KAYSERİ'DE BİR İLK: YANGINLARI ARTIK KADINLAR SÖNDÜRECEK!

Kayseri'de bir ilk yaşandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki itfaiye ekibine kadın itfaiyeciler de eklendi. Gazeteci, yazar ve Tv programcısı Selda Avcı'dan dikkat çeken bir röportaj..

KAYSERİ'DE BİR İLK: YANGINLARI ARTIK KADINLAR SÖNDÜRECEK!
05 Ekim 2022 - 14:21 - Güncelleme: 05 Ekim 2022 - 14:30
KAYSERİ'DE BİR İLK: KAYSERİ İTFAİYESİ KADROSUNA KADIN İTFİYECİ!   

Kayseri'de bir ilk yaşandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki itfaiye ekibine kadın itfaiyeciler de eklendi. 
 
Cinsiyet değil cesaret ön plana çıkıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerine 3 kadın itfaiyeci dahil oldu. İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan, ''Acil durum ekiplerinin yapmış olduğu görevlerde cinsiyet değil, cesaretin ön plana çıkıyor'' dedi.

2022'de 45 yeni itfaiyeci ekibe dahil oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin sayısı artmaya devam ediyor. 2022 yılı içerisinde 42'si erkek 3'ü kadın olmak üzere toplam 45 itfaiyeci istihdam edildi.



Günlük ortalama 25 vaka

17 istasyonda 55 araç ve 295 personelle hizmet veren İtfaiye Daire Başkanlığı, günlük ortalama 25 vakaya müdahale ediyor. Ahi Evran İtfaiye Lisesi ve Kayseri Üniversitesi İtfaiye Meslek Yüksek Okulu'ndan gelen öğrencilere staj imkanı da tanınıyor. Alınan meclis kararı ile Kayseri'nin ilk kadın itfaiyecileri mesleki eğitimlerini tamamladıktan sonra İtfaiye Daire Başkanlığı'nda göreve başladı. 



Kayseri'de itfaiyenin müdahale ettiği 7 bin vaka çeşidi olduğuna dikkat çeken Daire Başkanı Mustafa Kızılkan, '' günlük ortalama 25-30 vakaya müdahale ediyoruz. Eğitimli ve donanımlı personellerimiz ile askeri disiplini ön planda tutarak, her anlamda vatandaşımızın sorduğu sorulara bilinçli bir şekilde cevap verip yardımcı olmaya çalışıyoruz " dedi...



Haber Röportaj: Selda Avcı / AYAKLIGASTE.COM
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum