• Reklam

İŞTE TÜRKİYE YÜZYILI TABLOSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST’te dereceye giren isimlere ödüllerini verdi.

İŞTE TÜRKİYE YÜZYILI TABLOSU
03 Eylül 2023 - 15:08

2023 TEKNOFEST'e ilkokuldan doktoraya kadar her seviyeden 1 milyon gencin katıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bu Türkiye Yüzyılı tablosudur.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST'te yaptığı konuşmada, bu yıl TEKNOFEST'in Cumhuriyet'in 100'üncü yılı anısına üç şehirde yapıldığını belirtti. Bunlardan TEKNOFEST İstanbul'un 27 Nisan-1 Mayıs arasında gerçekleştirildiğini kaydeden Erdoğan, 30 Ağustos'ta başlayan TEKNOFEST Ankara'nın 3 Eylül'de sona ereceğini ve eylül ayı sonunda yapılacak İzmir TEKNOFEST'le bu yılki teknoloji şöleninin tamamlanacağını söyledi.

 

TEKNOFEST ADETA EVLADIM GİBİDİR

"Her geçen yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının katlanarak arttığı TEKNOFEST'e gösterilen ilgi, bizi gerçekten çok sevindiriyor. Çünkü TEKNOFEST benim adeta evladım gibidir." ifadesini kullanan Erdoğan, "Bundan 6 yıl önce, 2017 yılında bir kucağıma torunum Aybüke'yi, diğer kucağıma o günlerde fikri oluşum içindeki TEKNOFEST'i alma bahtiyarlığını yaşadım. Hem torunumun hem de milli teknoloji hamlesinin sembolü haline gelen bu güzel festivalin büyümesine, serpilmesine, gelişmesine bizzat şahitlik ettim. Ülkemiz ve milletimiz için çok önemli bir milat olan 2023 TEKNOFEST'ine, ilkokuldan doktoraya kadar her seviyeden bir milyon gencimizin başvurduğunu öğrendim. İşte bu tablo Türkiye Yüzyılı tablosudur." şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ GÖRÜYORUM

Şartların en zor olduğu anlarda bile kimseye boyun eğmeyen milletin damarlarında dolaşan özgürlük tutkusunu anlamak isteyenlerin TEKNOFEST'e katılanlara bakmasını söyleyen Erdoğan, "Torunlarıma, cümle evlatlarımıza, bilhassa da bugün buradaki siz TEKNOFEST katılımcılarına baktığımda Türkiye'nin geleceğini görüyorum." Diye konuştu.

 

 ARTIK TEKNOFEST KUŞAĞI VAR

Artık uzaya füzeleri gönderen bir gençliğin olduğunu kaydeden Erdoğan, “Artık İHA'larımız, SİHA'larımız, Akıncılarımız var. Bütün onlarla beraber uzaydayız. KAAN'ımız var, bunlarla beraber semalardayız. Emperyalistlerin çıkarları uğruna, gençlerimizin geçmişleriyle bağlarının kopartıldığı, geleceklerinin karartıldığı bu karanlık dönemler artık geride kaldı. Artık Milli Teknoloji Hamlesi var, artık TEKNOFEST kuşağı var, artık maziden atiye kurdukları köprüyle dünyayı aşıp da gözünü uzaya diken azimli, birikimli, çalışkan gençlerimiz var.” dedi.

 

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Gençlere güvendiklerini, gençlerin bilime, teknolojiye, araştırmaya, geliştirmeye, ötekine saygıya, insani hasletleri en üstte tutmaya, vicdanı, ahlakı ve erdemi yüceltmeye olan meyillerini bildiklerini dile getiren Erdoğan, "Bunun için de tüm yatırımımızı gençlerimize yapıyoruz. TEKNOFEST'lerde şahit olduğumuz manzara, çok isabetli ve bereketli bir yatırım yaptığımızı gösteriyor.” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

TEKNOFEST Ankara'nın hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Erdoğan, "Ama tabii bunu söylerken isimlerini az önce zikrettiğim o büyükleri anmamak mümkün değil. Ama en son tabii ki Özdemir Bayraktar ağabeyimizi hiç anmadan geçemeyeceğim. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun inşallah. Yarışmalara katılarak, ziyaret ederek bu güzel etkinliğin ülkenin ve milletin malı haline gelmesini sağlayan herkesi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖDÜLLERİ VERDİ

TEKNOFEST'te bu yıl eğitimden tarıma, ulaştırmadan uzaya girişimcilik alanında ilk kez düzenlenen yarışmalarda en iyi girişim ödülleri sahiplerini buldu. Takımlara ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. Ödül törenine, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın yanı sıra ekonomi, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda önde gelen isim de katıldı.

 

EN İYİLER BELLİ OLDU

ROKETSAN tarafından düzenlenen Roket Yarışması'nın birincileri lise kategorisinde "Thunderbolt", orta irtifada "ASPERE ROCKET TAKIMI" ve yüksek irtifada "Çağdaş Rocket Team" oldu.

 

T3 Vakfınca gerçekleştirilen TEKNOFEST Girişim Yarışmalarının "Hızlandırma Kategorisi"nde en iyi girişim ödüllerini Afet Yönetim Teknolojilerinde "Kozalak/Forest Guard", Eğitim Teknolojilerinde "Rise Teknoloji-SimClever", "ZTECH" ve "Archi's Academy", Tarım Teknolojilerinde ise "MOVE ON", "AFARA Tarım Teknolojileri" ve "MHT ARGE" aldı.

 

Haberleşme ve İletişim Teknolojilerinde ise en iyi girişim "Orbina Al", "VensoCloud" ve "Pivony"nin oldu.

 

Ulaşım ve Mobilite Teknolojilerinde en iyi girişim ödülünü "LojiPark", "HYDROBORPEM" ve "Robeff" kazandı.

 

Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojilerinde ise en iyi girişim ödülünü "Meshine", "HYPEREVER" ve "Onarfa Mühendislik" elde etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum