• Reklam

İŞ İNSANI ALİ KORKMAZ'DAN FAHİŞ FİYATLARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: KARTELLER BİRAN ÖNCE ÇÖKERTİLMELİ!

İş İnsanı Ali Korkmaz'dan dikkat çeken açıklama geldi. İnşaat sektörünün Kayseri'deki önde gelen markalarından Korkmazlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Korkmaz, dolar kurundaki yüzde 50'inin üzerindeki düşüşün ardından aşırı zamlanan ürünlerdeki fahiş fiyatların henüz aşağı çekilmediğini firmaların indirim yapmamak için direndiğini kartel oluşturulduğunu söyledi.

İŞ İNSANI ALİ KORKMAZ'DAN FAHİŞ FİYATLARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: KARTELLER BİRAN ÖNCE ÇÖKERTİLMELİ!
25 Aralık 2021 - 12:52 - Güncelleme: 25 Aralık 2021 - 13:11
İş İnsanı Ali Korkmaz'dan dikkat çeken açıklama geldi. İnşaat sektörünün Kayseri'deki önde gelen markalarından Korkmazlar  İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Korkmaz, dolar kurundaki  yüzde 50'inin üzerindeki düşüşün ardından  aşırı zamlanan ürünlerdeki   fahiş fiyatların henüz aşağı çekilmediğini firmaların indirim yapmamak için direndiğini  kartel oluşturulduğunu söyledi.

KARTELLER ÇÖKERTİLMELİ 

Ali Korkmaz, bu kartellerin bir an önce çökertilmesi gerektiğini yıkılması gerektiğini kaydetti.  Ali Korkmaz, acilen hazır beton, benzin, mazot, otogaz, cam, pvc mdf, sunta, pleywood, kereste ve diğer hammaddeler ve mamülleri üreten firmaların fahiş fiyat politakası amaçlı birleşip kartel oluşturarak tekelleşmeye giden üretici firmaların oluşturulduğunu



DOLAR 18.5 TL OLDU DİYE ANINDA ZAM YAPANLAR DOLAR DÜŞÜNCE NEDEN İNDİRİM YAPMIYOR!

Dolar kurunun 18.5 TL'den 10.5 TL'lere kadar gerilemesine rağmen dolar artında yapılan zamlar malesef dolar kuru düşünce aynı oranda indirim olarak henüz yansıtılmadı.  Fahiş fiyat uygulaması  vatandaşı olduğu gibi iş dünyasını da olumsuz etkilemeye devam ediyor. 

Bu sektörlerin başında da inşaat sektörü geliyor. Özellikle inşaat malzemelerinin başlıca kalemlerinde kur atrışı ile birlikte peş peşe gelen zamlar dolar  kurun yeniden 11 TL'lere kadar gerilemiş olmasına rağmen demir çimento başta olmak üzere bir çok inşaat malzemesindeki aşırı zamlı fiyatlara indirim olarak henüz yansımadı bu duruma ise inşaat firmaları tepkili.

Kayseri'de sektörün önde gelen markalarından Korkmazlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı  Ali Korkmaz, konuya ilişkin tepkilerini dile getirirken dikkat çeken tespitlerde bulundu ve çözüm önerileri sundu  

Ali Korkmaz, "Çimento, hazır beton, kereste, kalıplık pleywood, sunta, mdf, mazot, benzin, inşaat demiri, cam pvc  ürünleri, gıda , elektrik, mekanik vs. malzeme, mamül, hammedde ve bir çok ürünlerin fiyatlarını fırsatçılar, dolar ve euro yükselişini bahane ederek jet hısı ile yükseltirken, devlet büyüklerimiz tarafından yerinde yapılan müdahale ile ekonomi de taşlar yerine oturup dolar ve euro yüzde 50'nin üzerinde düşürüldü ancak hammadde ve bir çok malzemede fiyatlarına hala düşüşler yansımadı. Artan fiyatlı ürünler adeta kış uykusuna yattı" dedi.

Ali Korkmaz, acilen hazır beton, benzin, mazot, otogaz, cam, pvc mdf, sunta, pleywood, kereste ve diğer hammaddeler ve mamülleri üreten firmaların fahiş fiyat politakası amaçlı birleşip kartel oluşturarak tekelleşmeye giden üretici firmaların oluşturulduğunu kartellerin bir an önce çökertilmesi gerektiğini yıkılması gerektiğini kaydetti. Ali Korkmaz, bu kartellerin direnç indirim yapmamak için direnç gösterdiğini bu durumunda ciddi manada enflasyon oluşturduğuna dikkati çekti. 

Haber: Mustafa Duran

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum