Güney Gazze'deki Kuveyt Hastanesi 1 Milyon Kişiye Hizmet Vermek Zorunda!

Gazze’nin kuzeyinde yer alan hastanelerin hizmet dışı kalması ile nüfusun arttığı güney Gazze’de sağlık hizmetleri Kuveyt Hastanesinde devam ediyor. Yeryüzü Doktorları ekipleri hastanede görev alırken, sağlık sistemini ayakta tutabilmek için hastanenin tüm sağlık personellerine ve ailelerine maddi destek veriyor.

Güney Gazze'deki Kuveyt Hastanesi 1 Milyon Kişiye Hizmet Vermek Zorunda!
01 Aralık 2023 - 13:08


 

Uzun yıllardır Gazze’de çalışan ve 7 Ekim’de başlayan saldırıların ilk gününden beri bölgedeki sağlık personelleri ile hizmet veren Yeryüzü Doktorları, yüz binlerce Gazzelinin yerinden edilip şehrin güneyine kaydırılması sonucu artan nüfus sonrasında sağlık altyapısını desteklemek için harekete geçti.

 

Gazze’nin kuzeyinde ve merkezde başlayan ablukaya kadar Şifa ve Endonezya Hastanesinde acil serviste yaralıların tedavisini gerçekleştiren Yeryüzü Doktorları, hastanelerin kullanılmaz hale gelmesinden dolayı ekibini tahliye etti. Dernek, saldırılar ve yakıt yetersizliği nedeniyle 26 hastanenin ve 47 sağlık ocağının çalışmadığı ve sağlık ihtiyacının artarak devam ettiği Gazze’de, güneye zorunlu göç eden halka Kuveyt Hastanesinde ekipleri ile hizmet vermeye başladı.

 

Sağlık sistemini desteklemek için 1 milyon Gazzeliye hizmet veriyorlar

 

Saldırıların ilk gününden bu yana hem sağlık hem insani yardımları ile 60 bini aşkın Gazzeliye ulaşan Yeryüzü Doktorları, nüfusun 300 binden 1 milyona yükseldiği güney Gazze’de sağlık hizmeti için seferber oldu. Dernek, bölgedeki Kuveyt Hastanesinin kısıtlı imkanları ve sisteminin tamamen çökmesi nedeniyle sağlık personellerine ve ailelerine destek veriyor.

 

Gazze’deki sağlık ekibinde görev alan Dr. Muhammed Ghaniem Kuveyt Hastanesinde vekaleten başhekimlik görevini üstlendi. Dernek, güney bölgedeki sağlık sisteminin sürekliliğini sağlamak için hastanedeki ekipman, tıbbi ve sarf malzeme eksikliğini de gidermeye çalışıyor.

 

Sağlık sistemini ve bölgeyi saldırılar bitene kadar desteklemeye devam edecek ekip, Güney Gazze’ye sığınan ve mülteci kamplarında yaşayan halka ve saldırılar nedeniyle yaralananlara hizmet vermek için hastanenin çalışmalarını sürdürmesinde aktif rol alıyor.

 Refah sınır kapısından yardım tırı gönderildi
 
Dernek, Gazze’nin kuzeyinde ve güneyinde ekipleri ile acil sağlık hizmeti ve yardım faaliyetlerine aralıksız devam ederken Gazze içindeki tıbbi ve sarf malzeme stoğunun azalması sebebiyle Mısır’dan hazırladıkları bir yardım tırını Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye ulaştıracak; bu malzemeler 13 bini aşkın kişinin ihtiyacını karşılayacak. Mersin’den hazırlanan iyilik gemisine de yardım malzemelerini teslim eden ekip, şehrin farklı noktalarında içerden yardım sağlarken sınır kapılarından da malzeme tedariği sağlayarak Gazzeliler için çalışmalarını sürdürecek.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum