EMEKLİLER SONUNDA İSYAN ETTİ:  7.500 TL İLE GEÇİNMEK İMKANSIZ 4 BİN TL SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ

Hükümetin Temmuz zammını açıklamasının ardından en fazla mağdur olan kesin SGK emeklileri oldu. Özellikle Genel seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile en düşük emekli maaşının 7.500 ''ye çıkartılmasının ardandan bu son zamlandan da yine en düşük emekli maaşı yani 7.500 TL alan yaklaşık 9 milyon emekliye zam yapılmayacak olması emeklileri iyice isyan ettirdi  

EMEKLİLER SONUNDA İSYAN ETTİ:  7.500 TL İLE GEÇİNMEK İMKANSIZ 4 BİN TL SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ
09 Temmuz 2023 - 13:07 - Güncelleme: 09 Temmuz 2023 - 14:11
EMEKLİLER SONUNDA İSYAN ETTİ:  7.500 TL İLE GEÇİNMEK İMKANSIZ 4 BİN TL SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ

Hükümetin Temmuz zammını açıklamasının ardından en fazla mağdur olan kesin SGK emeklileri oldu. Özellikle Genel seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile en düşük emekli maaşının 7.500 ''ye çıkartılmasının ardandan bu son zamlandan da yine en düşük emekli maaşı yani 7.500 TL alan yaklaşık 9 milyon emekliye zam yapılmayacak olması emeklileri iyice isyan ettirdi . 

Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun beraberinde getirdiği zorlu geçim sıkıntısı altında çaresizliklerini dile getiren emekliler bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan olumlu bir adım atmasını bekliyor.



Bu gelişmeler ışığında Türkiye Emekliler Derneği'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu sıkıntıların çözümü için  mektup gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel seçimler öncesi bir çok kere "Emeklileri asla enflasyona ezdirmeyeceğiz " demişti.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerini hatırlatan  Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, A Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve aylıklara seyyanen 4.000 TL  iyileştirme yapılması gerektiğini söyledi ve bu taleplerini yazdıkları mektupta dile getirdi.
 
TUED Başkanı Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Emekliye verdiğiniz destekler için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak bütün bu samimi gayretlere rağmen, bugün gelinen noktada emeklilerimizin yaklaşık 10 milyonu, 7 bin 500 lirayı bulan en düşük emekli ödemesi ile yaşam mücadelesi vermektedir. Bu ekonomik ortamda  7.500 TL maaş ile geçinmek zorunda kalan 9 milyon emeklinin   yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkanı kalmadı" dedi. 

7.500 TL alan emeklilerin emflasyona ezdirilmemesi için ivedi bir şekilde iyileştirme bekliyoruz

"Lakin aynı marketten aynı ekmeği aynı fiyatı ödeyerek alan ve 7 bin 500 lira ile geçinmek durumunda kalan emeklilerimizin ne yazık ki yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkanı kalmamıştır. TBMM'de görüşülen kanun tasarısına eklenen ve emeklilere yüzde 25 zam öngören teklif, hayatlarını bu memleketin imar ve inşası için harcamış ve yıllarca prim ödeyerek kutsal hak olarak tanımladığımız, emekliliğe erişen topluluğumuzda büyük bir hüsranla karşılanmıştır."

Seyyanen zamla  açılan makas kapanır!

9 milyon emeklinin yüzde 25'lik artışa ilave artış beklediğini kaydeden Ergün  şöyle devam ettdi;

"Emekliler olarak talebimiz; emeklilerimizin bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacak bir iyileştirmenin yapılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi ve söz verildiği gibi 7 bin 500 lira üzerinde aylık alanlara da en az yüzde 25+4 bin lira seyyanen zam yapılmalı. Böylelikle, diğer kesimler arasında giderek açılan makas kapanacak ve adaletli bir uygulamaya erişilecektir."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum