DURSUN ATAŞ: 400 BİN GENÇ İCRALIK!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP iktidarına KYK borçları konusunda sıkıntı yaşayan gençler için seslendi.

DURSUN ATAŞ: 400 BİN GENÇ İCRALIK!
07 Mart 2022 - 13:16 - Güncelleme: 07 Mart 2022 - 13:21
 KYK borçlu sayısının 5 milyonu aştığını ve yaklaşık 400 bin gencin icralık durumda olduğunu kaydeden Ataş, ülkenin geleceği gençler için bu konuda yeni bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Milletvekili Ataş, “Yandaşların ceza borçlarını silen, 5’li çetenin milyarlarca vergisini affeden, Suriyelilere milyar dolarlar harcayan, yabancı ülkelere peşi sıra yardımlar gönderen, yabancı ülkelerin IMF’ye olan borçlarına kadar ödeyen iktidar gençlerimizin KYK borçlarını görmezden gelmektedir” dedi.
 
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) sorunlarına çözüm bekleyen herkesin sesi oluyor. Ataş, bu kez de KYK borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan gençlerin sorunlarına dikkat çekti.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ BU GENÇLERİMİZ İÇİN BİR ADIM ATILMALI

“Ekonomik krizin giderek derinleştiği bugünlerde üniversite mezunu KYK borçlu sayısı 5 milyonu aştı. Yaklaşık 400 bin genç icralık durumda. Geçen yıl 5,5 milyar lira olan KYK borçlarının bu sene 10 milyar liraya yaklaştığı belirtiliyor” diyen Milletvekili Dursun Ataş, “Görüldüğü gibi, gençlerimiz bu borçları ödeyemiyor. Durum böyleyken yandaşların ceza borçlarını silen, 5’li çetenin milyarlarca vergisini affeden, Suriyelilere milyar dolarlar harcayan, yabancı ülkelere peşi sıra yardımlar gönderen, yabancı ülkelerin IMF’ye olan borçlarına kadar ödeyen iktidar gençlerimizin KYK borçlarını görmezden gelmektedir. Bu borçlar yüzünden okurken çalışmak zorunda kalan, ülkesinden ve kendi geleceğinden umudunu kesen, ülkemizin geleceği bu gençlerimiz için bir adım atılmalı ve yeni bir düzenleme yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Öteyandan, İYİ Parti Kayseri İl Başkanlığı- OSB ve Serbest bölgemize yapılacağı söylenen tren hattı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kayseri ülkemizde en çok ihracat yapan 10.il iken maalesef 12.sıraya kadar düştü.
Tabi bu düşüşün birçok nedeni var. Bunlardan en önemlisi, organize sanayimizin ve serbest bölgemizin 900 metrelik tren hattı bağlantını 10 yıldır yapamadılar. Birçok defa söz verdiler ama yapamadılar. Ve hala serbest bölgede bir lojistik merkez oluşturulamadı.
Bakın birkaç rakamla örnek vereyim:
Bir kamyon veya bir tır 25 ton civarında malzeme taşırken, bir tren vagonu 120 ton taşıyabiliyor. Aynı zamanda yakıt maliyeti, ki bugünlerde biliyorsunuz sürekli yakıtlara da zam üstüne zam geliyor, tren taşımacılığı karayoluna göre kıyasla %50 maliyeti düşürüyor.
900 metrelik bir hattı hala çözemeyen, Mersin limanına gerek OSB’mizi gerek İncesu OSB’mizi bağlayamayan bir hükümete ve şehrimizi yöneten akp iktidarına, belediye başkanlarına rağmen bu hat hala yapılamadı.
Organize sanayinin seçimleriyle ilgileneceğinize bir an önce bu ulaşımı nasıl sağlarız sanayicimizin maliyetini nasıl düşürürüz, en yakın limana Mersin’e nasıl tren hattıyla en hızlı ve maliyeti düşük şekilde fabrikacılarımız, sanayicilerimiz nasıl ulaşır diye uğraşsanız keşke ama bunlarla uğraşmıyorlar.
Kayseri sanayisi aslında %90 ihracat yapıyor ama bu söylediğimiz olaylardan dolayı maalesef birçok ilin gerisinde kaldık. Kayseri sanayisi can çekişiyor, bunun da tek müsebbibi bu hükümet.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum