DÜNYA KAVRULUYOR! SICAK HAVALAR BİNDEN FAZLA KİŞİNİN ÖLMESİNE NEDEN OLDU!

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yüksek sıcaklıklar nedeniyle kırmızı alarmlar verildi. Avrupa’da sıcak havalar nedeniyle 1000’den fazla insanın öldüğü bildirildi. Ülkemizde ’de hava sıcaklıkları 40 dereceye yaklaştı.

DÜNYA KAVRULUYOR! SICAK HAVALAR BİNDEN FAZLA KİŞİNİN ÖLMESİNE NEDEN OLDU!
23 Temmuz 2022 - 13:34 - Güncelleme: 23 Temmuz 2022 - 14:01
Dünyanın dört bir yanında art arda sıcaklık rekorları gelmeye devam etti. Kavurucu sıcaklar orman yangınlarına neden oldu. 

İtalya’nın kuzeyinde çıkan etkili ve korkutucu orman yangınları yetkililer tarafından söndürülmeye çalışıldı. Yangınlar söndürülmeye çalışılsa da sıcak havalara engel olunamadığı vurgulandı. Bu da yangınların tekrarlanmasına neden oldu. Alevler yerleşim yerlerini tehdit ettiği için tahliyelerin başladığı bildirildi. 

İngiltere’nin başkenti Londra’da hava sıcaklığının rekor seviyeye ulaşması sonucu 10 farklı noktada acil durum ilan edildi. Şehrin itfaiye teşkilatı daha önce eşi benzeri görülmemiş bir durumla karşı karşıya olduklarını belirtti. 

Son duyurulan bilgilere göre Avrupa’nın genelinde 1000’den fazla kişinin kavurucu sıcaklar nedeniyle ölüğü öğrenildi. Bu durum herkesi derin bir tedirginliğe sürükledi. Uzmanlar güneşin altında çok fazla kalmamaları için insanları uyardı. İnsanlar hava sıcaklığının bir an önce düşmesi için büyük bir bekleyişe girdi. 
Türkiye’nin geneli hava sıcaklığı ortalaması 35 dereceyi gördü. Uzmanlar güneşin altında çok fazla vakit geçirmemeyi tavsiye etti. Aynı zamanda evlerin sürekli havalandırılması gerektiğinin de altını çizdi. 

Haber-Foto: Serdar İVDİL
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum