BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TERÖRÜ LANETLEDİ

Büyükşehir Meclisi’nde, 50 asıl 19 ek gündem maddesi olmak üzere 69 gündem maddesini, görüşerek karara bağladı.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TERÖRÜ LANETLEDİ
14 Kasım 2022 - 19:30 - Güncelleme: 14 Kasım 2022 - 20:41
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 69 maddelik gündem karara bağlanırken, Başkan Büyükkılıç, meclis adına İstanbul’da meydana gelen hain terör saldırısını lanetleyerek, Türk Milletine başsağlığı diledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

50 asıl, 19 ek gündem maddesi olmak üzere 69 gündem maddesi meclis üyelerince müzakere edilerek, karara bağlandı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Meclis gündem maddelerine geçmeden önce Başkan Büyükkılıç, İstanbul’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni etti. Terörü lanetleyen Başkan Büyükkılıç, “Meclisimiz adına terörün hangi çeşidi olursa olsun, hepsini lanetlediğimizi buradan paylaşıyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

MECLİSİ, ÜNİVERSİTELİ GENÇLER DE TAKİP ETTİ

Büyükkılıç, ayrıca meclis toplantısını izlemek üzere Meclis Salonu’na gelen üniversite öğrencilerine de ‘hoş geldiniz’ dedi. Başkan Büyükkılıç, gençlere seslenerek, “Sevgili gençler, burada misafirimizsiniz. Kayseri’mizin 16 ilçesi var. Bu ilçelerimizin kendi meclisleri var, o mecliste aldıkları kararlar, bir üst merci bağlamında Büyükşehir Belediyemizde görüşülüyor” diye bilgilendirmede bulundu.

Meclisin ilk gündem maddeleri arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Performans Programı teklifi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve 16 İlçe Belediyesi Bütçelerinin ve Bütçe Kararnameleri ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Ücret Tarifeleri görüşüldü. Bu taleplerin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesine, oy birliği ile karar verildi.

İNCESU’DA YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA DAYALI ÜRETİM TESİS ALANI

Meclis üyeleri, İncesu İlçesi, Karahöyük Mahallesi 106 ada 121 parsel numaralı alanda Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı (GES) planlamasına yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı yapılması talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu görüşüldü. Talep, oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste, Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) projesi kapsamında mükerrer bulvar, cadde ve sokak (CSBM) isimlerinin düzeltilmesi talebi görüşüldü. Talep, oy birliği ile kabul edildi.

Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü’ne 38 bin TL nakdi yardım yapılması talebini görüşen meclis üyeleri, talebi oy birliği ile kabul etti.

İNCESU BELEDİYESİ’NE 12 MİLYON TL EK BÜTÇE

Mecliste, İncesu Belediyesi’ne 12 milyon TL ek bütçe verilmesi talebi de görüşüldü. Talep, meclis üyelerince kabul edildi.

Maddelerle ilgili meclis üyelerinin görüşlerinin alındığı meclis toplantısının ardından, Başkan Büyükkılıç, mecliste alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

KASKİ GENEL KURUL TOPLANTISI DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Büyükşehir Meclis Toplantısı’nın ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) Genel Kurul Toplantısı da gerçekleştirilerek, gündemde bulunan maddeler görüşüldü. Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nda 9 maddelik gündem görüşülerek karara bağlandı. Başkan Büyükkılıç, meclis sonunda, “Alt kuruluşlarımızla, biriz, beraberiz, yola devam diyoruz. Alınan kararlar hayırlı uğurlu olsun” dedi.
**

TURYİD, Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği ‘de terör saldırısını kınadı

Açıklamada şöyle denildi:


İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen terör saldırısını kınıyoruz.

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen terör olayı neticesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Hastanelere sevk edilen yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Terör nereden, kimden gelirse gelsin sivil halk üzerindeki etkisi sadece acımasızlığın, kuralsızlığın, inançsızlığın göstergesidir. Türkiye hiçbir zaman korku ve kaos ortamına teslim olmayacaktır.

En büyük gücümüz umudumuzdur. Umudumuz bizim geleceğimizdir ve bunu kırabilecek bir güç dünyada yoktur.

Terörü ve teröre destek verenleri KINIYORUZ..

Ülkemizin barış, huzur ve istikrarına yönelik bu saldırılarının eylemcisinin emniyet güçlerimiz tarafından hemen yakalandığı gibi, bu kalleş saldırının arkasında yer alanlarında, aynı şekilde devletimizin ilgili birimleri tarafından ortaya çıkarılacağından şüphemiz yoktur.

**
ALTI SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKANININ ORTAK AÇIKLAMASI TERÖRE GEÇİT VERMEYECEĞİZ!

İstanbul Taksim’de meydana gelen hain terör saldırısını toplantımızın öncelikli gündem maddesi olarak ele aldık.
Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybedenlerin sayısının artmaması için dua ediyoruz. 
Milletimizin başı sağ olsun.
Terörü, terör örgütlerini ve terörden medet umanları lanetliyoruz.
Bizler, Türkiye’yi terör saldırılarıyla dizayn etmek isteyenlere karşı kararlı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Terör örgütlerinin amaçlarına ulaşmalarına hiçbir koşulda müsaade etmeyeceğiz.
Terörle mücadelenin hukuk devletinin en öncelikli görevlerinden birisi olduğu inancındayız.Bu mücadele sonuç alana dek sürdürülmelidir.
Bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve kararlıyız. 
Milletimizin barış, huzur ve güven ortamında yaşaması hepimizin elindedir.
Ülkemizin yarınlarını demokratik bir hukuk devletinde güvenle kuracağız. 
Bütün zorlukları hep birlikte aşacağız.

**

KESOB Başkanı Odakır: “Kalleş terör saldırısını nefretle lanetliyorum”
Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısı hakkında yaptığı açıklamasında terörü lanetledi. Odakır, “Birlik ve beraberliğimize, huzurumuza karşı yapılan bu kalleş terör saldırısını nefretle lanetliyorum” dedi.
İstanbul’da Taksim İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı sonucunda 6 kişi hayatını kaybederken, 81 kişinin de yaralandığı açıklandı. Yaşanan terör saldırısı sonrasında KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yaptığı açıklamayla terörü lanetledi.
“YAŞANAN ACIYI İÇTENLİKLE PAYLAŞIYORUZ”
Başkan Odakır, “İstanbul’da Taksim İstiklal Caddesi’nde bir terör saldırı meydana geldi. Vatandaşlarımız hayatını kaybetti, çok sayıda insanımız da yaralandı. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabır, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz, yaşanan acıyı içtenlikle paylaşıyoruz” dedi.
“EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR”
Türkiye’nin terör saldırılarıyla karıştırılmak istendiğinin altını çizen Odakır, “Türkiye, geçmişte de günümüzde de bu türden kalleşçe saldırılarla karıştırılmak istendi, istenmeye de devam ediyor. Memleketimizin her alandaki atılımlarının önü kesilmek ve bir kargaşa oluşturulmak isteniyor. Bilinmelidir ki tüm bunların karşısında Türk milleti tek yumruk olarak duracaktır. Ülkemiz, tüm güvenlik güçleri ve insanlarımızla birlikte, oluşturulmak istenen bu kargaşaya geçit vermeyecektir. Hiçbir şekilde terör karşısında suskun kalınmayacak, terörün hedefine ulaşmasına müsaade edilmeyecektir. Birlik ve beraberliğimize, huzurumuza karşı yapılan bu kalleş terör saldırısını nefretle lanetliyorum. Devletimiz, güvenlik güçlerimiz bu saldırıların cevabını dün verdiği gibi bugün de misliyle vereceğine kalpten inanıyorum. Vatan ve millet düşmanı terör grupları emellerine ulaşamayacaklar. Allah bir daha böyle kötü olaylar, acılar yaşatmasın. İstanbul’umuzun, milletimizin başı sağolsun. 

  
 Haber: AYAKLIGASTE.COM 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum