BELEDİYE BAŞKANLARI ODA BAŞKANLARI VE STK BAŞKANBAŞKANLARI VE İŞ ADAMLARINDAN 19 MAYIS MESAJI

18 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramı nedeniyle Kayseri'de bulunan Belediye Başkanları, Oda Başkanları, STK Başkanları ve bazı iş adamları mesaj yayınladı. Yapılan mesajlarda 19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından birisi olduğu vurgusu yapıldı

BELEDİYE BAŞKANLARI ODA BAŞKANLARI VE STK BAŞKANBAŞKANLARI VE İŞ ADAMLARINDAN 19 MAYIS MESAJI
18 Mayıs 2022 - 10:51 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 - 16:32
 BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİ DÜNYAYA İLAN ETTİK”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, mesajında, “19 Mayıs 1919’da vatan aşkıyla, vatan toprağında tek bir gün bile esir kalmadan, bağımsızlık mücadelemizi dünyaya ilan ettik” dedi.



Başkan Büyükkılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “En başta 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımını atan Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, aziz silah arkadaşlarına ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Tarih boyunca milletimizin üzerinde oynanmak istenen oyunlar, bugün bile hala devam ediyor. Ancak, biz ülkemizin ve milletimizin refahı için geçmiş tarihlerden, bugüne kadar milletçe birlik ve beraberlik içerisinde omuz verdik, emek verdik, gönül verdik” diye konuştu.

Mesajında 19 Mayıs’ın 103. yıldönümüne vurgu yapan Büyükkılıç, “Kurtuluş Mücadelesi vererek, bağımsızlığına kavuşan aziz milletimizin, birlik ve beraberlik içerisinde kararlı ve dik duruşlarının 103. yıldönümünü kutluyoruz. Özgürlüğümüzden, bağımsızlığımızdan bir gün bile olsa vazgeçmedik. 19 Mayıs 1919’da vatan aşkıyla, vatan toprağında tek bir gün bile esir kalmadan, bağımsızlık mücadelemizi dünyaya ilan ettik” ifadelerini kullandı.

Gençlerin, bu ülkenin aydınlık yüzü olduğunu her zaman dile getiren Başkan Büyükkılıç, ecdat yadigârı olan bu aziz vatanı en iyi biçimde koruyacaklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

“Bu şehre hizmet ederken, yatırım üstüne yatırım yaparken önce gençlerimizi düşünüyoruz. Çünkü geleceğimizin teminatı olduklarını biliyoruz. Bu toprakları canları pahasına koruyacaklarını biliyorum. Milli mücadele ruhu hala içlerinde. Tarihimize sıkı sıkı bağlansınlar. Bu bağlılık ülkemizi çok daha iyi günlere hazırlayacak. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere aziz Türk milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”



BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “19 MAYIS MİLLİ UYANIŞIN SEMBOLÜDÜR”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında, “19 Mayıs Milli uyanışın sembolüdür” dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, mesajında şu ifadeleri kullandı: “19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak, milletle birlikte İstiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gündür. 19 Mayıs 1919 günü, Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladıdır. O gün yanan İstiklal ve Bağımsızlık Meşalesi'nin alevleri bu gün çok daha güçlü şekilde milleti aydınlatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğin güçlü Türkiye’sinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini bildiği için bugünü gençlerle özdeşleştirmiştir ve bu bayramı onlara hediye etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle muasır medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm hemşerilerimin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum”.




 

BAŞKAN MUSTAFA YALÇIN’DAN 19 MAYIS MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçın mesajında, Allah’tan bir daha o günlerdeki zorlukları yaşatmamasını dileyerek, “19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından birisidir. Milli mücadele Samsun’da bundan 103 yıl önce bugün atılan adımla başladı. Milli mücadelede en önemli olaylardan birisi de Atatürk'ün İstanbul’dan Samsun'a Bandırma Vapuru ile gitmesidir. Bandırma Vapuru'nun kaptanı İsmail Hakkı Durusu ise Zincidereli bir hemşehrimizdir ve bu da bizim için ayrı bir gurur vesilesidir. Allah bize bir daha milli mücadeledeki zorlukları yaşatmasın. Rabbim bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Atatürk ve silah arkadaşlarına olan saygımız da her zaman sürecek. Onları hep rahmet ve minnetle anacağız.” ifadelerini kullandı.
GENÇLİK FESTİVALİ’NE DAVET
Öte yandan Başkan Yalçın hemşehrilerini, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 19 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek Gençlik Festivali Karadenizliler Buluşmasına davet etti.
Başkan Yalçın, Yamaç Paraşütü İniş Alanındaki festivalin saat 18.30’da başlayacağını da sözlerine ekledi.

KAYSO Başkan Büyüksimitci’den 19 Mayıs Mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile açıklama yapan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 103 yıl önce yakılan ve hiçbir zaman sönmeyecek olan kurtuluş meşalesinin, Türk tarihinin en önemli sayfalarından birisi olduğunu söyledi. 

Başkan Büyüksimitci açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “19 Mayıs 1919 tarihi, zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Kurtuluş meşalesinin Samsun’dan ateşlenerek, Anadolu’nun her köşesine yayılan ve tarihte görülmemiş bir zaferle sonuçlanan bağımsızlık mücadelemizin de başlangıcıdır. 

Mustafa Kemal Atatürk, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet ederek, onlara duyduğu güvenini göstermiştir. Bu kutsal emaneti ancak araştıran, değişen dünyayı, yenilenen teknolojiyi ve dijitalleşen endüstriyi iyi takip eden gençlerimiz daha ileriye taşıyacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, bütün vatandaşlarımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum”

 



KTO BAŞKANI GÜLSOY’DAN ‘19 MAYIS’ MESAJI

“GENÇLERİMİZ BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR.”


Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 103. yıldönümünün onur ve gururunu yaşıyoruz” diyen Gülsoy, mesajında şu ifadelere yer verdi. 

“19 Mayıs 1919 kurtuluş mücadelemizin başlangıcı ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan sürecin ilk adımıdır. Zor şartlar altında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde örnek bir mücadelenin eseridir. Cephelerde kazanılan bu mücadele, kurtuluştan sonra atılan dev adımlarla sonsuza dek pekişmiştir. Ne kadar övünsek azdır, ne kadar gururlansak yetersizdir. Bu özel günün geleceğimizin teminatı gençlere armağan edilmesi de çok büyük anlam ifade etmektedir. Büyük Önder Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek 19 Mayıs’ı armağan ettiği umudumuz olan gençlerimizin; bağımsızlığa, Cumhuriyet’e, Atatürk ilkelerine ve 19 Mayıs’ın ruhuna sahip çıkacağına inancım tamdır. Gençlerimiz, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük teminatıdır. Emanetlerine sahip çıkan gençlerimiz, dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarına fikirleri, çalışkanlıkları ve vatan sevgileri ile geçit vermeyecektir. Kendi tarihini, kültürünü bilen, milli benliğine sahip çıkan ve değerlerini yeni nesillere aktarabilen milletler, ilelebet yaşarlar. Bizler de devlet, millet ve iş dünyası olarak gençliğimize sahip çıkmalı, gençlerimize çıktıkları yolda yol göstermeli, onlara fırsat vermeliyiz. Çok daha müreffeh bir ülke olmanın en temel yolu budur. Bu duygu ve düşüncelerle, böylesine anlamlı günde başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsız Türkiye'yi armağan eden ve bu uğurda can veren aziz şehitlerimize rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi de minnet, saygı ve rahmetle anıyorum."

BAŞKAN ÖZDOĞAN’IN 19 MAYIS MESAJI

19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 103’üncü yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Özdoğan, “19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme boyun eğmeyen milletimizin var oluş mücadelesinin ilk adımıdır.” dedi.

“İstiklal mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başta gençlerimiz olmak üzere milletimize en büyük armağanıdır” diyen Özdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“19 Mayıs 1919’da tarihe gömülmek istenen bir milletin, Gazi Mustafa Kemal’in öncülüğünde Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi ile başlamıştır. 19 Mayıs, bundan 103 yıl önce İstiklal mücadelemizin temellerinin atıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı, aziz milletimizin kendisini yok etmek isteyen düşmanlara karşı tek yumruk olarak mücadelemizin başladığı gündür. Bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için, geçmişte verilen mücadelelerin önemini genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmalıyız. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu vesile ile Atatürk`ün bize ve gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."

BAŞKAN ÖZDOĞAN, “TARIMA DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

KARPUZSEKİSİ VE HÜRMETÇİ MAHALLELERİNDE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, Karpuzsekisi ve Hürmetçi Mahalleleri ile Gelbula mevkiinde devam eden yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Özdoğan, “Bölgede tarımla uğraşan vatandaşlarımıza destek amaçlı yol genişletme çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Karpuzsekisi ve Hürmetçi mahalleleri ile Gelbula mevkiinde yol genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen ve bölgede tarımla uğraşan birçok ailenin olduğunu belirten Başkan Özdoğan, ekiplere kolaylık diledi. Özdoğan, “Tarım ve hayvancılığın olmazsa olmaz olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyorum. Bizim bu bölgedeki tarımla uğraşan çiftçilerimize desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.

Özdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Karpuzsekisi ve Hürmetçi mahallelerimizin tarım ve hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimize katkı vermek amacıyla öncelikle ekim yaptıkları alanların yollarını düzenlemek, daha rahat gidiş gelişlerini sağlamak amacıyla ekiplerimiz program dâhilinde çalışma yaparak yol genişletme çalışması yapmaktadır. Bununla birlikte bu alanda ekinlerin su ile kavuşması ve sulu tarımla ilgili çalışmaları rahatlıkla yapabilmeleri için Büyükşehir belediyemizin desteği ile elektrik hatlarının bu alana gelmesi için yapılan çalışmalarımız sonuçlandı. Bu anlamda Karpuzsekisi ve Hürmetçi mahallelerindeki vatandaşlarımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”

Tarım ve hayvancılığın olmazsa olmaz olduğunun bir kez daha altını çizerek bölgedeki tarımla uğraşan çiftçilere desteklerinin artarak devam edeceğine vurgu yapan Başkan Özdoğan, daha sonra Gelbula mevkiinde yapılan yol genişletme çalışmalarını inceledi. Özdoğan ayrıca vatandaşlarla da bir süre görüştü.



İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL'DEN 19 MAYIS MESAJI
 19 MAYIS BAĞIMSIZLIĞA ATILAN EN BÜYÜK ADIMDIR
TÜRK MİLLETİNE ASLA PRANGA VURULAMAZ
İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103'üncü yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Yedi düvele meydan okuyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük milliyetçi olduğunu belirten Yücel, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı Türk Kurtuluş Savaşı milletimizi özgürlük ve bağımsızlığa götüren en büyük adımdır" dedi.
İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Türk Milletinin Gazi Mustafa Atatürk önderliğinde 'Ya Bağımsızlık Ya Ölüm' sloganıyla Kurtuluş Mücadelesini başlattığını hatırlattı.
Yücel, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı Türk Kurtuluş Savaşı milletimizi özgürlük ve bağımsızlığa götüren en büyük adımdır" dedi.
Yücel, "Çanakkale Zaferi sonrası yenilgiyi hazmedemeyen sömürgeci ve vahşi zinhiyet, Türk Milletini esaret altına almak için çeşitli fırsatlar kolladılar ve yurdumuza yönelik saldırı ve işgal girişimi başlattılar. Neticede İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun çeşitli bölgeleri sömürgecilerin hedefi oldu ve işgal edildi. O dönemin basiretsiz yöneticileri ise Türk Milletini ölüme terk etti. Ancak bu durumu asla kabullenmeyen ve 'Geldikleri gibi giderler' diyen biri vardı. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletinin asla bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini haykırmak için bir kutlu yürüyüş başlattı. O kutlu yürüyüş de 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'da başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'a ayak basarak Türk Milletinin bağımsızlığına giden yolu açtı ve Türk Milletine liderlik yaptı. "Ya Bağımsızlık Ya Ölüm” sloganıyla başlayan bu büyük mücadele dünya tarihine altın harflerle yazılmış en büyük kahramanlık destanlarından birisidir. Bu tarih Türk Milletinin asla esir alınamayacağının, Türk Milletine asla pranga vurulamayacağının Dünya'ya ilanıdır." dedi.
Milli mücadelenin başlaması ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşları ve Türk Milleti ile birlikte eşsiz bir kahramanlık gösterdiklerine dikkat çeken Yücel, “ Gazi Mustafa Kemal, bundan tam 103 yıl önce 19 Mayıs 1919 tarihinde Türk Milleti Yedi düvele meydan okudu ve Dünya'ya bunu ilan etti. Kurtuluş Mücadelesi Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ile taçlandı. Bu manada Gazi Mustafa Kemal Atatürk en büyük Türk milliyetçisidir. Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Milli Mücadele döneminde şehit olan, gazi olan atalarımız ve bugüne kadar ülkemizin bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimiz rahmetler anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” ifadeleri ile sözlerine son verdi.



İYİ PARTİ İL BAŞKANI SEBATİ ATAMAN'DAN 19 MAYIS MESAJI 
Sevgili Gençler, 
Aziz şehitlerimizin canları siper ederek savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bu istiklal şuuruyla yetişen siz gençlere emanet edildi. Bu gün sizin gününüz. Kutlu olsun!
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’dan başlattığı kıvılcım, yurdun dört bir yanına dalga dalga yayılan bağımsızlık ateşine dönüşmüş ve bizlerin üzerinde onur ve gururla yaşayabildiği bir vatana vesile olmuştur. Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için adeta yeni bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs, Türk Ulusunu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktasıdır. 
Aziz Milletimiz, 19 Mayıs ile başlayan Milli Mücadele’de, içinde bulunduğu yokluğa ve yoksulluğa rağmen büyük bir kahramanlık göstererek varlığımıza göz diken işgalci devletlere unutamayacakları bir ders vermiştir.

Değerli Gençler;
Her ne kadar zor ve sıkıntılı bir dönem içerisinde olsanız da, sizlerin en iyi şekilde, çağın gerekleri doğrultusunda eğitimli ve donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesi devletimizin ve milletimizin en önemli amacıdır. 
Vatanımıza ve milletimize hizmet için en önemli ölçüt şüphesiz, kendinize inanmanız ve çok çalışmanızdır. Bununla birlikte, kendinizi sınırlamadan daima büyük düşünmelisiniz. Türk gencine büyük işler başarmak yakışır. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak milletimizi çağdaş uygarlıklar seviyesine taşıyacak olan sizlere güvenimiz sonsuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlık uğruna can veren şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

MİMARLAR ODASI 19 MAYIS’TA ANKARA’DA…

              Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza ER 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak : “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Tüm ümidim gençliktedir.’ diyerek üzerimize yüklediği sorumluluğun bilinci ile bu bayramı kutluyoruz. Meslek grubu olarak çoğunluğu genç diyebileceğimiz yaş grubuna sahip bir meslek odasıyız. Ancak yaşımız kaç olursa olsun hepimiz Mustafa Kemal’in Cumhuriyet’i emanet ettiği gençleriz. Bu duygularla Mimarlar Odası Kayseri Şubesi olarak 19 Mayıs’ta Anıtkabir’de Atamızı ziyaret edeceğiz. Üyelerimizle Atatürk Kültür Merkezi CSO Salonu ve Koro Çalışma Binaları’nı gezip bu yapının yapım sürecini mimarı Semra Uygur’dan dinleyeceğiz. Ankara’ya kazandırılan Atatürk’ün ismini taşıyan bu nitelikli kültür yapısını mimarlarımıza teknik açıdan inceleme fırsatı sunacağız. Ben şimdiden başta üyelerimiz olmak üzere Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.
 


 


 

 
 




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum