BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, "TÜRK MİLLETİ; TARİHİ DESTANLARLA DOLU BİR MİLLETTİR"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, "TÜRK MİLLETİ; TARİHİ DESTANLARLA DOLU BİR MİLLETTİR"
17 Mart 2022 - 12:55 - Güncelleme: 17 Mart 2022 - 16:09
 Türk Milleti'nin tarih boyunca kahramanlıklarıyla destanlar yazdığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Çanakkale Şehitleri başta olmak üzere, vatanı, bayrağı ve milleti için canını feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.
Başkan Çolakbayrakdar mesajında; şu ifadelere yer verdi: “Türk Milleti; tarihi destanlarla dolu bir millettir. Bin yıllık Anadolu topraklarında Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve diğer savaşlarda destanlar yazdık ve bugünlere kadar bir çok bedeller ödedik. Rabbim bu topraklarda yaşayan Türk Milleti'nin yüreğine bir daha şehit acısı düşürmesin. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi ve huzurumuzu daim eylesin. Geçmişimizi hiçbir şekilde unutmayacak ve geleceğe emin adımlarla yürüyemeye devam edeceğiz. Vatanımızda huzurlu bir şekilde yaşıyorsak şehitlerimizin sayesindedir. Vatanı ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum”.

Öteyandan Kayseri OSB Başkanı İmamoğlu'da açıklama yaptı;

 “TARİHİMİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE ÇALIŞIYORUZ” 
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus İmamoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, 107 yıl önce sadece Türk tarihinin değil dünya tarihinin en önemli zaferlerinden birisinin yaşandığını belirtti. Başkan İmamoğlu, tarihten aldığımız güçle daha fazla çalışmamız gerektiğini dile getirdi ve artık dünyada ekonomik savaşların çok daha etkin hale geldiğini söyledi. 
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus İmamoğlu, Çanakkale’de; yokluk ve yoksulluk içerisindeki bir milletin dünya tarihine bir destan yazdığını belirterek, tarihimizin Çanakkale gibi nice destanlarla dolu olduğunu vurguladı ve yazılan her destanın devletimiz ve milletimizin gücünü tüm dünyaya gösterdiğini kaydetti. 
Tarihimizden aldığımız bu güçle artık ekonomi alanında da yeni zaferler elde etmek için çalışmamız gerektiğini ifade eden Başkan Yunus İmamoğlu, “Dünyada artık ekonomi savaşları çok daha etkin bir hal aldı. Bu anlamda her alanda daha fazla üretken bir ülke olmalıyız. Üretime dayalı göstereceğimiz büyüme, ülkemizin gücünü daha da artıracak ve ülkemize yönelik art niyetlileri sindirecektir. Bu anlamda Çanakkale ruhunu her daim canlı tutmamız gerekiyor. Bu ruh geleceğimizi aydınlatan en önemli ışık kaynağımızdır. Bu vesileyle, bizlere bu ruhu miras bırakan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.       

BAŞKAN ÖZDOĞAN’IN 18 MART MESAJI

“VATAN SEVGİSİNİN DÜNYA’YA GÖSTERİLDİĞİ BİR DESTANDIR ÇANAKKALE”

Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 107.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Özdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı: “18 Mart tarihi, vatan topraklarını bin bir zorluk ve yokluğa rağmen, canları pahasına koruyan kahraman ecdadımızın, vatan sevgisinin ne demek olduğunu dünyaya gösterdiği şanlı bir tarihtir. Çanakkale Deniz Zaferi adeta imkânsızın başarıldığı, vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını feda eden şehitlerimizin destanıdır. Bizler o şanlı ecdadın torunları olarak yüreğimizde yaşattığımız Çanakkale ruhuyla istiklalimize ve istikbalimize yönelebilecek her türlü tehdide karşı milletçe dimdik durmaktayız. Bu zafer, tarihini destanlarla yazan aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu, bugüne ve yarınlarımıza nakşettiği bir destandır. Bu destanın ışığında inşa etmeye ve aziz şehitlerimizden aldığımız güçle çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’de bu gayretin bir tezahürüdür. Bu manada çalışmaya, devletimizi ve milletimizi daha da ilerlere taşıyacak olan nesilleri yetiştirmeye gayret edeceğiz.

Bu düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü kutluyor, bize bu mukaddes vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum.”


Öteyandan Büyük Birlik Partisi Kocasinan İlçe Başkanı da 18 Mart nedeniyle bir mesaj yayınladı

ÇANAKKALE TÜRK'ÜN VAROLUŞ ZAFERİDİR
TÜRK ASLA DEVLETSİZ OLMAZ
BBP KOCASİNAN İLÇE BAŞKANI MEHMET ULUS'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
Büyük Birlik Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Mehmet Ulus,  18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ulus, "18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları Türk’ün asla devletsiz olmayacağını, dünyanın önde gelen bütün güçlerinin saldırısına bile nasıl direneceğinin göstergesidir." dedi.
Büyük Birlik Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Mehmet Ulus,   Çanakkale Savaşı’nın denizde ve karada yürütülen bir varoluş ve yeniden dirilişin ön habercisi olarak dünyanın en büyük savaşlarından birisi olduğu hatırlattı.
Ulus, “Bir seri savaşın en şiddetli saldırısı 18 Martta olduğu için bu tarihte milli bilincimiz ve duyarlılığımızın bir simgesi olarak kutlanmaktadır. Bu savaşlar zinciri dünya tarihinde o kadar önemlidir ki, Çanakkale’de bir tepede yazıldığı üzere “Dur yolcu, bilmeden geldiğin ve bastığın bu toprak, bir devrin battığı yerdir” diyerek bütün dünyaya Türk’ün direnme ve savaşma gücünü haykırmaktadır.  Bu millet, aslında yeni kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin de ön haberini Çanakkale’de vermişti. 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları Türk’ün asla devletsiz olmayacağını, dünyanın önde gelen bütün güçlerinin saldırısına bile nasıl direneceğinin göstergesidir." şeklinde konuştu.
Ulus, "Türk Milleti, Çanakkale'den aldığı cesaretle Kurtuluş Mücadelesi verdi ve bağımsızlığını tüm emperyalistleri ispatladı. Türk topraklarında gözü olanlar ise bu mücadeleye rağmen Türk Milletinin anavatanına göz dikmekten asla vazgeçmedi. Türk Milletinin başına bela edilen PKK terörü, Deaş terörü, YPG terörü, Fetö terörü bu vazgeçmeyişlerin birer tezahürü oldu. Türk Milletini bu aziz vatandan atmak isteyenler  çeşitli senaryolarla ülkemize saldırmaya devam ediyor. Biraz önce bahsettiğim argümanların yanına ekonomik saldırılar, kültürel saldırıları da ekleyerek bu vatan üzerindeki emellerine ulaşmaya çalışıyor.  Bugün yaşanan Ukrayna-Rusya Savaşının temel hedefinin de  Türk Milletini bu savaşa çekmek olduğunu unutmamak gerekir. Türkiye'nin ve Türk Milletinin yükselen değerini kırmak, bölgede etkinliğini azaltmak amacıyla çeşitli senaryolar kuruluyor olabilir. Biz Türk Milleti olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığımız 'Yurtta sulh, cihanda sulh' meşalesini sürdürmek zorundayız. Elbette aziz vatanımıza Çanakkale'de olduğu gibi yapılabilecek saldırılara sessiz kalmamalıyız.  Fakat Türk Milleti üzerinde oynanacak oyunlara karşı da uyanık olmakta fayda var. Bugün Türkiye'nin bölgede barışı sağlamak için attığı adımlar, anlamlı ve önemlidir. Türk Milletini çeşitli  senaryolar içine çekip bu savaşta taraf etmeye çalışanlar olabilir ve olabilecektir. Türk Milleti, Çanakkale Destanından aldığı cesaretle önce barışı tesis için uğraşmalı ve uğraşıyor da. Ama unutmamak lazım ki bizi bu topraklardan çıkarmak ve atmak isteyen karanlık güçler, yine Türk Milletini esaret altına almak için çaba sarfediyor olabilir. Buna karşı uyanık olmakta fayda var. Türk Milleti olarak biz 'Dosta güven, düşmana korku' vermeye devam edeceğiz. Türk Milletinin anavatanına bundan 107 yıl önce yapılan saldırılar nasıl zaferle taçlandırılmışsa bundan sonraki senaryolar da emperyalistlerin başına geçirilecektir. Türk Milleti asla bağımsızlığından ve hürriyetinden vazgeçmeyecektir. Türk Milleti ile ilişki kurmak isteyenlerin de bunu bilmesinde fayda var" dedi.
BBP Kocasinan İlçe Başkanı Mehmet Ulus, sözlerini Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleri ile bitirdi.
"Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker, Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi, Bedr'in aslanları ancak bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? "Gömelim gel seni tarihe" desem sığmazsın. Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.
Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Türk Milletinin destanını kutluyor, vatanı uğrunda şehit olanları rahmetle anıyor, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum"


 

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum