BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ATATÜRK'Ü RAHMET VE MİNNETLE ANDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85’inci yıl dönümünde rahmet ve minnetle andı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ATATÜRK'Ü RAHMET VE MİNNETLE ANDI
09 Kasım 2023 - 12:15 - Güncelleme: 09 Kasım 2023 - 12:29
Başkan Büyükkılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yayımladığı mesajında, Cumhuriyet'in banisi, İstiklal Mücadelesi’nin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 85. yılında rahmetle yâd eden Başkan Büyükkılıç, Atatürk’ün şahsında bu toprakların vatan olması için canlarını veren tüm aziz şehitlere ve hayatını kaybeden kahraman gazilere Allah'tan rahmet diledi.

Başkan Büyükkılıç, mesajında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözlerinde belirttiği gibi Türk milleti olarak ecdadımızın bize bıraktığı bu cennet vatan, büyüyerek, gelişerek, üreterek, sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

Türkiye’nin uluslararası alanda sürekli geliştiğini vurgulayan Büyükkılıç, mesajında, “Başta savunma sanayi olmak üzere her alanda üreten, bütün dünya tarafından sözü dinlenen bir Türkiye Cumhuriyeti’nin fertleri olarak Atatürk’ün ‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar’ ifadelerinde yer aldığı gibi çalışmaya devam ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde ulaşımdan altyapıya, eğitimden sağlığa, tarımdan turizme, spordan kültür sanata hemen her alanda yatırım ve hizmetlerimizle durmak yok, dinlenmek yok, koşmaya devam diyoruz” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yaşını kutladığını, ay yıldızlı Türk Bayrağı ile dalgalanan bu cennet vatanda ecdadın mirasına layık olmak için gayretlerinin sürdüğünü belirten Büyükkılıç, mesajını şöyle sonlandırdı:

“Ay yıldızlı Türk Bayrağımız altında, değerlerimize, devletimize, vatanımıza, bayrağımıza ve ezanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihal edişinin 85’inci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun şahsında silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum.”

**
KESOB Başkanı Odakır’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı
Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Odakır, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85’inci yılında özlemle ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını idrak ettiğimiz bugünlerde Atatürk’ü hatırlıyor, yas tutmadan gösterdiği hedefe emin adımlarla yürümeye gayret ediyoruz” dedi.
Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yılında KESOB Başkanı Şeyhi Odakır mesaj yayımladı.
Başkan Şeyhi Odakır, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin Anadolu topraklarından atılması için çaba gösteren, namlusunu Anadolu’ya çeviren düşmanlara karşı silah arkadaşlarıyla birlikte kurtuluş mücadelesi vererek zafere ulaştı. Türk milletini devleti kurtarmak ve bekasını devam ettirmek adına örgütledi, bir araya getirdi, onlardan aldığı güç ve ilhamla düşmana karşı baş kaldırarak mücadele etti. Dönemin bütün zorluklarına rağmen zor olanı başardı ve Türk milletine yeni hedefler koydu ve o hedeflere ulaşabilmenin yollarına işaret etti. Yoklukla, zorlukla, cehaletle savaştı. Tam bağımsız bir Türkiye’nin inşası için ömrünü adadı. Savaşlardan zaferle çıkmasının ardından her alanda inkılaplara imza attı. Fabrikalar kuruldu, tarlalar işlendi, sanayinin temelleri atıldı, fikir dünyamızda ufkumuzu genişletti, çağı yakalamak için yeniliklere imza attı. Türk milletinin yüreğindeki vatan sevgisini bir kez daha açığa çıkardı ve milli duyguların sağlamlaşması adına adımlar attı. Ardında bir Cumhuriyet bırakıp gençlere emanet etti ve hayata veda etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85’inci yılında özlemle ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını idrak ettiğimiz bugünlerde Atatürk’ü hatırlıyor, yas tutmadan gösterdiği hedefe emin adımlarla yürümeye gayret ediyoruz. Bu kıymetli mirası geleceğimiz olan evlatlarımıza aktarmak hepimizin asli görevidir. Cumhuriyet çatısı altında, tam bağımsız Türkiye ideali ışığında, birlik ve beraberlik ruhuyla, milli duygularımıza ve birbirimize yaslanarak Cumhuriyetimizin ilelebet yaşamasını, daha da güçlenerek varlığını sürdürmesini diliyorum. Bu kutlu mirası bize bıraktığı için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

**
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 10 KASIM MESAJI
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıldönümünde millet olarak onu saygı ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Altı buçuk asır dünyaya hükmeden Osmanlı Devleti’nin son yıllarında içerisinde bulunan zor durumda Atatürk’ün önderliğinde milletimizin özverisi, gayreti ve azmiyle topyekün bir seferberlik gösterildi. Bu seferberlik, Türk milleti için yeni bir başlangıç oldu. Bu doğrultuda bizler de ecdadımızdan miras aldığımız mukaddes değerlerimizi gelecek nesillerimize aktararak, Güçlü ve Büyük Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Güçlü bir Türkiye olarak; dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin mazlum coğrafyaların sesi olmaktayız ve olmaya da devam edeceğiz. Daha güzel Türkiye için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz”.        


 


 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum