Azerbaycan Kardeşliği Anadolu'dan Esintiler Resim Sergisi

    SAKÜDER Türkiye Azerbaycan Kardeşliği Anadolu'dan Esintiler Bakü Resim Sergisi açıldı. Sergi Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nde 1ay süreyle sanatseverlerin beğenisine sunuldul

    Azerbaycan Kardeşliği Anadolu'dan Esintiler Resim Sergisi
    19 Ekim 2022 - 09:51 - Güncelleme: 19 Ekim 2022 - 10:11
    SAKÜDER TÜRKİYE AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ ANADOLU’DAN ESİNTİLER BAKÜ 
    RESİM SERGİSİ

    SAKÜDER Türkiye Azerbaycan Kardeşliği Anadolu'dan Esintiler Bakü Resim Sergisi açıldı.  Sergi Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nde 1 ay süreyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

    Sergi açılışında  Saküder Yönetim Kurulu Başkanı   Ali Eser bir konuşma yaptı

    Başkan Eser konuşmasında şu ifadeler yer verdi:

     Açılışı ve Saküder Bakü Kültür Gezisi olağanüstü güzellikler içerisinde gerçekleştirildi. Bakü halkının sanata olan yoğun ilgisi, Türk Halkı'na olan sevgi ve bağlılığı, misafir perverligine hayran kalmamak elde değil. Sanırım İki devlet tek millet olmak bu olsa gerek. Sanatçıların ve Üst-düzey davetlilerin katılımı ile sergimiz 6 Ekim 2022 saat 19.00'da Heydar Aliyev Merkezi'nde açılarak Bakü'de Sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 
    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bir sanat  yöneticisi ve kuratörü olarak Avrupa ülkelerinin neredeyse çoğunu bilen ve bizzat  gezerek yerinde gören birisi olup, hep ismini duyupta merak ettiğim ama şimdiye kadar gitme görme fırsatımın olmadığı "Heydar Aliyev Merkezi" olağanüstü bir sanat merkezidir. Ben şahsen  Türkiye dahil hiçbir Avrupa ülkesinde böyle bir bina mimarisiyle insanı büyüleyen bir sanat kurumu görmedim. Bu binayı Azerbaycan halkına kazandırarak Bakü'de hizmete sunan başta Azerbaycan hükümetine, ünlü Mimar Zaha Hadid'e ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim.

    Yani şunu açıkça ifade edeyim ki Bakü'de sergi açılışı ve Kültür Gezisi olmasa bile, sadece "Heydar Aliyev Merkezi"  bu binayı görmek ve içini gezmek için Bakü'ye gelinir.

    SAKÜDER Uluslararası Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneğimiz 
    Kurulusunun 17. Yılında Türkiye Azerbaycan kardeşliği adına düzenlenen 
    “Anadolu’dan Esintiler” adlı resim sergisi açılışımıza
    - Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Sayın Valeh Hacıyev, 
    - Azerbaycan Ressamlar Birliği Başkanı Sayın Farhad Khalilov,
    - Yaşat Fondu təmsilçisi Sayın Nurana Babayeva,
    Azerbaycan’da yaşayan değerli İş İnsanları, sanatsever dostlarımız ve Sanatçılarımızın katılımı ile gerçekleştirildi.
    Türkiye Azerbaycan kardeşliği adına 
    bu sergiyi açmamızda büyük emek sarf eden ve katkılarıyla aramızda olan başta 
    Azerbaycan’lı sanatçı ve Saküder Yurtdışı Etkinlikler Koordinatörümüz Güneş Abbas'a, Saküder İzmir Şube Başkanı Gönül Dinç ve 
    Heydar Aliyev Sanat Merkezi yönetimine destekleri için en içten duygularımla
    teşekkür ederim." dedi.



    Sergide resimleri sergilenen sanatçılar ise şöyle:

    Azerbaycan ve Türkiye’den İzmir, İstanbul, Ankara illerimizden Sanatçılarımız, Lütfü Günay, Asım Yücesoy, Oya Kınıklı, Feyha Özsoy, Nur Gökbulut, Rahim Mammadov, Erkan Geniş, İmren Erşen, Nurtaç Özler, Suna Özkalan, Aygün Ahnazarova, Aysel Kıral, Berfu Bozkurt, Çinara Mahsimova, Elçin Ercan Canbaz, Ganime Yılmaz, Güneş Abbas, Gül Muratoğlu, Gönül Dinç, Gönül Öztürk, Görsev Özdemir, Mualla Yemişciler ve Şenses Us olmak üzere 22 ressam sanatçımızın eserleri sergilenmektedir. 

    Başkan Ali Eser daha sonra şöyle devam etti:

    "Sergi açılışımız öncesi düzenlenen ödül töreninde ise Saküder 2022 Onur Ödülü Azerbaycan Diaspora Bakanı Sayın Fuad Muradov'u temsilen Diaspora birinci Bakan Yardımcısı Sayın Valeh Haçıyev'e takdim edildi. Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev Bakanı temsilen bir açılış konuşması da yaparak Saküder yönetimine ve Türkiye’den Bakü'ye gelen sanatçılarımıza  teşekkür ederek Bakü'de karşılamaktan ayrıca mutluluk duyduklarını ifade ederek sanatçıların eserleri hakkında da bilgiler alarak her bir sanatçının eseri önünde hatıra resmi çekinerek sanatçılarımızı tebrik etmişlerdir. 

    Saküder olarak 5 günlük Bakü'de bulunduğumuz süreçte ise sanatçılarımıza Bakü'yü daha iyi tanımaları için Kültür Gezisi kapsamında,Halı Müzesi,Metro İstasyonu,Çağdaş Sanat Galerisi,Venesiya Gezisi,Şirvanşahlar Sarayı,Kız Kulesi,Yanardağ,
    Ateşgah Müzesi gibi yerler gezilerek ve akşam Hazar Denizi üzerinde Gemi Turu ile Azerbaycan'ın Incisi olan Bakü'yü renk renk ışıklandırırmış halini seyrederek izlemeden Bakü'nün güzelliklerini anlamak imkansız.
    Şehrin her bir köşesinde sanatın izi olan Bakü'de 
    Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey 1992-1993 Cumhurbaşkanı 
    Heydar Aliyev 1993-2003
    Anıt Mezarlarının oldu Devlet Mezarlığında ise bilim insanlarından, akademisyenlere, siyasetciden, sanatçıya, heykeltraştan, ressama, yazardan, şairine halkına malolmuş insanların anıt mezarlarında heykellerinin oluşu ise takdire şayan bir olaydır. Tek kelimeyle anıt mezarlar bile birer sanat eseri yolu Bakü'ye düşen herkes özelliikle bu Anıt mezarlığı görmelidir.                
     

    Çok sayıda ressamın çizdiği resimlerden oluşan Sergide  Türkiye Azerbaycan Kardeşliği Anadolu'dan Esintiler Bakü Resim Sergisi'nde Azeri ressam Güneş Abbas'ın resimleri de büyük beğeni topladı . 



    Haber: AYAKLIGASTE.COM
     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum