• Reklam

TÜRKİYE'NİN İLK KADIN PASTIRMA USTASI SEDA ÇAM!

Kayseri'de yaklaşık 4 yıldır pastırma ustası olarak çalışan Seda Çam pastırma dilimleme de de erkek ustalara adeta taş çıkartıyor.

TÜRKİYE'NİN İLK KADIN PASTIRMA USTASI SEDA ÇAM!
01 Aralık 2022 - 12:16 - Güncelleme: 01 Aralık 2022 - 14:45
TÜRKİYE'DE İLK KADIN PASTIRMACI KAYSER'DEN ÇIKTI 
KADINLAR PASTIRMA İŞİNE DE EL ATTI

Kayseri'de yaklaşık 3 yıldır pastırma ustası olarak çalışan Seda Çam, pastırma dilimleme de de erkek ustalara adeta taş çıkartıyor.



Başarılı bir pastırmacı olarak görevini sürdüren Seda  Çam'ı iş yerinde ve çevresindekiler ise 'PASTIRMACI SEDA' olarak biliyor. Sosyal Medya hesabını da 'Pastırmacı Seda' olarak açan genç pastırmacı Seda  Çam, sosyal medya hesabı üzerinden de müşterilerine pastırma ve sucuk siparişi hazırlıyor. 



Pastırma ustalığına merakını anlatan Seda Çam, "Ben çeşitli AVM'lerde şarküteri elemanı olarak görev yaptım. Burada çalıştığım yıllarda özellikle pastırma doğrama işine büyük merak sardım değerli ustalarım bu konuda bana yardımcı oldular ve işin püf noktalarını bana öğrettiler onlara da çok teşekkürlerimi iletiyorum. Şu anda 3-4 yıldır pastırma ustası olarak çalışmaktayım. İşimi seviyorum." dedi.

Pastırma doğramak çok maharet ister

Pastırmacı Seda pastırma doğramanın kolay olmadığını maharet istediğini söyledi. Seda Çam, " Türkiye'de de sanırım bu alanda ilk bayan olduğumu zannediyorum. Bayanların her alanda başarılı olduklarını da göstermek istiyorum. Yeterki bize fırsat versinler her alanda başarılı oluruzç Mesleğimi çok seviyorum. Ustam Abit Keşlioğlu'dur ondan öğrendim o benim pastırma ustasıyım. Pastırma doğrarken çok ince olması gerekiyor. Pastırma bıçağı çok önemli."  dedi. 

Evli ve 2 çocuk annesi olan Kayserili kadın pastırmacı Seda Çam, hayalinin kendine ait güzel bir pastırmacı dükkanı açmak olduğunu söylde.i 

Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum