• Reklam

SON DAKİKA: BAKAN KOCA'DAN FLAŞ MASKE AÇIKLAMASI.. MASKE ZORUNLUĞU KALKIYOR MU!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske takma zorunluluğundan, PCR testine ve HES Kodu uygulamasından pandemi ile ilgili daha bir çok konu hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA: BAKAN KOCA'DAN FLAŞ MASKE AÇIKLAMASI.. MASKE ZORUNLUĞU KALKIYOR MU!
02 Mart 2022 - 19:16 - Güncelleme: 02 Mart 2022 - 19:43
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske takma zorunluluğundan, PCR testine ve HES Kodu uygulamasından pandemi ile ilgili  daha bir çok konu hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, 84 milyon vatandaşın merakla beklediği maske açıklaması ile ilgili detayları saat 14.00'da attığı şu twitle duyurdu:

"11 MART 2020: Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda bir düzene sokmaktır. (Türkiye’de İlk Vaka açıklamasından) 2 MART 2022: Hayatımızı yeniden düzenlemek için gerekli değişiklikleri yapmanın zamanı geldi. (Detaylar SAAT 18.00’DA, basın açıklamasında)"

Bakan Koca akşam saatlerinde ise detayları kamuoyu ile paylaştı. 
İşte Bakan Koca'nın yaptığı basın toplantısından satır başları ve maske zorunluğu ile ilgili flaş detaylar

Bakan Koca sözlerine "Herşeyi yeniden gözden geçirme zamanı geldi" diye başladı ve şöyle devam etti:

"Bugünkü duygularımız son derece pozitif. Nihayet size beklediğiniz haberleri vereceğim. Kısıtlamadan çok serbestlikten söz edeceğim. Ancak şuna dikkat edin. Ben size 2 yıl boyunca kısıtlama ısrarında bulundum. Şimdi ise herşeyi gözden geçirme zamanı geldi.  Kovid19'u ilk ciddiye alan ülkeler arasında yer aldı. Salgınla nasıl mücadele edeceğimizi tanımlayan güncel gelişmelere göre Bilim Kurulu çalışmaktan iftihar ettiğim bir kurul oldu. Dünya Saglık örgütü daha tedbirleri açıklamadan Bilim Kurulu gerekli tedbirleri açıklamıştır. 
Bilim İnsanları ve karar vericiler olarak tedbirleri erken aldık. Dünyada en hızlı hareket eden ülkelerden biri olduk. Salgının vaka sayısına göre en az etkili olan ülkelerden biri olduk.  Bu başarıda bilim insanlarımızın yanısıra bir çok hekim ve sağlık çalışanımız var. Kolluk kuvvetleri ve bakanlığın tüm personeline teşekkü ediyorum. Kurallara uymadan en büyük sabrı göstermede vatandaşımıza milletimize teşekkür ederiz. Birlikte güzel mücadele verdik. Covid 19 ile mücadelemiz bundan böyle aşı ile devam edecektir." Dedi.



Bakan Koca merakla beklenan açıklamalarına ise şöyle devam etti:

"Bununla birlikte ilaç tedaviside var. Ülkemizde bazı kısıtlamalar kalktı. Bundan sonraki süreçte AÇIK HAVADA MASKE KULLANMA ZORUNLUĞUĞU KALKMIŞTIR. SOSYAL MESAFEYİ KORUMAK ŞARTI İLE MASKE ZORUNLUĞU KALKMIŞTIR. Salgın esaretinden gerçek hayata geçeceğiz. Moraller yükselecektir. HES KODU UYGULAMASI DA KALDIRILMIŞTIR. Bununla birlikte HASTALIK BELİRTİSİ OLMAYAN VATANDAŞLARIMIZDAN PCR TESTİ DE İSTENMEYECEK..  Kapalı ortamda havalandırma yeterli ise maske şartı aranmayacak. " dedi. 

BAKAN KOCA EĞİTİMDEKİ TEDBİRLERİ DE AÇIKLADI

Okullarda uygulanan pandemi kurallarına da değinen Bakan Koca, " Kapalı ortamda havalandırma yeterli düzeydeyse maske zorunluluğu kalkacak.  Okullarda bugüne dek uygulanan ' iki Kovid-19 vakası çıkması halinde sınıfların kapatılması'  uygulaması da tamamen kalkmıştır. Sadece kovidli öğrencinin izolesi yapılacak eğitim devam edecek" 

 Haber: Mustafa Duran / AYAKLIGASTE.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum