• Reklam

SAĞLIKLI BESLENME UZMANI MEHSETİ HUSEYNOVA: SAĞLIKLI BESLENME NE DEMEK!

Sağlıklı beslenme uzmanı Mehseti Hüseynova, sağlıklı beslenme ile ne kastedilmek istendiğini ve bu doğrultuda neler yapılması gerektiğini anlattı. Husiynova; " Gerçekten de sağlıklı beslenme günümüzde moda oldu. Ancak bunun temel nedenlerinden biri piyasada sağlıksız gıdaların çoğalması ve gıdaların çeşitliliğinin artmasıdır." dedi.

SAĞLIKLI BESLENME UZMANI MEHSETİ HUSEYNOVA: SAĞLIKLI BESLENME NE DEMEK!
20 Şubat 2022 - 12:07 - Güncelleme: 20 Şubat 2022 - 18:40
 Sağlıklı beslenme uzmanı Mehseti Hüseynova sağlıklı beslenme ile ilgili şu bilgileri aktardı:


Genel olarak, sağlıklı beslenme bugün zor değil.  Sadece daha fazlasını öğrenmeleri gerekiyor ve en azından günlük olarak hangi marka ürünleri tüketecekleri, nereden alacakları ve ne kadar kullanacakları onlar için çok önemli.  Bunu tüm ürünlere uygulayabilirim.

 - Sağlıklı kilo nasıl verilir?  Egzersiz veya diyet yoluyla mı olmalı?

 - Genel olarak kilo vermek için herhangi bir hastalığınız yoksa diyet yapmak başlı başına bir hastalıktır.  Psikolojik hastalıklardan biridir.  Çünkü bir insan sürekli “yemeyeceğim” ya da “daha ​​az yiyeceğim” diye düşünürse asla kilo veremez ve psikolojik olarak sürekli yemek yemeyi düşündüğü için sürekli aç hisseder. .  İdeal olarak, normal bir kiloyu korumak istiyorsak, hayatımız boyunca sürdürebileceğimiz bir diyet kullanarak normal kilomuzu korumamız gerekir.  Diyetimizden tüm yiyecekleri veya yıllardır sevdiğimiz yiyecekleri tamamen çıkarın.  Örneğin, bazı insanlar "Pastayı severim ama diyette değilim" der.  Bu onu çok kötü etkiler ve ileride hastalanır.  Bir süre et yedikten sonra et yemezse ileride bazı hastalıklarla da karşı karşıya kalacaktır.  Bu nedenle, günlük dengeli bir diyet takip etmek daha iyidir.

 - Karma diyet ne kadar doğru?

 -Genel olarak, gıdanın bileşimini alırsak, gün içinde vücudun her biri belirli bir miktarda ihtiyaç duyduğu karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su olarak alırız.  Ancak, bazı durumlarda istisnalar vardır.  Bu, kişinin günlük fiziksel aktivitesine ve çalışma programına göre değişiklik gösterebilir.  Çok çalışırsa ve yediği yemeği daha fazla enerjiye dönüştürürse, daha fazla kalori alabilir.  Ancak hareketsiz bir yaşam tarzında çalışıyorsa ve işini yaptığı için gelen ve gidenleri yiyorsa zaten zararlıdır.  Çünkü karbonhidrat yiyorsak diğer proteinli yiyecekleri de yemeliyiz.

 -Yemekten sonra meyve yerseniz midede ne olur?

 -Genel olarak yemekten hemen sonra meyve yemek uygun görülmemektedir.  Yiyeceklerden aldığımız besinler zaten sindirilmiş ve kan dolaşımına emildiği için meyve, besinleri hemen yok eden fruktoz içerir.  Bu nedenle yemekten 1 buçuk ila 2 saat sonra meyve almak daha iyidir.  Genellikle tatlı meyveler günün ilk yarısında, turunçgiller ikinci yarıda ve daha çok et yemekleri ile alınmalıdır.

 Akşam yemeğinde ekşi meyveler tavsiye edilmez.  Bu, mide asiditesinde bir artışa ve sabaha kadar sindirim sürecinin bozulmasına yol açar.

 -Kırmızı soğanın vücuda faydaları nelerdir?

 -Genel olarak soğan ve sarımsak güçlü antioksidanlardır.  Vücutta doğal antibiyotiklerin rolünü oynarlar.  Soğan ve sarımsak vücuttaki zararlı mikropları öldürür, bu nedenle düzenli olarak kullanmak daha iyidir.

 Ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendiren C vitamini açısından zengindir.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum