• Reklam

Sağlık için gelen turistlere hızlı vize kolaylığı

Türkiye 100 milyar dolarlık küresel sağlık turizmi pastasından aldığı payı artırmaya odaklandı.

Sağlık için gelen turistlere hızlı vize kolaylığı
21 Ocak 2022 - 18:21
 Sağlık ve Ticaret Bakanlıklarının işbirliğinde imzalanan Sağlık Vizesi İşbirliği Protokolü kapsamında Hizmet İhracatçıları Birliği bünyesinde uygulamaya konulan Etiket Vize Uygulaması ile sağlık turistlerinin vize işlemleri kolaylaştırılacak. Vize işlemleri tek merkezden dijital ortamda yönetilerek kaçak göçmenlerin de önüne geçilecek. 

Türkiye spor, estetik ve ekoturizm gibi yüksek potansiyele sahip alanlarda geliştirilen yeni modellerle sağlık turizmi gelirlerini artırıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2021’in 10 aylık döneminde tedavi amacıyla Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 370 bini aştı. Saç ekiminden diş ve tüp bebek tedavisine kadar uzanan çok sayıda alanda bir başvuru merkezine dönüşen Türkiye, bu süreçte 705 milyon dolar sağlık turizmi geliri elde etti. Sağlık turizmi kapsamında verilen hizmetlerin genişletilmesi ve kalite çıtasının yükseltilmesine yönelik çok sayıda düzenleme yapıldığını belirten İncir Travel Agency CEO’su Fedakar Günsili, “Sağlık ve Ticaret Bakanlıklarının işbirliğinde yabancı turistlere vize kolaylığı sunmak amacıyla imzalanan Sağlık Vizesi İşbirliği Protokolü kapsamında Hizmet İhracatçıları Birliği bünyesinde uygulamaya konulan Etiket Vize (Online Vize Başvurusu) Uygulaması, bu yönde atılan en önemli adımlardan biri oldu. Bu sistemle vize işlemleri yalnızca Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ne sahip kuruluşlar tarafından daha hızlı ve güvenli şekilde yapabilecek. Böylece tedavi amacıyla ülkemize gelmek isteyen ancak vize işlemlerinin zorluklarını yaşayan yabancı turistlere büyük bir kolaylık sağlanacak” dedi.

Suistimallerin de önüne geçilecek

Etiket Vize Uygulaması ile sağlık turistlerinin vize işlemlerinin tek merkezden dijital olarak yönetilmeye başlandığına dikkat çeken Fedakar Günsili, “Vize işlemlerinin yalnızca Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından yetkilendirilen kurumlar tarafından yapılmasıyla sağlık vizesinde suiistimallerin önüne geçilecek. Tedavi amacıyla ülkemize gelen sağlık turistleri sistemli bir şekilde kayıt altına alınacak. Sağlık vizesi alarak tedavi dışında farklı amaçlarla Türkiye’ye gelen kaçak göçmenlerin önüne geçilebilecek. Böylece ulusal güvenliğimiz için tehlike yaratan kontrolsüz girişler engellenecek” ifadelerinde bulundu.

Kaliteli hizmete güvenle ulaşmanın ilk adımı

Etiket Vize Uygulaması’nı sağlık turistlerinin Türkiye’deki sağlık tesislerinde en kaliteli hizmete güvenle ulaşmasının ilk adımı olarak değerlendiren İncir Travel Agency CEO’su Fedakar Günsili, “Türkiye’nin sağlık turizminde cazibe merkezi haline dönüşmesinin yolu Ar-Ge ve inovasyondan geçiyor. Yeni uygulama sağlık turistlerinin vize işlemleri sırasında yaşadıkları mağduriyetleri sonlandırarak sağlık turizminin gelişiminin önündeki engelleri ortadan kaldıracak. Sağlık turizminde kayıtlara geçen turist başı harcama tutarının  10 bin dolar olduğu tahmin ediliyor. Geciken vize işlemleri nedeniyle tercihini başka ülkelerden yana kullanan sağlık turistlerini de ülkemize kazandırarak Türkiye ekonomisine katma değer getireceğiz” diye belirtti. 

Protez tırnak uygulamaları gündelik hayatın tamamlayıcısı haline geldi



  Her geçen gün yaygınlaşan protez tırnak, kalıcı makyaj ve ipek kirpik uygulamaları, pandemi yorgunluğunu kadınların üzerinden aldı. Zamansızlıktan ötürü bakımsız kalan tırnaklar, çareyi protezde buldu. Maskenin ardına gizlenen yüzler kalıcı makyaj ve ipek kirpik uygulamalarıyla özgüven kazandı.

2020'deki Grammy Ödülleri gecesinde ortaya çıkan Nail Art (Tırnak sanatı) trendi, tüm dünyada protez tırnak tasarımı çılgınlığı başlattı. Lizzo, Billie Eilish, Rosalia, Dua Lipa gibi dünyaca ünlü isimlerin kırmızı halıdaki şıklıklarını tamamlayan protez tırnaklar, pandeminin etkisiyle bir trend haline dönüşerek gündelik yaşamda yer buldu. Protez tırnak tasarımının estetik ve fonksiyonel yönüyle gündelik hayatın tamamlayıcılarından biri haline dönüştüğünü belirten Güzellik Koçu Irmak Muştu, “Farklı tasarımlarıyla tırnakta modanın öncüsü olan protez tırnaklar, aynı zamanda hayatı kolaylaştırıyor. Yaşamın koşuşturmasından dolayı tırnak bakımına zaman ayırmakta zorlananlar, protez tırnaklarla bakımlı ellere kavuşuyor. Protez tırnaklar, yaklaşık 1 saat süren bir işlemin ardından 2-3 haftada bir yapılan bakımlarla 2,5 ay boyunca kullanılabiliyor. Tırnakları kırılan ya da tırnak yapısı estetik olmayanlar için de olmazsa olmaz bir uygulama haline geldi” dedi.

Uygulamalara pandemi etkisi

Protez tırnak, kalıcı makyaj ve ipek kirpik gibi uygulamaların hayatı kolaylaştıran yönleriyle pandemi sürecinde giderek daha çok tercih edildiğini söyleyen Irmak Muştu, “Tarihi bundan 5 bin yıl öncesine, eski bir Mısır geleneğine dayanan kalıcı makyaj uygulamaları, her zaman bakımlı görünmek isteyenlere nokta atışı çözümler sunuyor. Makyaj yapmaya vakit ayıramayanların yanı sıra, gündelik hayatı fiziksel aktivite üzerine kurulu olan sporcular ve sahne sanatçıları tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Yüzde doğuştan ya da sonradan oluşan şekil bozukluklarının düzeltilmesine de olanak sağlayan kalıcı makyaj uygulamalarıyla ince dudaklar ve seyrek kaşlara hacim kazandırılabiliyor. Kanser ve meme estetiği operasyonu sonucunda meme ucunda oluşan deformasyonları da kalıcı makyajla ortadan kaldırabiliyoruz. Kalıcı makyaj uygulamaları, maskeden dolayı en çok şikayet edilen makyaj bulaşma sorununu ortadan kaldıran yönüyle pandemide en çok talep edilen uygulamalar arasında yer aldı” diye ifade etti. 

Yüzlere ifade getirdi

Pandeminin maskenin ardına gizlenen yüzlerde bakışların ön plana çıkarılması ihtiyacını doğurduğuna değinen Irmak Muştu, “Çene ve dudak bölgesi maskenin ardında kaldığı için yüzler de ifadesizleşti. Göz bölgesine uyguladığımız kalıcı makyaj işlemini ipek kirpik uygulamalarıyla destekleyerek yüzlere ifade kazandırıyoruz. İş ve sosyal yaşamda aktif bir pozisyonda olanlar aradıkları özgüveni kalıcı makyaj ve ipek kirpik uygulamalarında buldu. Böylece kendilerini ifade etme güçlüğü yaşamadan gündelik hayatlarını sürdürebiliyorlar” dedi.


Motosiklet satışlarına e-ticaret ve pandemi dopingi!

Motosiklet satışları pandemide patladı!

Pandeminin yükselen pazarı “motosiklet” oldu!

2021'de motorsiklet satışı %16 arttı

Pandemiyle birlikte dönüşen tüketim alışkanlıklarının yanı sıra, insanların sağlıklı, güvenli ve ekonomik ulaşım alternatifi arayışları ve çevresel hassasiyetler, 2021 yılında motosiklet satışlarına doping etkisi yarattı. Yıl boyunca toplam 241 bin 957 adet motosiklet satıldı.

Motosiklet pazarı, pandeminin yarattığı toplumsal etkilerle giderek gelişen e-ticaret hacmi ve insanların daha sağlıklı, güvenli, ekonomik ve bireysel ulaşım alternatifi arayışları doğrultusunda yükselişini sürdürmeye devam ediyor. 2019’da 154.627 adet, 2020’de ise 208.466 adet motosiklet satışı gerçekleştirilen pazar, 2021 yılında 241.957 adetlik satışla önemli bir büyümeye imza attı. Motosiklet sektörü, tüm zamanların satış rekorunu, 2006 yılında 373 bin seviyesiyle kırmıştı. 2021’de yüzde 1,16’lık büyümeye imza atan pazarın en çok tercih edilen kurye motosikleti ise ülkemizde motosiklet kültürünün oluşmasında öncülük eden Kanuni markasının Mati 125 modeli oldu. Kanuni’nin ülke genelindeki tek fiyat politikası ve sunduğu ödeme kolaylıklarının kuryelerin tercihinde öncelikli olduğu belirtildi.

Motosiklet pazarı, Türkiyenin gelişime en açık pazarlarından biri...”

Konuyla ilgili bilgi veren Kanuni markasının üreticisi Kuralkan'ın Pazarlama Müdürü Ekrem Ata, “Motosiklet pazarı, hacim olarak Türkiye’nin gelişime, büyümeye en açık pazarlarından biri konumunda. Yaşadığımız pandemi süreci ve içinde bulunduğumuz konjonktür, her şeyden önce e-ticaret alanında adeta bir patlamaya neden oldu ki e-ticaretin en önemli aktörleri de motosikletli kuryeler oldu. Bununla birlikte pandemi, insanları sağlıklı, güvenli, ekonomik ve bireysel ulaşım araçları konusunda ciddi bir arayışa yöneltti. Bu noktada da elbette akla gelen ilk ulaşım aracı motosikletler oldu. Son olarak çevresel hassasiyeti önceki kuşaklara göre çok daha yüksek olan ve özellikle ulaşım konusunda özgür bir şekilde hareket etmek isteyen yeni neslin de motosiklet satışlarının artışında önemli bir rolü oldu. Tüm bu etkilerle, 2021’in ilk altı ayında 118 bin 656 adet olarak gerçekleşen tescil rakamı yıl sonunda 241 bin 957 adede ulaştı. Yılı önemli bir artışla tamamlayan motosiklet satışlarının, 2022 yılında da benzer bir ivmeyle yükselmeye devam etmesini ve 2006 yılındaki rekor seviyelerine yaklaşmasını bekliyoruz” dedi.

Tek fiyat politikası ve ödeme kolaylığıyla kuryelerin öncelikli tercihi

Ekrem Ata, “Son 2 yıllık dönemde yüzde 1,56 büyüyen pazarda, pandemiyle birlikte yükleri daha da artan, tüm siparişleri hızla sahiplerine ulaştırmak için çalışan motosikletli kuryelerin gözdesi Kanuni Mati 125 modeli oldu. E-ticaret hacminin rekor seviyelere ulaştığı bu dönemde kuryelerin en büyük destekçisi olmayı başardık. Kanuni Mati 125, üstün kalitesi, ikonik tasarımı, yaygın bayi ve servis ağı, uygun ödeme koşulları, online satış alternatifi ve Türkiye’nin dört bir yanındaki tek fiyat politikası sayesinde kuryelerin öncelikli tercihi oldu. Dinamik ve güçlü bir sürüş deneyimi sunan modelimiz, az yakıtla uzun yol alınmasına da olanak tanıyor” dedi.

60 aya kadar vadeyle motosiklet

Ekrem Ata sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemiyle birlikte, ihtiyaç duyduğumuz her şeyi, tam zamanında ve güvenli bir şekilde bizlere ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışan motosikletli kuryelerimizin yükü daha da arttı. Kredi kartına 12 taksit ya da senetli satışta 60 ay vade imkanı, üstün güvenlik önlemleri, kalite anlayışı ve tek fiyat politikası, Kanuni Mati 125’in yükselişini destekledi. Kuralkan Bilişim Otomotiv Sanayi olarak, Kanuni markamızın farklı modelleriyle sadece motosikletli kuryelere değil, her meslek ve sosyoekonomik gruptan, motosikleti bir yaşam biçimi haline getirmeye açık herkese dokunarak, pazarı domine etmeye ve sürdürülebilir bir zeminde büyümeye devam edeceğiz.”

------------------------------------------------------------------------------------------

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum