• Reklam

MÜSİAD KAYSERİ BAKÜ'YE ÇIKARMA YAPTI

Kayseri kardeş ülke Azerbaycan ile ticareti geliştirmek, yatırırım fırsatlarını değerlendirmek için Bakü’ye iş seyahati düzenledi.

MÜSİAD KAYSERİ BAKÜ'YE ÇIKARMA YAPTI
19 Eylül 2023 - 13:05
MÜSİAD KAYSERİ BAKÜ’DE MÜSİAD

MÜSİAD Kayseri kardeş ülke Azerbaycan ile ticareti geliştirmek, yatırırım fırsatlarını değerlendirmek için Bakü’ye iş seyahati düzenledi.

Programın ilk gününde Aliyev Müzesi, Şehitler Meydanı ve Türk Şehitliğini ziyaret eden heyet, programın ikinci gününe B2B görüşmeler ve heyetler arası iş toplantıları İle başladı.

Programın öğleden sonraki ayağında Kayseri MÜSİAD heyeti Türkiye Büyükelçiliği’nde Büyükelçi Cahit Bağcı tarafından kabul edildi.

Büyükelçi kabul de Kayseri’nin artık sadece ticarette değil üretimde de söz sahibi olduğunu ve ziyaretin iki ülke arasında yeni iş kapıları açacağını söyledi. Bağcı heyet üyelerine Azerbaycan ile ilgili bilgiler verirken üyelerin Azerbaycan ile ilgili sorunları konusunda her türlü yardıma hazır olduklarını bildirdi. Görüşmede söz alan Başkan Ferhat Akmermer heyeti kabul ettikleri için Büyükelçi Cahit Bağcı’ya teşekkür etti ve Kayseri MÜSİAD ile yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi. Görüşmeye katılan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ticaret müşavirleri ve üçüncü kâtip katılımcı heyetin iş kolları ile alakalı bilgiler aldıktan sonra heyette Azerbaycan ile ticaret yapan kişilerin sorunlarını dinledi.



Heyet daha sonrasında KOBİA’da incelemelerde bulunarak KOBiA Başkan Yardımcısı Hikmet Memorov ile ticaret hacminin arttırılması için sistematik olarak yapılması gerekenler, teşvikler ve yatırım fırsatları konularında bilgiler aldı. Ziyaret programı kapsamında MÜSİAD Bakü Şubesi’ne de nezaket ziyaretinde bulunan heyet Şube başkanı Reşat Cavirli ve yönetim kurulu üyeleri ile istişarelerde bulundu. Bakü Büyükelçimiz Cahit Bağcı, Ticaret Müşavirleri Ahmet Erdal ve Yakup Sefer, üçüncü kâtip Levent Kızılbağlı, MÜSİAD Bakü başkanı Reşat Cavirli ve yönetim kurulu üyeleri ile akşam yemeğinde buluşan heyetin programı önceden planlanan iş görüşmeleri ile devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum