MAZLUMDER'DEN AÇIKLAMA

7 Ekim 2023 gününden bu yana İsrail ve destekçisi ABD ve AB ülkelerinin Gazze ve Filistin de devam eden soykırım saldırılarında çoğunluğu çocuk kadın olmak üzere 45bin  Müslüman hayatını kaybetti 100 bine yakın insanda yaralandı.

MAZLUMDER'DEN AÇIKLAMA
30 Nisan 2024 - 19:20
-    ABD nin farklı şehirlerinde Üniversite öğrencilerinin Filistin ve Gazze’ye destek eylemlerini onurlu bir davranış olarak değerlendiriyor ve destekliyoruz. Beklentimiz bugüne kadar Filistin için kayda değer dikkat çekici eylemi görülmeyen Türkiye Üniversite öğrencilerinin  de Filistin için ayağa kalkması mazlum Filistin halkı nın yanında yer almasıdır.
-    Gazze’de akan kanın son bulması için derhal ateşkes sağlanması ve saldırıların durdurulması, İnsani yardımların Gazze’ye ulaşması ve yaralıların tedavisine başlanması çağrımızı yeniliyoruz.
-    Tarihte kara bir leke olarak duran Çerkez sürgünü ve Tatar sürgünün yıl dönümü olan 18 ve 21 Mayıs tarihlerinde Rus Kızılordukorosu‘nun Türkiye’de sahne alarak gösteri yapacak olması Çerkez ve Tatar kardeşlerimizin tarihine saygısızlık ve acılarının yenilenmesine sebep olacağı duygusu İle gönüllü kuruluşlar olarak Kızılordukorosu‘nun programının iptal edilmesini talep ediyor, sürgünlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet diliyor, Çerkez ve Tatar kardeşlerimize taziye dileklerimizi iletiyor acılarını paylaşıyoruz.
-    31 Mart yerel seçimlerinden sonra seçimi kazanarak göreve başlayan bazı il ve ilçe belediye başkanlarının, yabancı uyruklu insanlara ayrım yaparak farklı fiyatlardan hizmet götürme, tabelalarını kaldırma ve diğer konularda hukuksuz ve adaletsiz uygulamalara başladıkları kamuoyuna yansımış bulunmaktadır.
Allahın yarattığı en güzel varlık olan insanlar arasında, yerli ve yabancı diye ayrımı yapılmasını adalet insanlık ve hukuk adına asla kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz.Göçmen ve sığınmacıların uluslararası hukuk ve anlaşmalardan doğan insani haklarının korunması için yanlış uygulama yapan belediyelere karşı ilgili kurumları tedbir almaya davet ediyoruz
-    Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana, bir türlü istenilen noktaya getirilemeyen Milli Eğitim politikamız için yeni bir umut ışığı doğdu. Milli Eğitim  bakanlığının milli ve yerli, milli manevi  kültür ve tarih değerlerimize uygun bir müfredat çalışmasını ilgili çevrelerin görüş ve taleplerine açtı.
Gönüllü kuruluşlar olarak; konuyla ilgilenen şahıslar, sendikalar, sivil toplum kurumları ve akademisyenlere çağırımız. Konuya ilgisiz kalmamalarını, görüş teklif ve önerilerini Milli Eğitim bakanlığının ilgili birimlerine  ileterek çözüme katkı sunmalarıdır.
-    Bazı il ve ilçelerde Mahallesi’nde bakkala manava giden sığınmacılara kimlik yoklaması yapılıp, kimliğini evinde unutanların güvenlik güçlerince gözaltına alınması şeklinde, topluma intikal ve korkuya sebep olacak davranışlar sergilendiği, kamuoyuna yansımıştır. Bu tür davranışları doğru bulmuyor yaygınlaşmamasını bekliyoruz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum