• Reklam

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Kayseri'deki bazı siyasi parti temsilcileri STK başkanları oda başkanları ve dernek temsilcileri bir mesaj yayımladı.

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı
24 Temmuz 2023 - 15:02
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Kayseri'deki bazı siyasi parti temsilcileri STK başkanları oda başkanları ve dernek temsilcileri  bir mesaj yayımladı. 

Vali Gökmen Çiçek’in 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması ile toplumun şeffaf haberlere ulaşma özgürlüğünün ilk adımı olan 24 Temmuz tarihini, her yıl Gazeteciler ve Basın Bayramı ile birlikte “Basından Sansürün Kaldırılışının” yıldönümü olarak kutluyoruz

Toplumumuzda meydana gelen olaylar hakkında kamuoyunu objektif, tarafsız ve doğru bilgilendirmek basınımızın temel görevidir. Böylesine önemli bir misyonu üstlenen gazetecilerin, bu ilkeler doğrultusunda ortaya koydukları emek, çaba ve gayretleri takdire şayandır.

Kamu yönetimi ve vatandaşlarımız arasındaki ilişkilerde önemli bir görev üstlenen basınımızın, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olarak, onların doğru bilgilendirilmesi ve haber alma haklarının en iyi şekilde gerçekleşmesi için ortaya koyacakları çalışmalar büyük önem arz etmektedir.

Gerek ülkemizin gerekse ilimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır.

  Toplumun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmek adına mesai mefhumu gözetmeksizin özveri ile çalışan; kurumlar ile bireyler arasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.

**

-Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Başkan Yalçın, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“24 Temmuz 1908’de basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmıştır. Böylelikle toplumun haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olan 24 Temmuz günü, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.
Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı basındır.Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir.Kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan basının, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine de önemli katkılarda bulunmaktadır.
Milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın, kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmektedir.Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve  hukuka uygun, tarafsızlık içinde,  doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması büyük önem taşımaktadır.
Bu vesileyle, Kayseri’de özveriyle görev yapan yerel gazete, dergi, radyo, internet haber siteleri, haber ajansları temsilcileri başta olmak üzere bütün basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.Toplumu bilgilendirme yolunda emek verip hayata veda eden tüm gazetecilere de Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

Odakır’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Odakır mesajında, “Basında sansürün kaldırılışının 115. yılında bütün emektar basın mensuplarımızın bu özel gününü kutluyorum” dedi.
KESOB Başkanı Şeyhi Odakır mesajında, 24 Temmuz 1908 tarihinde basın mensuplarının mücadelesi ve kararlılığı neticesinde, vatandaşın haber alma özgürlüğünün gözetilerek basında sansür uygulamasının kaldırıldığını, her yıl 24 Temmuz tarihinin Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlandığını belirtti.
“BASIN MÜZESİ HAYIRLI OLSUN”
Odakır, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Toplumda meydana gelen her türlü olay ve gelişmeleri, vatandaşın haber alma hakkını gözeterek, kamu gözlemcisi rolüyle büyük bir emekle ve çabayla çalışan basın mensuplarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum. Basın mensuplarımız çeşitli platformlarda habercilik faaliyetini sürdürüyorlar. Bu faaliyetleri sürdürürken çeşitli fedakarlıklarda bulunuyor yeri geldiğinde canları pahasına işlerini yapmaya çalışıyorlar. Kamu yönetimi ve vatandaş arasında değerli bir köprü vazifesi gören basın mensupları, haberlerini tarafsız bir şekilde aktarma gayretindeler. Tabi bu gayretin de takdir görmesi gerekiyor. Bizler de esnaf ve sanatkârların temsilcisi olarak bu çabayı görüyor ve takdir ediyoruz. İlimizin, esnaf ve sanatkârlarımızın sesinin duyurulmasında emek veren, doğru bilgilendirme yapmak için canla başla çalışan basın mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu özel günde Kayseri Büyükşehir Belediyemiz ile Kayseri Gazeteciler Cemiyetimizin işbirliği ile yapımı tamamlanan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Veli Altınkaya Basın Müzesi’nin de Kayserimize, basın camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle merhum Veli Altınkaya nezdinde hayatını kaybeden bütün basın mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara sağlıklı bir ömür diliyorum. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, basın camiamıza çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum