• Reklam

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJLARI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı nedeniyle Kayseri'deki siyasi parti temsilcileri belediye başkanları STK ve bazı oda başkanları ile bazı iş insanları kutlama mesajları yayınladı.

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJLARI
22 Nisan 2023 - 11:23 - Güncelleme: 23 Nisan 2023 - 12:43
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı nedeniyle Kayseri'deki siyasi parti temsilcileri belediye başkanları STK ve bazı oda başkanları ile bazı iş insanları kutlama mesajları yayınladı.

Vali Gökmen Çiçek’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hep birlikte kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi ve Gazi Meclisi’mizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” sözüyle geleceğimizin ikbâli olan çocuklarımıza verdiği kıymeti ifade etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek lider; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara armağan edilen tek bayram olmuştur. Bu anlamda, milletimizin umut çiçeği olan çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu yaşaması, çağın gereklerinden ziyadesiyle istifade etmesi, donanımlı ve yetenekli bireyler olarak yetişmesi hepimizin ortak gayesi olmalıdır.

Çocuklarımızın hafızalarında ve kalplerinde yer eden vatan ve millet sevgisi, onların gözlerinde gördüğümüz yaşama sevinci ve geleceğimizi aydınlatan umut ışığı, ülkemizin mutlu yarınlarına olan inancımızı bir kat daha güçlü kılmaktadır.

Bu vesileyle, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, vatanımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. 

 

Büyükkılıç: “Geleceğimizin Teminatı, Göz Bebeğimiz Çocuklarımızın Bayramı Kutlu Olsun”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, mesajında, “Çocuklara özgü dünyada ilk bayram olan geleceğimizin teminatı, göz bebeğimiz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 103’üncü açılış yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün anısına, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun. Dünyada başka hiçbir ülkede çocuklara bayram olarak armağan edilmiş bir gün yok. Dünyanın en şanslı çocukları bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı mutlulukla, sevinçle ve heyecanla kutluyor” dedi.

“ÜLKEMİZİ, ŞEHRİMİZİ VE ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYORUZ”

Başkan Büyükkılıç, mesajında geleceğin parlak yüzleri, ülkenin yarınları olan çocuklara seslenerek, onların donanımlı olması gerektiğine vurgu yapıp, şunları söyledi:

“23 Nisan’ı, tüm dünya çocuklarına armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz’ ifadelerinde olduğu gibi bizler de geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızdan çok şey bekliyoruz. Ay yıldızlı Türk bayrağına, vatanına, milletine, devletine ve inancına bağlı, bütün bunların yanında geleceğimiz olan yavrularımızın donanımlı olması, günün koşullarına uyarlanması, onların eğitimli olması ve geleceğimizi aydınlatması çok önemlidir. Ülkemizi, şehrimizi ve çocukları çok seviyoruz.”

Bu ülke için canlarını feda etmiş tüm şehitleri de anan Büyükkılıç, “Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 103’üncü açılış yılını, ülkemizin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor, hepsini sevgiyle kucaklıyor, alınlarından öpüyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diyerek mesajını sonlandırdı.

Kayseri OSB Başkanı Yalçın’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Mesajında; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103. yıl dönümünü gururla kutladıklarını ifade eden Başkan Yalçın, “Milletimizi ortak bir hedef etrafında bir araya gelerek birleştiren ilk Meclisimiz,  vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuştur.” dedi.
Başkan Yalçın mesajını şöyle sürdürdü:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan günü, ecdadımızın gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymaktadır.
Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın da, Atatürk’ün kendilerine duyduğu bu güvenden hareketle; ülkemizi sosyal, kültürel ve ekonomik olarak çok daha üst seviyelere taşıyacaklarına, milletimizi çağdaş medeniyet seviyesinin de üzerine çıkaracaklarına yürekten inanıyorum.
Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Aziz şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, dünyanın bütün çocuklarına mutluluk getirmesi temennisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gönülden kutluyorum.”

BAŞKAN PALANCIOĞLU, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLADI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "23 Nisan bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılına denk geliyor. Dolayısıyla 23 Nisan 2023 özel bir anlam ifade ediyor.” dedi.
Başkan Dr. Palancıoğlu, yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: 
“Bugün çocukların günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Tüm çocuklarımızın bayramını tebrik ediyor, yüzleri gülsün diyorum. 23 Nisan bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılına denk geliyor. Dolayısıyla 23 Nisan 2023 özel bir anlam ifade ediyor. Tüm çocuklarımızı seviyoruz. Cenabı Allah tüm çocuklarımızın geleceğini parlak ve güzel eylesin. Onları bu ülkenin geleceğinde aktif rol oynayan, ülkenin gelişmesini, kalkınmasını sağlayan güzel nesillerden olmayı nasip etsin. Çocuklarımızın ailelerine de topluma da faydalı birer birey olmasını Cenabı Allah nasip etsin. Tüm aileleri, ülkemizi, milletimizi saygıyla ve hürmetle selamlıyorum. Nice 23 Nisanlara hep birlikte, çocuklarımızla sağlık ve huzur içerisinde ulaşmak nasip olsun inşallah.Gençlerimizi seviyor onları önemsiyoruz. Bu anlayışla çalışarak projelerimizi hazırlıyor önceliğimizi daima çocuklarımız ve gençlerimize veriyoruz. İlçemize kazandırdığımız oyun parkları, sosyal tesisler, kütüphaneler ile eğitimden sanata, spordan kültürel faaliyetlere kadar hayata geçirdiğimiz tüm uygulamalarımızla çocuklarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”


 ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’un

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

 

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Rektör Altun, mesajında şunları kaydetti:

“Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak milletin olduğunun göstergesi ve milletimizin iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışı ile 23 Nisan 1920'de kurulmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi Aziz Türk Milleti’nin şanlı tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olmuştur.

Bu önemli günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bir bayram ilan edilerek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilmesi de genç nesillerimize olan güvenin en önemli göstergesidir.

Sevgili gençler; Sizler ülkemizin en değerli bireyleri olarak geleceğimizin güvencesisiniz. Sizlere düşen en önemli görev ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, araştıran ve milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Sizlere verilen bu göreve bağlı kalarak, miras olarak bırakılan bu aziz vatana her zaman sahip çıkacağınızda güvencimiz tamdır.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, tüm dünya çocuklarının bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.”

KAYÜ Rektörü Karamustafa’nın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ Mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Bu yıl 103. yıldönümünü kutladığımız 23 Nisan bayramında geleceğimiz teminatı çocuklarımızın neşe ve coşkularını milletçe birlikte yaşadığımız kaydeden Rektör Karamustafa, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve milli irademizin en önemli sembolü ve temsili olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşu olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu önemli günü çocuklara bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan’ı ülke olarak millet olarak kutlamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz.
Ülke olarak topyekün verdiğimiz kurtuluş mücadelemizin, milli mücadelemizin en önemli karargâhı olan Gazi Meclisimiz, millet irademizin, demokrasimizin, bağımsızlığın temsil makamıdır. 
Bağımsız ve hür yaşamı, milli iradeyi her şeyden üstün tutan bir millet olan Türk Milleti, 1920 yılında kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile kalkınmasını ve refahını gerçekleştirmiş, dünyada önemli ülkeler arasında yer almıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan etmekle sadece çocuklara verdiği değeri göstermemiş; ülke geleceğinin teminatı çocuklarımız olduğunu ve hedeflere ulaşmada çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin ve geleceğe hazırlamanın önemini ortaya koymuştur. 
O yüzden 23 Nisanlarda sadece çocuklarımızın sevincine ortak olmakla kalmayacağız, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağız. Atamızdan miras bu toprakların gelecekteki sahipleri olarak çocuklarımızı her alanda geliştirerek; vatan, millet, bayrak ve ezan aşkıyla yoğuracağız.
Şunu hiçbir zaman unutmayacağız ki çocuklarımızı ne kadar sağlam yetiştirirsek geleceğimiz de o kadar sağlam olacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN 23 NİSAN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, ulusumuzun Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, 23 Nisan 1920 tarihinin milletimizin yeniden şahlanışı olduğunu vurgulayan Başkan Gündoğdu mesajında şunları kaydetti:

Türkiye’nin Geleceğini Çocuklarımız İnşa Edecektir

 “23 Nisan 1920, Türk Milleti için önemli bir dönüm noktasıdır. Asil Türk Milletin temsil edildiği Gazi Meclisimizin açıldığı gün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve bütün dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. Şanlı ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza ve gençlerimize olan güvenimiz tamdır. Ferizli Belediyesi olarak çocuklarımızı ülkenin geleceği olarak görüyor ve onlar için hizmetin en güzelini vermeye çalışıyoruz. Geleceğimiz olan sevgili çocuklarımız her şeyin en güzeline layık ve onlar için ne yapsak azdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin teminatı olan çocuklarımızı mutlu edebilmek, onlara iyi bir gelecek sunabilmek, çocuklarımıza milli ve manevi değerler aşılayarak, topluma faydalı bireyler oluşturmak hepimizin görevidir.

Bugün de, tıpkı 103 yıl önce olduğu gibi, vatanına, bayrağına, demokrasisine, inancına ve değerlerine sahip çıkan, şartlar ne olursa olsun son karar verenin millet olduğuna inanan bir iradedeyiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve şanlı milletimiz, 103 yıl önce göstermiş olduğu iradeyi 15 Temmuz gecesinde de göstermiş, milletin emanetine sahip çıkmış ve kuruluşundaki yüksek ruha hala sahip olduğunu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Millî Mücadeleye emeği geçmiş tüm kahramanlarımızı, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum”
 


 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum