KAYSERİ'DEKİ BAZI STK TEMSİLCİLERİNDEN 15 TEMMUZ MESAJI

Kayseri'deki bazı STK ve oda başkanları tarafından, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle mesaj yayınlandı.

KAYSERİ'DEKİ BAZI STK TEMSİLCİLERİNDEN 15 TEMMUZ MESAJI
13 Temmuz 2022 - 20:38 - Güncelleme: 13 Temmuz 2022 - 20:53
Kayseri'deki bazı STK ve oda başkanları tarafından, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"  nedeniyle mesaj yayınlandı. 

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

 
Rektör Karamustafa mesajında hain girişimin yaşandığı gecede tanka, tüfeğe, bombaya kendini siper ederek darbeci hainlere yürekleriyle karşı koyan Kahraman Milletimizin, unutulmayacak bir destan yazdığınıifade etti.
Rektör Karamustafa mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış bir Millet olan Türk Milleti, hiçbir zaman başkasının himayesine girmediği gibi dünyada mazlumun, zayıfın, zorda kalanın ve aman dileyeninin her daim koruyanı ve destekçisi olmuştur. Bulunduğumuz coğrafyada Türk Milletinin varlığından ve gücünden endişelenen taşeron örgütler ve destekçileri her türlü kalleş oyunla bizleri yıkmaya, parçalamaya çalışsalar da her zaman Milletimizin gücünü enselerinde hissetmişlerdir. Bu necip Millet, geçmişten günümüze süregelen hürriyeti ile bağımsızlığına ebediyen sahip çıkacaktır. 15 Temmuz Gecesi yaptıkları hain kalkışmayla bu Milletin silahını, tankını, mermisini Milletimizin üzerine sıkan FETÖ/PDY mensubu hainler, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa çıkan demokrasi ve vatan sevdalısı kahramanlarımızın çelik gibi olan tepkisiyle karşılaşmış ve oyunları anında bozulmuştur. O yüzden 15 Temmuz Kahramanlarımızla ne kadar övünsek azdır. 
Türk Milleti gücünü birliğinden, beraberliğinden, imanından, bağımsızlığından ve hürriyetinden almaktadır. Gerektiğinde şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş bu vatan toprakları için ecdadı gibi canını seve seve vermesini de bilir bu necip Millet. Bunu yaparken de hiçbir zaman gözünü kırpmaz; çünkü çok iyi bilir ki vatan olmadan hiçbir şey olmaz, vatan olmadan gelecek olmaz, vatan olmadan hürriyet olmaz, vatan olmadan bayrak olmaz, vatan olmadan ezan olmaz, vatan olmadan namus olmaz. O sebepledir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin bekası her şeyden önce gelir. 
Bize düşen birliğimize, beraberliğimize, vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza ve yerli, milli ve manevi tüm değerlerimize her zamankinden daha fazla sarılarak ve sahip çıkarak, Türkiye’mizin her alanda ileride olması için var gücümüzle çalışmak ve dünyanın güçlü ülkeleri arasında kalıcı olarak yer almasını sağlamaktır. Bunun için her daim durmadan çalışarak gayret göstereceğiz. Geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sinin inşasında üzerimize düşen görevi en üst düzeyde yapacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet, rahmet ve dua ile anıyoruz. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. 15 Temmuz Gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyoruz. Bu necib Millet, sizlerin kahramanlığını ve fedakârlığını asla unutmayacak ve unutturmayacaktır.”



KTO BAŞKANI GÜLSOY :  15 TEMMUZ YÜREKLE YAZILAN BİR DESTANDIR

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 15 Temmuz 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Millet olmanın asaletini, birlikteliğini ve gücünü gösterdiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü bir kez daha kutluyorum.” dedi.

Başkan Gülsoy, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 6. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Milletimiz, büyük bir sağduyu ve kararlılıkla 15 Temmuz 2016'daki girişimi engelleyerek bayrağına, iradesine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Demokrasi ve kahramanlık destanı olan 15 Temmuz, Türkiye’nin varoluşu ve dirilişidir. Milli iradeden başka hiçbir iradeyi tanımayan, ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayan ve kainatın sonuna kadar da hür yaşayacak bir milletin varoluşu, bir dirilişidir. 15 Temmuz yürekle yazılan bir destandır. Türk milleti 15 Temmuz’da demokrasimizin, birlik ve beraberliğimizin geçilmez olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.Tarihte birçok örneğine tanık olduğumuz bu direniş milli kimliğimizin birlik duygumuzun en önemli göstergesidir. 15 Temmuz’u coşkuyla kutlamalıyız ve her daim uyanık olmalıyız. “ ifadelerini kullandı. 

15 Temmuz’un Türk Demokrasi Tarihine kazınacak bir demokrasi zaferi olduğunu belirten KTO Başkanı Gülsoy, “15 Temmuz akşamı sözde asker kıyafetli teröristler, bazı küresel güçlerin uşakları, efendilerinin talimatları ile Gazi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, Genelkurmay Başkanlığını, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bağlı teşkilatları, hatta bizzat milletin kendisini, camileri, milletin-devletin sahibi olan uçaklarla bombalayarak, tarihimizin en alçak ve satılmış ihanetine maşa olduklarını göstermişlerdir" şeklinde konuştu.

'15 TEMMUZ'U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ'

Başkan Gülsoy Kayseri’nin 15 Temmuz akşamında devletinin, demokrasinin ve bağımsızlığın yanında olduğunun altını çizdi.


NNYÜ REKTÖRÜ GÜNEY’DEN 15 TEMMUZ MESAJI    

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayınlayarak, “15 Temmuz gecesi aziz milletimizin ölümü göze alarak ortaya koyduğu şanlıdireniş ve güçlü devletimizin mücadelesiyle bir kahramanlık destanı yazılmıştır” dedi.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletçe verilen destansı direniş ve mücadelenin yıl dönümü sebebiyle yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: 15 Temmuz 2016 tarihinde hain terör örgütünün kanlı darbe girişimi karşısında, Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımızın kararlı duruşu etkili olmuş, ülkesini, vatanını, milletini seven herkesi meydanlara çıkmaya, devletini ve demokrasisini sahiplenmeye davet ederek hainlerin çabalarını boşa çıkarmıştır. Tarihte nice destanlar yazan aziz milletimizin, darbe girişimine karşıcesaretli, dirayetli, kararlı bir şekilde, her zaman olduğu gibi onurlu duruşu, ülkesinin geleceğine ve milli iradeye sahip çıkması her türlü takdire şayandır. Ülkemizin yaşadığı bu büyük ihaneti, hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. 15 Temmuz’da darbeyi engelleyen milli birlik ve beraberlik ruhumuz ilelebet yaşayacaktır.

Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya ve ülke yönetimini ele geçirmeye yönelik 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan ve demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen hain darbe girişimine, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı şanlı bir direniş ortaya koyarak bir kez daha kahramanlık destanı yazan aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlar, şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunarız.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum