• Reklam

İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri Başlıyor

Pek çok gencin geleceğini şekillendirecek olan 2023 YKS sonuçları açıklandı. Her yıl olduğu gibi İTÜ, üniversiteye girecek öğrenciler için düzenlediği kapsamlı Tanıtım ve Tercih Günleri’ni 24 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek. İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu, adayların doğru bir tercih için İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri’ne katılmalarını öneriyor.

İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri Başlıyor
24 Temmuz 2023 - 16:23

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 17-18 Haziran’da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2023 YKS) 3 milyon 527 bin 463 adayın başvurduğunu belirtti. Merak ve heyecanla beklenen ve pek çok gencin gelecek yaşamına yön verecek 2023 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihler 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri’ne yoğun ilgi

Her yıl yoğun ilgi gören İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri özellikle sayısal alanda tercih yapacak öğrencilerin tüm sorularını yanıtlamayı hedefliyor. Alanında uzman akademisyenlerin danışmanlığında yapılan Tanıtım Günleri; temel bilimlerden mühendisliğe, yapay zekâdan siber güvenliğe kadar pek çok alanda eğitim verilen bölümlerin içeriğine dair tercih yapacak öğrencilere yol gösterici olmayı amaçlıyor. İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri bu yıl, 24 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılacak.

“Önceliğimiz işini huzur ve mutluluk içinde yapan gençler”

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ Tercih ve Tanıtım Günleri’ne dair şu ifadeleri dile getirdi: “Hedefimiz, yalnızca İTÜ’nün tanıtımını yapmaktan da öte, gençlerimize gelecek vizyonu aşılamak ve ileride mutlu olacakları meslekleri seçmelerini sağlamaktır. Bu açıdan, İTÜ’yü tercih etsin veya etmesin, gençlerimizi elimizden geldiğince yönlendirmeye gayret ediyor ve onlara kendi bilinçli tercihlerini yapmaları yönünde telkinde bulunuyoruz. Aslında bir nevi kariyer danışmanlığı yapıyoruz. Çünkü ülkemizin mesleğini seven, kariyerine önem veren ve hepsinden de önemlisi işini huzur ve mutluluk içinde yapan gençlere ihtiyacı var. Gençlerimiz, aklına takılan her türlü soruyu Tanıtım Günlerimizde ilgili uzmanlarımıza danışarak yönlerini tayin edebilirler.”

İTÜ, YKS başarısını ödüllendiriyor

İTÜ, YKS sonuçlarına göre tercih yapan gençlerin büyük ilgisini görüyor. 2022 yerleştirme sonuçlarına göre derece yapan her 10 öğrenciden 1’i İTÜ’yü tercih etti. Bu yıl açıklanan başarı burslarıyla birlikte YKS’de dereceye giren öğrencilerin İTÜ’ye yoğun bir ilgi göstermesi bekleniyor.

İlk binden İTÜ’yü tercih edenlerde büyük artış: 8’den 98’e

İTÜ’nün giriştiği yoğun tanıtım faaliyetleri ve YKS’de ilk bine giren başarılı öğrencilere sunduğu cazip tekliflerle üniversitemizi tercih edenlerin sayısı katlanarak arttı. Yerleştirme sonuçlarına göre 2020 yılında ilk 1.000’den yalnızca 8 öğrenci İTÜ’yü tercih ederken bu sayı 2021’de 48’e, 2022’de ise 98’e yükseldi.

“Niteliklerine uygun üniversitede eğitim almak her gencin hayali…”

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu 2023 yılı tercih döneminde, “İTÜ’lü Olmaya Hazır Mısın?” vurgusuyla bütün öğrencilere sağlıklı bilgi vermek için çalıştıklarını ifade etti ve şu sözleri dile getirdi: “Niteliklerine uygun bir üniversitede eğitim almak her gencin hayalidir. Bu dönemde, geleceğin liderleri arasında yer alacak gençlerin; idealleri, yetenekleri ve kariyer hedefleri doğrultusunda en doğru seçimleri yapmaları büyük önem taşıyor. Bizler; İTÜ’yü tercih eden öğrencilerin bireysel ve akademik başarılarını, iş dünyası odaklı girişimlerin sinerjisiyle inovatif bir boyuta taşıyoruz,” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum