• Reklam

GİRİŞİMCİLERİN YENİ ADRESİ: CUBE ÜMRANİYE AÇILDI

Ümraniye Belediyesi, girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmek ve onların gelişimine destek sağlamak amacıyla nisan ayında Teknopark İstanbul ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile bir protokol imzalayarak Cube Ümraniye Kuluçka Merkezi’ni kurdu.

GİRİŞİMCİLERİN YENİ ADRESİ: CUBE ÜMRANİYE AÇILDI
16 Ekim 2023 - 12:51

Ümraniye Belediyesi ile Teknopark İstanbul tarafından yapılan ve girişimcilerin fikirlerini hayata geçireceği Cube Ümraniye Uydu Kuluçka Merkezi’nin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptı. Kuluçka Merkezi’nin açılmasıyla birlikte finansal teknoloji alanındaki girişim ve girişimci adaylarının projelerinin geliştirilmesinde yaşanan önemli bir boşluk doldurulmuş olacak.

 

Ümraniye Belediyesi, girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmek ve onların gelişimine destek sağlamak amacıyla nisan ayında Teknopark İstanbul ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile bir protokol imzalayarak Cube Ümraniye Kuluçka Merkezi’ni kurdu. Finansal teknolojiler alanında girişim ve projelerin geliştirilmesinde önemli bir boşluğu dolduracak olan kuluçka merkezinin açılışı görkemli bir törenle yapıldı. Açılış törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. İsrafil Kuralay, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Torlak ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, İlçe Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye İlçe Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“FİKİRDEN PROJEYE, PROJEDEN ÜRÜNE”

Açılış töreninde bir konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bugünün Türkiye’sinde; hayal kuran, araştıran, tasarlayan ve kendi teknoloji girişimiyle yola çıkmak isteyen girişimcilerin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 

TÜRKİYE YÜZYILI: Fikirden projeye, projeden ürüne nice teknoloji geliştiren gençlerimiz var. Gençlerimiz bizim en önemli güvencemiz, en önemli dayanağımız. “Türkiye Yüzyılı”nın mimarı olacak gençlerimizin enerjisiyle, vizyonuyla ve ortaya koydukları fikirlerle, projelerle beraber, ülkemiz girişimcilikte altın çağını yaşıyor. Yenilikçi bir anlayışla girişimcilik ekosistemimize diktiğimiz fidanların yeşerip meyve verdiğini görmek, bizler adına mutluluk ve gurur verici. İnşallah tüm bunların devamı gelecek. 

 

GİRİŞİMCİLİKTE YENİ RÜZGAR: Bu saydıklarımız devam ederken de en önemli merkezlerimizden bir tanesi Cube Ümraniye olacak. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz nisan ayında; Türkiye’nin oyun, dijital sanat, simülasyon, artırılmış gerçeklik, VR ve mobil uygulama tematik alanlarına sahip ilk uydu kuluçka merkezi Cube Beyoğlu hayata geçmişti. Teknopark İstanbul bünyesinde faaliyete geçen ikinci uydu kuluçka merkezi Cube Ümraniye, özellikle finansal teknolojiler alanında girişimcilik ekosistemimizde yeni bir rüzgar estirecek.

 

MODERN ÇALIŞMA ALANLARI: Açılışını yaptığımız kuluçka merkezimizde, girişimci ve girişimci adaylarımız modern çalışma alanları bulacak. Eğitim ve etkinliklerle birlikte; mentörlük, akademik ve teknik danışmanlık hizmetleri sunulacak. Teknik ve girişim analizleri ile yatırımcı ve firma görüşmelerinin yanında veri tabanlarına erişim imkanı sağlanacak.

 

ÖNEMLİ ADIM: Girişimcilerimiz aynı zamanda, Teknoloji Transfer Ofisi destekleri ve teknopark vergi avantajları gibi ayrıcalıklara sahip olacak. Bu vesileyle; bu önemli kuluçka merkezimizin hayata geçmesinde pay sahibi olan Teknopark İstanbul ile Ümraniye Belediyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Cube Ümraniye’nin girişimcilik ekosistemimizde önemli bir adım olacağına inanıyor, İstanbul’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

 

GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜ: Bugün Dünya’nın en kıymetli 10 şirketi listesine baktığımızda bu firmalardan 7 tanesi teknoloji şirketi.  Bu nedenle teknoloji ve inovasyon ekosistemimize güç katacak adımları atıyoruz. “Milli Teknoloji Hamlesi” hedeflerimizi gerçekleştirirken, girişimcilik kültürünü tabana yayıyoruz. Bu sürecin her aşamasını hızlandıracak altyapıları ve ihtiyaç duyulan destekleri sağlayarak girişimcilerimizin işini kolaylaştırıyoruz. 

 

3.8 MİLYAR LİRALIK KAYNAK: Elbette finansman konusu da girişimcilik ekosisteminin önemli gündem maddelerinden. Özel sektörün yanında kamu kaynaklarıyla Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bölgesel Kalkınma Fonu ve Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Fonunu kurduk. Tech-InvesTR programı çerçevesinde 3,8 milyar liralık kaynağı harekete geçirdik. Fikri mülkiyet alanından örnek vermek gerekirse; 20 yıl öncenin Türkiyesinde bir yıl boyunca yapılan patent başvuru sayısı sadece 414 idi. Yani koca ülkede ancak günde bir patent başvurusu yapılıyordu.  Şimdi bu sayının 9 bini aştığını görüyoruz.

 

10 BİNE YAKIN GİRİŞİM: Girişimciler ile işletmeler, üniversiteler ve yatırımcılar arasında iş birliği imkanları oluşturuyoruz. Kurduğumuz teknoparklarla ve kuluçka merkezleriyle birlikte yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlıyoruz.  Geldiğimiz noktada teknoparklarımız; 100 binin üzerinde Ar-Ge personelinin çalıştığı ve 10 bine yakın girişime ev sahipliği yapan bir platform haline geldi.  Girişimlerimizin, 2 bin 600 kadarının kuluçka firması olduğunu ayrıca belirtmek isterim. 6 bini aşkın personel istihdamıyla kuluçkalarımızın, 4,5 milyar liranın üzerinde bir satış gerçekleştirdiğini görüyoruz.

 

YENİ İŞLETMELERE DESTEK: Teknoparklarımızın genç ve yeni işletmelere destek noktasında kuluçka merkezlerimizin hayati bir rolü vardır. Teknoparklarımız içindeki girişimcilere yönelik vergi istisnaları ve sigorta primi desteği sağlarken aynı zamanda kuluçka firmalarımız için de kira indirimlerimiz ve istihdam desteklerimiz söz konusu. Bununla birlikte; girişimcilerimizin erişimi ve kuluçka merkezlerimizin şehir hayatına katılımı noktasında kuluçka merkezlerinin teknoparklar dışında da faaliyet göstermesi adına gerekli düzenlemeleri yaptık.

 

FİNANSAL TEKNOLOJİLER: Cube Ümraniye, özellikle finansal teknolojiler alanında göstereceği performansla girişimcilik ekosistemimizde yerini alacak. Malumunuz, ülkemizi küresel fintek merkezi olarak konumlanması sağlayacak İstanbul Finans Merkezimiz de Ümraniye’de yükseliyor. Ümraniye’nin finansal teknolojiler alanında önemli bir odak noktası haline gelmesi de gelecek adına heyecan verici. 

 

LİDER TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİ: Önümüzdeki dönemde kritik teknolojilerin yanında; start-up dünyasında ve finansal teknolojiler alanında da öncü ülkelerden olma hedefiyle hareket ediyoruz. Bu bağlamda, yerli ve milli otomobilimiz TOGG gibi lider teknoloji girişimlerine yenilerini ekleyeceğiz. Odak alanlarımızdan bir tanesi de finans teknolojileri. Halihazırda bankacılık ve finans sektörümüzün dijital altyapısı birçok gelişmiş ülkenin ilerisinde yer almakta.  

 

YENİ İŞ MODELLERİ: Fintek firmalarının getirdiği yeni iş modelleri hem finans ekosisteminde rekabeti hızlandırmakta hem de tüketicilerin alternatif finansman kaynaklarına erişimini sağlayarak büyümeyi tetiklemekte.  Ülkemizde halihazırda bu alanda faaliyet gösteren teknoloji girişimi sayısı 650’ye ulaştı. 7. turcornumuz da bir fintek firması. “Cube Ümraniye”yi, ülkemizden finans teknolojilerinde lider teknoloji girişimleri, yeni Turcorn’lar çıkarmak adına önemli bir adım olarak görüyorum. 

 

BAŞKAN YILDIRIM: “YENİ FİKİR VE PROJELER YEŞERECEK”

Törendeki konuşmasında Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Bu merkez, özellikle finans ve sigortacılık alanında yeni fikir ve projelerin yeşerdiği, başarı hikayelerinin de yazıldığı bir merkez olacak. Bu merkezimizde fikirlerini işe, işlerini de büyük çaplı şirketlere dönüştürecek olan tüm girişimcilerimizin gayretle çalışarak her yeni günlerini dünlerine nazaran daha ileriye taşıyacağına canı gönülden inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

GİRİŞİMCİLERİN YENİ ADRESİ: CUBE ÜMRANİYE UYDU KULUÇKA MERKEZİ OLACAK

Teknopark İstanbul’un ikinci uydu kuluçka merkezi olan ve bulunduğu konum itibarıyla İstanbul Finans Merkezi’nin kalbinde yer alan Cube Ümraniye; girişimciler ve girişimci adayları için modern çalışma alanları, eğitimler ve etkinlikler, mentörlük hizmetleri, akademik ve teknik danışmanlık, teknoloji ve girişim analizleri, yatırımcı ve iş birliği fırsatları, veri tabanlarına erişim imkanları, finans alanında uzman partner firmalarla iş birlikleri, TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) destekleri ve teknopark vergi avantajları gibi birçok olanak sunacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum