• Reklam

GAZETECİ ÜSTÜN TUNCER KAYSERİSPOR'UN RİZE MAÇINI YORUMLADI: RİZE'Yİ THİAM YIKTI.

Kayseri'nin duayen gazetecilerinden Üstün Tuncer Kayserispor'un 3-1 mağlup ettiği Çaykur Rizespor maçını yorumladı. Sosyal medya hesabından dikkat çeken bir yazı kaleme alan Gazeteci Üstün Tuncer "Rice'yi Hhiam yıktı. Thiam, İcardi'nin peşini bırakmıyor" dedi. İşte üstün Tuncer'in o yazısı:

GAZETECİ ÜSTÜN TUNCER KAYSERİSPOR'UN RİZE MAÇINI YORUMLADI: RİZE'Yİ THİAM YIKTI.
22 Ekim 2023 - 11:53
Kayseri'nin duayen gazetecilerinden Üstün Tuncer Kayserispor'un 3-1 mağlup ettiği Çaykur Rizespor maçını yorumladı. Sosyal medya hesabından dikkat çeken bir yazı kaleme alan Gazeteci Üstün Tuncer "Rice'yi Hhiam yıktı. Thiam, İcardi'nin peşini bırakmıyor" dedi. 

İşte üstün Tuncer'in o yazısı:

RİZE’Yİ THİAM YIKTI.
THİAM, İCARDİ’NİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR.    
                                
 Kayserispor, Süper Ligin 9. haftasında, Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma Kayserispor’un 3-1’lik galibiyeti ile sonra erdi. Kayserispor’un üç golü de, Mame Thiam ‘dan geldi.

Thiam, Kayserispor forması ile ikinci kez hat hat trick yaptı.

Gol krallığı yarışında 8 gol atan Thiam, Galatasaray’ın süper starı İcardi’yi yakaladı. İcardi, Beşiktaş maçında iki gol birden atınca, Thiam’ın yeniden önüne geçti
Mame Thiam geçtiğimiz sezon Adana Demirspor (5-3) maçında da 3 gol birden atmıştı.
Bu sonuçla puanını 13’e yükselten Sarı-Kırmızılı takım, puan cetvelinde üst sıralara tırmanmaya devam etti.
………………………..
Lig’de ne yapacağı pek belli olmayan ve sürpriz sonuçlar alan Çaykur Rizespor karşısında alınan 3-1’lik galibiyet, iyi sonuçtu.

Teknik direktör değişiklmiğinin ardından, Kayserispor’da gözle görülür, önemli bir değişiklik olmadı.

Yine, sürekli baskı uygulamaya çalışan, adam adama markaj yapan ve top nerede, iki üç kişi ile saldıran ve rakibine nefes aldırmayan bir Kayserispor vardı, dün sahada..
Başakşehir beraberliği ve ardından gelen Ankaragücü yenilgisi, moralleri bozsa da, Rizespor galibiyeti ilaç gibi geldi.

Kayserispor, kendi evinde oynadığı bu tür maçları kazanmak zorunda.
Toplayabildiği kadar puan toplamalı, önümüzdeki haftalara rahat girmeli. Hele hele ikinci yarısının son 10 haftasına girerken, tehlikeli bölgenin üzerinde kendisine mutlaka, “Emin ve güvenli”  bir yer bulmalı.

Ligin sonlarına doğru,  alt sıraların “Ana- Baba Günü”ne döndüğü haftalarda, maçların hangi sonuçlarla biteceği,  müsabakaların hangi şartlarda oynanıp oynanmayacağı hiç belli olmaz.

Bu nedenle, Rize maçında alınan 3-1’lik galibiyet ve alınan 3 puan Kayserispor için çok değerlidir.
…………..
Bu müsabaka, Recep Uçar için de çok önemliydi.
Kafalarda, “Recep Hoca,  takıma nasıl bir katkı sağlayacak? Kayserispor’un performansı yükselecek mi?” gibi sorular dolaşmaya başlamıştı.  

Göreve başlamasının ardından takımda yaşanan durgunluk, ne zaman sona erecekti?
Bu soru, henüz cevap bulmamıştı, Rize maçı ile, bu soru ve şüpheler de büyük ölçü de ortadan kalkmış oldu

Bu galibiyet ile Kayserispor rahatlarken,  Recep Uçar’da rahat bir nefes aldı.
Takım, yeniden güven kazandı.
………………
Kayserispor, sakatlıkları nedeniyle sezon başından beri forma giyemeyen Hosseini ve Cardoso’yu ilk 11’de sahaya sürdü. Ramazan Civelek ve Arif Kocaman kulübede kaldı. Kayserispor’dan Fenerbahçe’ye, daha sonra Başakşehir’e giden ve yeniden Kayserispor’a dönen Hasan Ali Kaldırım ilk 11’de yine yoktu.

Kayserispor orta sahası, bu müsabaka da ilk kez güvenli, kontrollü ve etkili oynadı. Ali Karini’yi  savunmanın önünde, Kartal Kayra’yı forvetin hemen arkasına yerleştiren Recep Uçar, bu iki futbolcuyu 90 dakika boyunca yer değiştirerek ve sahanın her yanına yönlendirerek oynattı. Karini ve Kartal, zaman zaman top kaybetseler de, ileriye geriye top dağıtıp, pas yaptıkları,  orta sahayı derleyip topladıkları görüldü.  

Savunmada, Hosseini, Carolle ve Attamah hata yapmazken, forvette top koştururken, savunmaya çabuk adapte olan Gökhan, kanatları iyi kullanıp forvete destek verdi.
İlk 15 dakika durgundu.

Kayserispor, Cardoso üzerinden Thiam’la sonuca gitmek istedi.
Her iki takımda, gerilerden çıkıp defansın arkasına sarkmaya, açılacak gediklerden girerek gol bulmaya çalıştı.

15’inci dakikadan sonra Kayserispor, oylunu kontrol altına aldı ve Rize üzerine baskı kurmaya başladı. Gökhan’ın kanatlardan getirip kale önüne bıraktığı top Cardoso’nun arkasına düştü..

17’inci dakika nefeslerin tutulduğu andı. Müsabakanın, en heyecanlı ve en hareketli dakikaları yaşandı. Defansın arkasına sarkan Thiam, topu sürdü, sürdü, ceza sahası içine girer girmez bekletmeden kaleye sert bir şut gönderdi.  Kaleci Gökhan…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum