• Reklam

EĞİTİM İŞ SENDİKASININ BANKALARLA PROMOSYON ANLAŞMASI MI VAR?

Eğitim Gücü Sendikası Denizli İl Başkanı Osman DAĞLI, Eğitim İş Sendikasının Denizli’de öğretmenlere “bize üye olun, yetkiyi alalım, siz de yüksek promosyon alırsınız.” Söylemine dair basın açıklaması düzenledi.

EĞİTİM İŞ SENDİKASININ BANKALARLA PROMOSYON ANLAŞMASI MI VAR?
15 Nisan 2024 - 10:43
DAĞLI;” “Eğitim İş Sendikasının öğretmenlere, kendilerine üye olup yetkili sendika olduklarında yüksek promosyon alacaklarını söyleyerek üye kazanmaya çalıştıklarını ifade etmiştik. Sendika üye sayımlarının olduğu dönemde bu söylemler artmış, zaten geçim derdinde olan öğretmenlerimiz için bu da cazip bir teklif haline gelmiştir.  
Yani bir eğitim sendikası öğretmenin mağduriyetini kullanarak üye yapmaya çalışıyor. Varın gerisini siz düşünün gayrı. 
Bu olayın sendika ve öğretmen olarak iki yönü var. 
Sendika yönüyle bakarsak; bu yapılan üye kazanmak için öğretmenin zor durumunu kullanma yaklaşımıdır. Ne kadar etiktir? Sendikanın başka bir amacı, başarısı, icraati, çalışması yok mudur ki promosyon da promosyon demektedir. 
İkincisi öğretmen yönüdür ki en iyi biz biliyoruz öğretmen geçim derdindedir, ekonomik olarak zor durumdadır. Ancak bunun çözümü 3 yılda bir alacağı promosyon değildir. Evet promosyonlar bir nebze olsun öğretmenlere ekonomik anlamda nefes aldırıyor ancak asıl çözüm bu değildir. Bir sendika da bir öğretmenin kapısını çalıp kendisine üye olup yetkili sendika olduklarında yüksek promosyon alacağını söylüyorsa bir düşünmek lazım değil mi? Bir sendika başka bir şey demeyip de bunu diyorsa yaptığı veya anlatacağı başka bir şeyi yok mu sorusu akıllara gelir ister istemez. 
Öğretmenlerimiz kendilerini rahatlatacak kadar promosyon alsa, ekonomik olarak biraz ferahlasalar. Ancak bir sendika yetkili olduğunda yüksek promosyon alacağından ne kadar emin olabilir? Geçtiğimiz yıl boyunca ülke genelinde promosyon konusu hep gündemde oldu. Ancak çözüme ulaşan il veya ilçemiz yok gibidir. Oralarda yetkili olan ilgili sendika olsaydı promosyonlar yükselirdi kimbilir??
Eğitim Gücü Sendikası olarak resmi yazı ve resmi görüşmelerimizde sürekli dile getirdik, mücadele ettik. Diğer bakanlıklar yaptı Milli Eğitim Bakanlığı da promosyonları bakanlık bünyesinde yapsın istedik. Ancak eski Bakanımız bakanlıkta çalışan personel için talimat vererek promosyonları güncelletmiş öğretmenler için bunu yapmamıştır. 
Geçen yıl şu çok dillendirilmedi mi? “Bankalar kendi aralarında anlaşıyorlar.” Öyle bir durum vardı sanki.
Durum maalesef hepimiz tarafından bilinirken ekonomik anlamda her gün iyice bunalan öğretmenlerimiz için promosyon büyük bir umut tabi ki. 
Görünen de o ki bir sendika için de üye kazanmak için iyi bir umut.
“ver yetkiyi gör etkiyi” 
Dileriz ki öğretmenlerimiz hayallerinin ötesinde bir promosyon alır bu da ilgili sendika tarafından sağlanır. 
Başka söyleyip üye kazanacağı bir şey yokmuş gibi bununla üye artıran sendika yetkili olsun, yüksek promosyon alsın. Peki ya sonra?
Her şey promosyon değildir. Her şey yetki de değildir. Yetkili olanın etkisini gördük. Aslolan mücadeledir. Bir gün bir kişi de gelir yetkilinin yapamadığı etkiyi yapar. “ dedi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum