• Reklam

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: "ELİMİZ, GÖZÜMÜZ, GÖNLÜMÜZ DEPREM BÖLGESİNDE"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremde evleri yıkılan vatandaşları yeni konutlarına kavuşturmaya devam ediyor.  

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: "ELİMİZ, GÖZÜMÜZ, GÖNLÜMÜZ DEPREM BÖLGESİNDE"
16 Nisan 2024 - 14:43
HATAYLI DEPREMZEDE GÜNGÖR AİLESİ DE YENİ YUVALARINA KAVUŞTU

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ:
“ELİMİZ, GÖZÜMÜZ, GÖNLÜMÜZ DEPREM BÖLGESİNDE”
“HATAY'DA VE DİĞER İLLERİMİZDE VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremde evleri yıkılan vatandaşları yeni konutlarına kavuşturmaya devam ediyor.  Hataylı Güngör ailesi de sağlam ve güvenli yeni evlerine kavuşan ailelerden biri oldu. Güngör ailesinin yeni yuvalarında sağlık ve huzur içerisinde yaşamalarını dileyen Bakan Mehmet Özhaseki, “Bizim elimiz, gözümüz, gönlümüz deprem bölgesinde. Hatay'da ve diğer illerimizde var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren bölgenin ihya ve inşası için başlatılan çalışmalarla bir yandan yeni konutların yapımı hızla sürerken, bir yandan da inşaatı tamamlanan konutların teslimine devam ediliyor. Bakanlık, bu kapsamda bugüne kadar 76 bin konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti. 

“HİSSETTİĞİM MUTLULUĞU SİZE TARİF EDEMEM”
Depremde büyük yıkım yaşayan Hatay’da evleri yıkılan depremzedelerden Güngör ailesi de yeni konutlarına kavuştu. Depreme, Defne ilçesinde yaşayan oğlunun evinde yakalanan Hülya Güngör, yeni evlerinin kısa sürede yapılarak teslim edilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Afetin ilk gününden itibaren devletin deprem bölgesinde her türlü yardımı yaptığını belirten Hülya Güngör,  “Bir odayı bile yaptıramazken, bir yılda dört dörtlük bir planla evin teslim ediliyor. Beklediğime değdi. Çok güzel oldu. Hissettiğim mutluluğu size tarif edemem. Cumhurbaşkanımıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ YUVALARINA YERLEŞENE KADAR BİZE DURUP DİNLENMEK YOK”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hülya kardeşim, sizden de Allah razı olsun. Yeni evinizde ailenizle, evlatlarınızla huzur içinde, sağlıkla, mutlulukla yaşayın inşallah. Bizim elimiz, gözümüz, gönlümüz deprem bölgesinde. Hatay'da ve diğer illerimizde var gücümüzle çalışıyoruz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Hak sahibi vatandaşlarımızın hepsi sağlam ve güvenli yuvalarına yerleşene kadar bize durup dinlenmek yok.” ifadelerini kullandı. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum