• Reklam

BAHARIN HABERCİSİ CEMRENİN 2'NCİSİ SUYA DÜŞTÜ!

Kışın o dondurucu soğu yavaş yavaş ülkeyi terketmeye hazırlanıyor. Kış mevsiminin en sert aylarından Şubat ayı salı günü yerini Mart'a yani bahar'ın ilk ayına bırakıyor. Mevsim geçişleri ile birlikte baharın habercisi olarak halk arasında sıkça konuşulan cemrelerde düşmeye başladı.

BAHARIN HABERCİSİ CEMRENİN 2'NCİSİ SUYA DÜŞTÜ!
27 Şubat 2022 - 10:21 - Güncelleme: 27 Şubat 2022 - 10:37
Kışın o dondurucu soğu yavaş yavaş ülkeyi terketmeye hazırlanıyor. Kış mevsiminin en sert aylarından Şubat ayı  salı günü yerini Mart'a yani İlk Bahar'ın ilk ayına bırakıyor. Mevsim geçişleri ile birlikte baharın habercisi olarak halk arasında sıkça konuşulan cemrelerde düşmeye başladı.

1 hafta  önce havaya düşen baharın habercisi cemre bugün de suya düştü


Bahar mevsiminin habercisi olan cemrenin ikincisi suya düştü. 20 Şubat'ta havaya düşen Cemre'nin ikincisi de bugün düştü. Bahar mevsciminin habercisi Cemre'nin üçüncüsü ise 5 Mart 2022'de toprağa düşecek 



Peki Cemre nedir ne anlama gelir 

Halk arasında baharın habercisi olarak bilinen cemre düşmesi 'Cemre düşmesi' doğanın uyanışı harekete geçmesi canlanması ve bahar mevsiminin başlaması olarak bilinir. Cemre aynı zamanda çok uzun yıllarda takvimlerin olmadığı tarihlerde halkın günlük hayatlarını hava şartlarına göre planladıkları bir yöresel takvim anlamına da gelmektedir.
Cemrenin havaya, suya ve toprağa düşmesi demek aslında hava sıcaklıklarının da artması anlamı taşımaktadır. Zaten arapça kökenli olan cemrenin kelime anlamı da ateşdir. 
 
  Haber: AYAKLIGASTE.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum