• Reklam

VitrA Karo'nun 2022 Entegre Sürdürülebilirlik Raporu yayımlandı

Daha sağlıklı bir geleceği birlikte inşa etme vizyonuyla sürdürülebilirliği iş modeli olarak benimseyen VitrA Karo, 2022 sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Kuruluşun CEO’su Hasan Pehlivan, “Hedefimiz sektörün yeşil dönüşüm liderleri arasında yer almak” dedi.

VitrA Karo'nun 2022 Entegre Sürdürülebilirlik Raporu yayımlandı
22 Ağustos 2023 - 12:59
Sürdürülebilirlik stratejisinin, girişimlerinin ve hikayelerinin detaylandırıldığı, sürdürülebilirlik performansının veriye dayalı bir yaklaşımla paylaşıldığı iki ayrı kitapçığı kapsayan VitrA Karo 2022 Entegre Sürdürülebilirlik Raporu, daha sağlıklı bir geleceği birlikte inşa etme vizyonuyla paydaşlara sunuldu. 

VitrA Karo CEO’su Hasan Pehlivan, “Başarımızı, ekonomik performansımız kadar sürdürülebilir değer yaratma becerimizle de ölçüyoruz. Bu stratejimizi işimizin odak noktasına koyuyoruz. Tasarım ve üretim süreçlerinin yanı sıra, sunduğumuz çözüm portföyünü sürdürülebilirlikle entegre etme gayretiyle çalışıyoruz. Çevresel, sosyal, kurumsal yönetim mekanizmalarımızı değerlendirmek ve geliştirmek için 2022'de önemli adımlar attık, sürdürülebilirlik alanında hedeflerimizi ve yol haritamızı gözden geçirerek iyileştirdik. Küresel pazardaki güçlü konumumuzu korumak ve daha ileriye taşımak gayesiyle, yenilikçi ve müşteri odaklı bakış açımızla sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmedeki kararlılığımızı sürdürüyoruz” dedi.

“2025’te elektrik tüketimimizin yarısından fazlasını kendi yenilenebilir enerji santrallerimizden karşılayacağız” 

Mevcut ekonomik ve küresel belirsizliklere karşın, gerçekleştirdiği stratejik yatırımlarla toplam satışlarda 350 milyon avroyu aşan VitrA Karo, 2020 baz yılına göre ton ürün başına enerji tüketiminde%9, karbon emisyonlarında%33’lük azalma elde etti. Kuruluş, 2025’te Türkiye’deki operasyonlarında elektrik tüketiminin yarısından fazlasını; 2030’a kadar ise tamamını kendi yenilenebilir enerji santrallerinden karşılayacak. Kuruluş CEO’su Hasan Pehlivan, “Düşük karbonlu ekonomiye geçiş yolculuğunda yenilenebilir enerji yatırımları ve enerji verimliliği, ana odak alanlarımızı oluşturuyor. Yeşil dönüşüm için elektriğin yanı sıra doğal gaz tüketimi kaynaklı karbon emisyonlarının da azaltılması için, gündemimizde yeşil hidrojen var. Bu konuda çalışmalara başlayarak, uluslararası finansal kuruluşlar ve danışmanlarla yeşil hidrojene geçiş için tekno-ekonomik analizler yaptık. Hedefimiz sektörün yeşil dönüşüm liderleri arasında yer almak” dedi.

Sürdürülebilir bir gelecek için…

VitrA Karo, yeşil dönüşümün yapı sektörü için öneminden hareketle, sürdürülebilir yapılar için çalışmaya devam ediyor. Tasarımı; dijitalleşme süreçleri, süreç iyileştirmeleri, enerji verimliliği ve yeşil enerji yatırımları, ham madde ve malzeme azaltımı gibi projelerle bütüncül olarak değerlendirerek, ürünlerinin karbon ayak izini azaltma yolunda önemli çalışmalara imza atıyor. 

VitrA Karo CEO’su Hasan Pehlivan, “Enerji verimliliği gibi süreçlerin yanı sıra, döngüsel ekonomi iş modelini uzun yıllardır benimseyen bir kuruluş olarak, kendi ürünlerimizde alternatif ham madde olarak endüstriyel arıtma çamurunu ve farklı seramik üreticilerinin pişmiş ve ham atıklarını değerlendiriyoruz. Bu konudaki geri kazanım oranımız belirli ürün gruplarımızda %30’a yükseldi. Aynı zamanda üretimde tekrar kullanmadığımız pişmiş artık karolarımızı çimento fabrikalarına göndererek, ekonomiye geri kazandırıyoruz. Sürdürülebilir yapılarda daha fazla yer almak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

“Daha büyük hedeflere ulaşmada yenilik ve dijital teknolojilerin kritik rolü var”

Ürünlerin tasarımından üretimine, tüm süreç ve hizmetlerde sürdürülebilir gelecek anlayışını benimsediklerini vurgulayan Hasan Pehlivan, “Daha güçlü bir sürdürülebilirlik hedefine ulaşmada inovasyon ve dijital teknolojilerin kritik rolü olduğunu bilerek üretim süreçlerimizi geleceğe uyumlu hale getirmeye ve tedarik zinciri dayanıklılığını artırmaya odaklanıyoruz” ifadelerini paylaştı. Bu odak doğrultusunda VitrA Karo, International Data Corporation (IDC) Türkiye tarafından bu yıl düzenlenen Dijital Dönüşüm Ödülleri’nde “Geleceğin Dijital Altyapısı” ve “En İyi Dijital Veri Yorumlama” kategorilerinde ödüle layık görüldü.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum