• Reklam

Vali Çiçek Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi Açılış Törenine Katıldı

Vali Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediyesince onarımı tamamlanan Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi Açılış Törenine Katıldı.

Vali Çiçek Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi Açılış Törenine Katıldı
07 Haziran 2022 - 16:33
Horasan'dan Kayseri'ye 13. Yüzyılın başlarında gelerek; Anadolu'daki Türk ve Müslüman toplumunun ekonomik, sosyal ve kültürel meseleleri ile ilgilenen; esnaf ve sanatkarları mesleki ve ahlaki yönde örgütleyip bir araya getirerek sosyal teşkilatlanmayı oluşturan ve Ahilik Teşkilatlanmasını kuran Ahi Evran'ın; mesleklere ait araç, gereçler ve mahalli eşyalarının sergilendiği Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi açılış töreni Vali Gökmen Çiçek, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve il protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi. 

“18 Gündür Açılıştan Açılışa Koşuyorum”

Açılış töreninde konuşan Vali Çiçek; “On sekiz günden beri açılıştan açılışa koşuyorum. Belediyelerimizin yaptığı açılışlarda hemşerilerimizle kaynaşma fırsatı buluyorum. Bundan dolayı çok mutluyum. Her gün başka bir hikâye duyuyorum, başka bir muhteşemliğini görüyorum.” dedi.
“Kayserinin Tanıtımı İçin Bende Elimi Taşın Altına Koyacağım”
Konuşmasının devamında; Kayseri’nin alt yapısını tamamen tamamlamış bir il olduğunu belirten Vali Çiçek; “Kayseri alt yapısını tamamen tamamlamış. Üniversitelerini yapmış. Kayak merkezlerini tamamlamış. Birçok şeyi tamamlanmış. Ama sanırım tanıtıma biraz ağırlık vermemiz ve bunu bir tek Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Belediye Başkanlarımıza yüklemememiz hep beraber bir seferberlik şeklinde bu güzellikleri tüm dünyaya göstermemiz gerekmektedir. Vali olarak bende taşın altına elimi koyacağım.” dedi.

Konuşmaların ardından Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır tarafından Vali Gökmen Çiçek'e Plaket takdim edildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum