• Reklam

Üreticiler "Sıfır yatırım maliyeti ile" Türkiye'nin 81 il 922 ilçesindeki tüm esnafa ürününü dağıtabilecek.

Üreticiler “Sıfır yatırım maliyeti ile” Türkiye’nin 81 il 922 ilçesindeki tüm esnafa ürününü dağıtabilecek.

Üreticiler "Sıfır yatırım maliyeti ile" Türkiye'nin 81 il 922 ilçesindeki tüm esnafa ürününü dağıtabilecek.
24 Ocak 2024 - 12:35
Üreticiler “Sıfır yatırım maliyeti ile” Türkiye’nin 81 il 922 ilçesindeki tüm esnafa ürününü dağıtabilecek.

2018’den itibaren küçük esnafı ihtiyacı olan binlerce çeşit ürün ile çok kısa zamanda, iade garantili ve aracısız olarak buluşturan ToptanTR.com, Kasım 2023 itibari ile faaliyete geçirdiği TOPTANTR PAZARYERİ hizmeti ile üreticilere  82 il ve 922 ilçede bakkaldan eczaneye, nalburdan, kırtasiyeye kadar tüm yerel esnaflara, sıfır yatırım maliyeti ile aracısız şekilde ulaşma fırsatı sunuyor. Tahsilat sorunu ve aracıların ek maliyetleri olmadan ve en güncel teknolojiler ile donatılmış arayüzler ile en ekonomik lojistik modellerini barındıran ToptanTR Pazaryeri sistemi ile yerel esnaf üretici garantili, faturalı ve uygun fiyatlı ürünleri  direkt olarak üreticisinden alabiliyor ve onbinlerce şubesi olan zincirler ile rekabet edebiliyor. Bu proje ile dağılım maliyetleri düşen üretici de bağımlı olduğu büyük zincirlere alternatif olarak onbinlerce esnafa aracısız ve düşük maliyetler ile ürünlerini hem pazarlama hem de  satabilme olanağına kavuşmuş oluyor.

ToptanTR.com, "ToptanTR Pazaryeri" ile üreticiyi ve esnafı aracısız buluşturmaya devam ediyor. ToptanTR.com, Kasım 2023’te faaliyete giren ToptanTR Pazaryeri projesi ile 2023 yılı sonuna kadar  farklı sektörlerden 50 seçkin üreticiye mağaza açtırarak sistemin altyapısını oturtmayı başardı. 2024 yılında ise ürünlerini tüm Türkiye’ye dağıtmak isteyen tüm üreticilere kapılarını açacak.

ToptanTR.com kurucusu Sezgin Şener “ToptanTR.com projesine ilk başladığımızda ağırlığımız çeyrek asırlık tecrübemiz bulunan hızlı tüketim ürünleri idi, ancak proje büyüdüğünde geleneksel kanaldaki birçok farklı esnafın da aracılardan dolayı çok pahalı ürün aldığını ve tüketicilerine hizmet vermekte zorlandıklarını tespit ettik. Mahallelerimizdeki manavdan, nalbura, kırtasiyeciden, züccaciye kadar tüm esnafın aynı dertten muzdarip olduğunu görünce, bu projeyi tüm esnafa uygun nasıl kurgulayabiliriz fikri ile yola çıktığımızda üreticinin direkt olarak kendisine mağaza açtırarak aracısız olarak esnafa ulaşabilmesini sağlayan pazaryeri modelini oluşturduk ve yazılım ekibimizi bu projenin geliştirilmesine yönlendirdik” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.  “Süreç içerisinde ihtiyaçların doğru tesbiti için birçok üretici, esnaf ve STK lar ile ortak toplantılar yaparak en optimum projeyi kurguladık. Bu modelimizde üreticinin ihtiyaç duyduğu tüm pazarlama altyapıları mevcut, örneğin x markanın üreticisi sadece bakkallara özel veya sadece eczanelere özel kampanyalar çıkabiliyor ve bu kampanyalara il,ilçe, mahalleye kadar sınırlayabiliyor. Ayrıca tüm fiyat kontrolü kendisinde olduğu için sürecin tamamını uçtan uca raporlayabiliyor. Esnafla üretici arasındaki aracıların tamamını sistemin dışına çıkaracaklarını ve bu sayede hem üreticinin hem esnafın hem de esnaftan alışveriş yapan son tüketicilerin tamamının mutlu olacağı mükemmel bir projeyi ortaya çıkarmanın haklı gururunu yaşıyoruz”

Pazaryeri ile portföyünü genişletti

Sezgin Şener, “Bizim ana müşteri portföyümüz bakkal, market, eczane gibi yerlerdi. Ama şu anda pazaryeri olduğumuz için her üretici bizde mağazasını açabiliyor. Televizyon satana da, soba üretene de burada mağaza açma imkanı sunuyoruz. Artık A'dan Z'ye caddede gördüğümüz bütün esnafların uçtan uca tüm ihtiyaçlarını karşılayacağı bir platform oluyoruz” dedi.

Türkiye'nin tamamına, tüm illere tüm ilçelere tüm mahallelere kargo sisteminin çalıştığı her yere gittiklerini anlatan Şener, Şırnak Cizre’nin yaylalarından , Çorum Sungurlunun arka mahellelerine, Giresun’nun dağ köylerinden, Uşağın Eşme ilçesinin hiç gidilemeyen uzak noktalarına kadar gelen siparişleri Türkiye’nin tüm bolgelerindeki üreticiden alıp, ilgili perakendeciye teslim edebilecek ciddi bir lojistik altyapı da kurduklarını dile getirdi.

Tahsilat kaygısına son

Üretici ile esnaf arasındaki en büyük sorunun tahsilat olduğuna dikkat çeken Şener, “Bizim aracı olduğumuz, üzerimizden yapılan satışlarda herhangi bir tahsilat riski yok. Çünkü ToptanTR.com üzerinde yapılan işlemlerde para ödenmiş oluyor. Burada banka ilave taksit, kredi opsiyonlarımız var. Perakendeciyi de bu ek ödeme opsiyonlarından faydalandırıyoruz. Perakendeci de rahatça ek ödeme opsiyonlarıyla mal alabiliyor. Üreticinin de para garantisi var. Yani ‘malı sattım parası gelecek mi gelmeyecek mi’ sorunu yaşanmıyor” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum