• Reklam

TESCİLLENEN PINARBAŞI UZUN YAYLA ÇERKES PEYNİRİ ÜRETİME BAŞLADI!

Birleşik Kafkas Derneği Başkanı Cemil Görücü, Coğrafi işaret tescilli Pınarbaşı Uzun Yayla Çerkes Peynirini bu yıl itibarıyla ORAN KALKINMA AJANDINDAN alınan destekle ( Büyükşehir Belediyesi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Pınarbaşı Belediyesi ortaklığı ile yapılan proje) proje sonucunda oluşan tesiste peynir üretimine başlandı.

TESCİLLENEN PINARBAŞI UZUN YAYLA ÇERKES PEYNİRİ ÜRETİME BAŞLADI!
03 Ekim 2022 - 13:40 - Güncelleme: 03 Ekim 2022 - 13:54
PINARBAŞI UZUN YAYLA ÇERKES PEYNİRİ TESCİLLENDİ!

Birleşik Kafkas Derneği Başkanı Cemil Görücü, Coğrafi işaret tescilli Pınarbaşı Uzun Yayla Çerkes Peynirini bu yıl itibarıyla ORAN KALKINMA AJANDINDAN alınan destekle ( Büyükşehir Belediyesi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Pınarbaşı Belediyesi ortaklığı ile yapılan proje) proje sonucunda oluşan tesiste peynir  üretimine başlandı.  Tesisin yeri ise Pınarbaşı Örenşehir Mahellesi'nde

Pınarbaşı Çerkes peyniri, çok güzel bağlantılar İle tüketime hazır hale geldi ve  İstanbul’dan Ankara’ya kadar butik işletmeler aracılığı İle  çok yakında tüketicilere ulaşacak. 

 Tescillenen Pınarbaşı Çerkes Peyniri ile ilgili açıklama yapan,Birleşik Kafkas Derneği Başkanı Cemil Görücü  "Amacımız tescil belgesinde yer alan üretim metodu İle reçeteli, kaliteli, standartlara uygun geleneksel peynirimizi tüketicilerimizle buluşturmak. Az, temiz, kaliteli ve kültürel ve geleneksel üretime inanıyoruz. " dedi. 

Coğrafi İşaret Uzmanı Birsen Koca tarafından ön denetimi de yapılan Uzunyayla Çerkes Peynirinin  üretim tesisi üretime de devam ediyor. Görücü konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:
"Yakın zamanda ORAN ve Uzman Birsen Koca tarafından yıllık denetim raporları hazırlanacak. Tesisimiz temizliği, kurumsal yapısı, ürünleri ile yetkililerden iyi not aldı.
Daha güzel, bol, kaliteli ürünler ile hizmetimiz devam edecek. Emeği geçen tüm yönetime, çalışan ve katkı sağlayanlara teşekkürler." 

HABER.  Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum