• Reklam

ÖNDER NARİN'DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin gazeteci Azim Deniz ve iş insanı Sedat Kılınç a yönelik yapılan saldırı ile ilgili geçmiş olsun mesajı yayımladı. Başkan Narin mesajında şu ifadelere yer verdi.

ÖNDER NARİN'DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
09 Nisan 2022 - 16:39 - Güncelleme: 09 Nisan 2022 - 16:49
Şehrimizde 08.04.2022 günü, Deniz Postası Tv de bir ramazan programı öncesi yaşanan olaylar bizleri derinden üzmüştür. Sebebi ne olursa olsun , kim tarafından ve kime karşı yapılırsa yapılsın şiddetin her türlüsüne karşı birisi olarak mesleğini icra eden birine ve fikirlerini özgürce beyan etmiş bir iş insanına karşı yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Benzer durumların tekrarlanmaması için olayın bütün faillerinin yakalanmasını ve konunun aydınlatılmasını umut ediyorum. Azim Deniz beyefendi başta olmak üzere tüm basın camiasına ve Sayın Sedat Kılınç a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

KAYSERİ GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN DE KINAMA GELDİ

Yapılan saldırıya Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nden de kınama geldi. Yapılan açıklama ise şöyle:

“Kabul edilemez…”
Gazeteciler, toplumun gören gözü, işiten kulağı, yükselen sesidir.
Gazetecileri susturursanız toplumu susturmuş olursunuz; toplumu karanlığa mahkum etmiş olursunuz. Bu nedenle Anayasamız ve ilgili kanunlarımızda basın özgürlüğü ve halkın haber alma özgürlüğü teminat altına alınmıştır. Yasalardaki bu güvencelere karşın son dönemlerde ne yazık ki; basın mensuplarına yönelik menfur saldırıların sayısında artış meydana geldiğini müşahede etmekteyiz.
Bu saldırılara bir yenisi de  8 Nisan  2022 Cuma gecesi Deniz Postası Tv Genel Yayın Yönetmeni Azim Deniz’e yönelik gerçekleşmiştir. Her ne kadar bu saldırının hedefi doğrudan gazeteci Azim Deniz olmasa da bir basın kuruluşunun kalabalık bir grup tarafından basılması ve program konuğunun darp edilmesi, olayı engellemek isteyen gazeteci Azim Deniz’in de aynı şekilde şiddete maruz kalması asla kabul edilemez.
Bu tarz saldırıların bir daha yaşanmaması için tüm yetkilileri görevini yapmaya davet ediyor, saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum