• Reklam

MAKİNE MÜHENDİSİ AKKAŞ'TAN DİKKAT ÇEKEN GES AÇIKLAMASI: BU ALANDA BİR ÇOK TEŞVİKLER VAR!

Makine Mühendisi ve ELMA Mühendislik Yönetim Kuruluru Başkanı Fatih Mehmet Akkaş, GES'lerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akkaş, "GES kurulum işlemlerinde lisanslı üreticiler için bir çok teşvik bulunmaktadır. Konutlarda prosedür azaltılmalıdır" dedi.

MAKİNE MÜHENDİSİ AKKAŞ'TAN DİKKAT ÇEKEN GES AÇIKLAMASI: BU ALANDA BİR ÇOK TEŞVİKLER VAR!
15 Haziran 2022 - 07:42 - Güncelleme: 15 Haziran 2022 - 07:58
Makine Mühendisi ve ELMA Mühendislik Yönetim Kuruluru Başkanı Fatih Mehmet Akkaş, GES'lerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akkaş, "GES kurulum işlemlerinde lisanslı üreticiler için bir çok teşvik bulunmaktadır.



BİR ÇOK TEŞVİKLER VAR

Makine Mühendisi ve ELMA Mühendislik Yönetim Kuruluru Başkanı Fatih Mehmet Akkaş
GES kurulumunda lisanslı üreticilerin önemli teşviklerledesteklendiğini bunların en başında da KDV muafiyeti geldiğini kaydetti. Akkaş şu ifadelere yer verdi:

"GES kurulum  işlemlerinde lisanslı üreticiler için bir çok teşvik bulunmaktadır. En önemlileri KDV muafiyeti , gümrük vergi muafiyeti,sgk muafiyetleri, vergi indirimi gibi teşvikler. Ayrıca fabrika çatıları, tarımsal alanlar, ahır çatılarındaki kurulumlar İçin bölgesel teşvikler yer almaktadır. Lisanssız üretimlerde şu ana kadar uygun finans çözümleri sunan finans kuruluşu ve bankalar destek vermektedir." 

MESKENLERDE PROSÜDÜRLERİN KALDIRILMASI CAZİP HALE GETİRİLMESİ GEREK

Makine Mühendisi Fatih Mehmet Akkaş, GES'lerin özellikle meskenlerde de cazip hale getirilmesi gerektiğini bunun için evrak yoğunluğunun da biran önce ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.  Fatih Mehmet Akkaş şöyle devam etti:

"Mevcut yapılarda ve yeni konut ve bina yapım sürecinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik teşviklerin, hibelerin kapsamlarının genişletilmesi, prosedür yoğunluğunun tamamen kaldırılması, kabul ve onay süreçlerinin minimum seviyeye indirilmesi gerekmektedir. İstisna ve insiyatif kullanımının sıkıntı doğuracağı süreçte kati kurallar, herkese eşit şekilde uygulanmalıdır." dedi.



ÇATI GES UYGULAMASI İÇİN ÖN ÇALIŞMA ŞART

Fatih Mehmet Akkaş, çatı ges uygulama öncesi fiziblite çalışması yaptırılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Amortisman süreleri, aylık kazanım değerleri, cihaz ömürleri gibi kriterler dikkatli şekilde analiz edilmelidir. Genel olarak kazanım ve amartisman süresi belirlemek mümkün değildir. Her projenin kurulum gücü ve şartları farklı olacağı İçin , her kurulumun kimlik bilgileri farklılık gösterecektir. Bu noktada yeterliliği olan firmalardan destek alınmalıdır." 

Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum