• Reklam

KAYSERİ PTOROKOLÜNDEN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

Malazgirt Zaferi’nin 952. yıldönümü münasebetiyle Kayseri'deki Belediye Başkanları siyasiler ve bazı STK temsilcilerinden kutlama mesajları geldi.

KAYSERİ PTOROKOLÜNDEN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI
25 Ağustos 2023 - 15:59 - Güncelleme: 25 Ağustos 2023 - 16:36
Malazgirt Zaferi’nin 952. yıldönümü münasebetiyle Kayseri'deki Belediye Başkanları siyasiler ve bazı STK temsilcilerinden kutlama mesajları geldi.  

BAŞKAN YALÇIN’DAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Malazgirt Zaferi’nin 952. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
 
Mesajında Ağustos ayında elde edilen zaferlere dikkat çeken Başkan Yalçın, “Ağustos, ‘Zaferler Ayı’ olarak bilinir. Bu ay içerisinde başta Malazgirt Zaferi olmak üzere, Otlukbeli Zaferi, Çaldıran Zaferi, Mercidabık Zaferi, Belgrad’ın Fethi, Mohaç Zaferi, Kıbrıs’ın Fethi, Anafartalar Zaferi ve nihayetinde 30 Ağustos Zaferi yer alır. Bu topraklardaki mücadelemiz, Sultan Alparslan'ın Anadolu’yu fethi ile başladı, nice zaferler yaşandı ve nihayetinde 30 Ağustos Zaferi ile taçlandırıldı. Bu vesile ile bize Anadolu’nun kapılarını açan şanlı komutan Alparslan ve askerlerini bir kez daha gururla, rahmetle ve minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi. 
**
MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol , 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı.


Türk Milleti’ne Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açan, tarihimizin en şanlı zaferlerinden Malazgirt Zaferi’nin 952. yılını kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Türklerin Anadolu’yu miras edindiği Malazgirt Zaferi, şüphesiz hem Türk Tarihi hem de İslam Tarihi açısından bir dönüm noktasıdır.Malazgirt Zaferi’yle, Bizans’ın baskıya, zorlamaya, sömürüye ve adaletsizliğe dayalı yönetim anlayışına Anadolu topraklarında son verilmiş, bu coğrafyadaki halklara Türk Milleti’nin kadim zamanlara dayanan adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetim anlayışı gösterilmiştir. 26 Ağustos 1071’de şehit olmayı göze almış ve ant içmiş Sultan Alparslan’ın liderliğinde büyük fedakarlıklarla kazanılan Anadolu, Türk yurdu olarak bizlere miras bırakılmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Sultan Alparslan başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü maddî ve manevî fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.

Malazgirt Zaferimiz Kutlu Olsun..

**

İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL'DEN MALAZGİRT ZAFERİ ve 30 AĞUSTOS ZAFERİMESAJI
ALPASLAN KAPILARI AÇMIŞ, ATATÜRK İSE TESCİLLEMİŞTİR

İyi Parti önceki dönem Büyükşehir Belediye Meclisi Gurup Başkanvekili aynı zamanda TBMM 28. Dönem İyi Parti Kayseri Milletvekili adayı Kazım Yücel,  Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 952’nci ve Büyük Taarruz Zaferi Haftası'nın 101'inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.  Kazım Yücel, Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te 26 Ağustos 1071’de başlattığı şanlı yürüyüş ile Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığını;  26 Ağustos 1922’de ise Büyük Taarruz ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  de Anadolu'nun Türklere ait olduğunu tescillediğini belirtti.
İyi Partili Kazım Yücel, Zaferi'nin 952’nci ve Büyük Taarruz Zaferi Haftası'nın 101'inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.  Yazılı bir mesaj paylaşan Kazım Yücel, "26 Ağustos 1071 ve 1922. Farklı tarihlerde meydana gelen ve aynı gün olan iki destan tarihimizde dönüm noktaları olmuştur. 1071'de Sultan Alparslan'ın sayıca üstün olan kuvvetlere karşı kazandığı şanlı zafer Anadolu'nun kapılarının sonuna kadar Türklere açmıştır. 1922 yılında ise Anadolu'nun işgal altında olduğu ve yokluk içerisinde varolma mücadelesi veren şanlı Milletimizin Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde vatan topraklarını düşmandan temizlemiştir. Kapıları açan Sultan Alparslan Anadolu Türk Yurdu olacak derken Atatürk ise bunu tescillemiş ve Türk Milleti esaret altında yaşayamaz demiştir." dedi.
Yücel, "Türklerin şanlı tarihinin milletimizin her ferdi tarafından özümsenmeli ve tarihimize her daim sahip çıkmalıyız. Selçuklu da biziz, Osmanlı da biziz, Türkiye Cumhuriyeti de biziz. Biz büyük Türk milletiyiz. Türk Milletinin gereksiz tartışmalardan uzak kalması ve zaferlerini doyasıya kutlaması lazım. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Büyük Komutan Sultan Alparslan ve Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin Zafer Haftası ve Malazgirt Zaferimizi kutluyorum" şeklinde sözlerini bitirdi.


 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum