• Reklam

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI

Ramazan Bayramı nedeniyle Kayseri'deki siyasi parti temsilcileri belediye başkanları STK ve bazı oda başkanları ile bazı iş insanları kutlama mesajları yayınladı.

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI
19 Nisan 2023 - 12:47 - Güncelleme: 20 Nisan 2023 - 13:01
BÜYÜKKILIÇ: “BU BAYRAM BİRLİKTE OLMAYI ÖNEMSEYELİM”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, mesajında, “Bu bayram birlikte olmayı önemseyelim” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cenab-ı Allah’a şükürler olsun Ramazan ayını idrak ettik ve sonuna geldik. İçerisinde Kadir Gecesi’ni yaşadık, inşallah feyzinden, bereketin istifade ettik ve şimdi de bayram sevincini yaşamak ve paylaşmak amacıyla Kayserili hemşehrilerimizin ve İslam âleminin bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.

Büyükkılıç, mesajında, “Bir deprem ve sel felaketinin gölgesinde bugünlere geldik. Onu da göz ardı etmeden, hem deprem bölgesindeki kardeşlerimizi unutmayarak hem bu vesileyle şehrimizde misafir ettiğimiz aileleri hatırlayarak da bu bayram birlikte olmayı önemseyelim diye de hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konuşmasında, “Sağlıklı, huzurlu, nice bayramlara yakınlarıyla, aileleriyle, dostlarıyla erişmelerini temenni ediyorum. Bayram sevinç, coşku, paylaşmak, dayanışmak, ziyaret demek, kimsesizlerin kimsesi olmak, yetimlerin başını okşamak demek, çocuklarımızı sevindirmek, sevinç dalgalarının yayılması demek. Bu anlayış içerisinde bayramlarımızı kutlayalım, yaşayalım” ifadelerini kullanarak, bayram ziyareti için şehre gelen ve şehirde bulunan vatandaşlardan trafik kurallarına uyma noktasında hassasiyet göstermelerini temenni etti.

Büyükkılıç, mesajında şunları paylaştı:

“Sıla-i rahim kaygısıyla gelen dostlarımız olacak şehrimize. Hem onlardan hem bu şehirde yaşayanlardan trafik kurallarına uymalarını, bir sevinci yaşamak için gelirken, bir acıya vesile olmamalarını önemsediğimizi buradan hatırlatmak istediğimizi paylaşmak istiyorum. Aynı zamanda esenlik hizmetleri bağlamında gerek zabıta marifeti ile gerekse diğer sosyal tesislerimizden, alanlarımızdan, yararlanmak amacıyla gerekli çalışmaların yapıldığını, hizmetlerin verileceğini hatırlatıyorum.”

Bayram mesajının sonunda Başkan Büyükkılıç, bayramda, mezarlıklarda ve kentin her noktasında ulaşım hizmetlerinin kesintisiz olarak sürdürüleceğini ve mezarlık otobüs seferleri ile tramvayların bayram süresince ücretsiz hizmet vereceğini müjdeleyerek mesajını şöyle sonlandırdı:

“Hem mezarlıkta vereceğimiz hizmetlerle, hem de mezarlık içerisinde turlar düzenlemek suretiyle, vatandaşlarımızın ulaşım sorunu yaşamamalarını sağlamak amacıyla yapacağımız çalışmaları da hatırlatıyorum. Ve en önemlisi bu bayram süresince cuma, cumartesi, pazar 3 gün, tramvay hattımızın, emirlerinde, hizmetlerinde ücretsiz olarak hizmet vereceğini de paylaşmak istiyorum. İnşallah tekrar hemşehrilerimizin bayramlarını tebrik ederken, daha nice Ramazanlara, daha nice Kadir Gecelerine, daha nice bayramlara erişmelerini de temenni ediyorum.”

BAŞKAN PALANCIOĞLU RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaparak tüm İslam âleminin bayramını tebrik etti.
Hoşgörü, birlik ve beraberlik duygularının öne çıktığı mübarek Ramazan Bayramı'nı daha hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Palancıoğlu şunları söyledi:
“Yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, Bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim daha nice Ramazan Bayramlarına hepimizi sağlık ve huzur içerisinde eriştirsin. Tabii bu Ramazan depremin gölgesinde biraz buruk geçiyor. Birçok vefat eden kardeşimiz oldu. Öncelikle tüm depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah bir daha bize böyle acı keder, afet göstermesin. Tabii bayramlar özellikle çocuklarımızın sevindirildiği, küslerin barıştığı, gönül kırgınlıklarının ortadan kalktığı güzel günler. Dolayısıyla bu bayram biraz daha insanları kucaklayarak yaklaşalım, onlarla iletişimimizi artıralım. Kardeşliğin, barışın ve huzurun egemen olduğu Bayramlar yaşanan zor günleri bir nebze de olsa unutturmakta ve yaşama sevincimizi arttırmaktadır. Daha çok birbirimize bağladığımız, sarıldığımız, samimi olduğumuz, gönül köprülerinin kurulduğu bir bayram olması dileğiyle. Tüm hemşerilerimin ve İslam âleminin bayramını tebrik ediyorum.”

 
 
BAŞKAN  MUSTAFA YALÇIN’DAN BAYRAM MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Mesajında, mutlulukların hayatımızda en güzel haliyle yer bulması dileğinde bulunan Başkan Yalçın, “Yaşadığımız deprem felaketinin sebep olduğu büyük acı nedeniyle her ne kadar buruk bir bayram geçirecek olsak da hem afet bölgesindeki hem de şehrimizde misafir olan depremzede kardeşlerimize yardım eli uzatmanın mutluluğunu da bir şükür vesilesi olarak içimizde hissediyoruz. Ayrıca bizleri Ramazan Bayramı’na ulaştırdığı için Rabbimize şükrediyoruz. Samimi buluşmalar yaşayacağımız bir bayram geçirmek ümidiyle bayramınızı tebrik ediyor, başta Talaslı hemşehrilerimiz olmak üzere bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

**
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında Ramazan Bayramının küskünlerin barışması, insanların birbirini daha iyi anlaması, hoşgörü ve sağduyu sahibi olması açısından tüm insanlık için güzel bir vesile olduğunu vurguladı.
Başkan Çolakbayrakdar, Ramazan Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bütün hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı mübarek olsun. Rabbim tutmuş olduğumuz oruçları ve yapmış olduğumuz ibadetleri kabul eylesin. Sağlık ve sıhhat içerisinde nice bayramlara ve ramazanlara erişmeyi nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle, Kayserili hemşerilerimin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Ramazan Bayramlarını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa, İslam alemine, ülkemize ve Kayseri'mize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum”.


 

Başkan Yalçın’dan Ramazan Bayramı mesajı

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Yalçın mesajında; “Bayramlar, Milletçe birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en güzel örneğinin yaşandığı müstesna günlerdir. Bu bayramın milletçe vefa ve sadakatin en güzel örneklerinin sergilendiği bir bayram olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.
Başkan Yalçın'ın Ramazan bayramı mesajı şu şekilde;
"Bütün Müslümanların hasretle beklediği, yenilendiği, iç dünyasını tazelediği rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazanı nihayetlendirerek, bir bayrama daha kavuşmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlar, manevi kıymetinin yanında bizi biz yapan hasletlerimizi pekiştirdiğimiz, birlik ve beraberliğimizi perçinlediğimiz, kardeşlik iklimini derinden teneffüs ettiğimiz müstesna günlerdir.
İyilik ve güzelliklerin filizlendiği bayramlar, aynı zamanda millet olma şuuruna ermenin, bizleri bir arada tutan değerleri geliştirmenin vesilesidir. Toplumsal yapımızı güçlendiren bayramların getirdiği barış, huzur, kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeli ve bu anlamlı günleri ruhuna uygun şekilde değerlendirmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramı’nın sanayicilerimize, şehrimize, ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini hayırlar getirmesiniz temenni ediyor, bu bayramın milletçe vefa ve sadakatin en güzel örneklerinin sergilendiği bir bayram olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”

Başkan Büyüksimitci’den Ramazan Bayramı Mesajı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Ramazan Bayramı dolayısı ile yazılı bir açıklama yaparak, bayramın; ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olması temennisinde bulundu.

KAYSO Başkanı Büyüksimitci yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’i uğurlamış olmanın hüznünü yaşarken, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimize vesile olacağına inandığımız bir bayrama daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  

Bayramlar, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren müstesna günlerdendir. Bu anlamlı günlerde, başta aile büyüklerimiz olmak üzere tüm akraba, eş ve dostlarımızı, öksüz ve yetimlerimizi her zamankinden daha fazla hatırlamaya özen göstermeliyiz. Çünkü saygı, sevgi, merhamet, birlik ve beraberlik gibi insanı insan yapan değerler, İslam dininin de temelini oluşturan değerlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, üyelerimiz ve hemşehrilerimiz başta olmak üzere, bayramın ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum”

BAŞKAN GÜLSOY'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayınladı. Gülsoy, Ramazan Bayramı buruk geçecek olsa da birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sevdiklerimizle bir arada olmanın değerini daha iyi anladığımız bir dönemden geçiyoruz” diyen Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İbadet, rahmet, bereket, sabır, yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği bir Ramazan ayını daha geride bırakarak Bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sevgi, saygı ve hoşgörünün birleştirici gücü olan bayramlar milletimizin en güzel, en anlamlı günlerindendir.

İnsani değerlerin daha yoğun hatırlandığı ve küslerin barıştığı özel günlerimiz olan bayramlarımızda, sağduyu ve hassasiyetle birbirimize destek olmalıyız. 

Yüreğimizde derin yaralar açan bir deprem felaketi yaşadık. Bu zor günlerde birlik ve beraberlik içerisinde her türlü sorunun üstesinden birlikte geleceğiz, yaralarımızı birlikte saracağız. Birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma için müstesna fırsat olan mübarek Ramazan Bayramı'nın yaşadığımız deprem felaketinin yaralarının sarılmasına, ülkemiz, aziz milletimiz ve tüm insanlığın sağlık, huzur ve refahına vesile olmasını temenni ediyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle  kardeşliğin, hoşgörünün ve dayanışmanın daim olduğu nice bayramları birlikte yaşamak dileğiyle tüm üyelerimizin, hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, mutluluk ve huzur dolu günler getirmesi dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Rektör Altun’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ülkemizde yaşanan depremlerden dolayı buruk bir bayram geçirdiklerini belirten Rektör Altun, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutlayan Rektör Altun, mesajında şu görüşlere yer verdi.

“Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde yaşanılan depremler sonucunda yıkımların ve can kayıplarımızın yaşandığı felaketlerin ardından millet olarak, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızı en üst seviyede yaşadığımız müstesna bir Ramazan Ayını geride bırakmaktayız. 

Yaşanılan felaketin ilk gününden itibaren bölgede devlet ve millet olarak el ele gönül gönüle verilerek, birlik ve beraberlik ile yaralarımız sarılmaya başlamış ve Aziz Türk Milleti tarihi boyunca olduğu gibi dostluk ve kardeşliğini kenetlenerek büyük bir bağlılık içerisinde olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

 Yaşanılan felaketler dolayısıyla buruk bir Ramazan Bayramı yaşayacak olsak da rahmetin ve bereketin müjdelendiği mübarek bir Ramazan ayının sonuna gelmiş, sevgi, dostluk, kardeşlik duygularımızın daha da pekiştiği mübarek Ramazan Bayramı’na erişebilmenin milletçe sevincini hep birlikte yaşamaktayız.

Dargınlıkların ortadan kalktığı, dostlukların daha da pekiştiği en önemli günlerden birisi olan bayramlar, şüphesiz ki insanlık alemine huzur ve bereketin yanında Türk-İslam Alemi’nin her zaman birlik ve beraberlikten yana olduğunun göstergesi olmuş ve olmaya da devam etmektedir.

Bu vesile ile yaşanılan deprem felaketlerinin ardından hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve mutluluk dolu nice bayramlar dilerim.”

KESOB Başkanı Odakır’dan Ramazan Bayramı mesajı
Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere, hemşerilerimizin, ülkemizin ve bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Allah, sağlık ve huzurla nice bayramlara erişebilmeyi nasip etsin” dedi.
KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Şeyhi Odakır mesajında Türk milletinin çeşitli zorluklardan geçtiği bir dönemde bayrama erişebilmenin mutluluğunu paylaştıklarını belirtti. Başkan Odakır, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl Ramazan Bayramı’na millet olarak çeşitli zorluklardan geçerek giriyoruz. 6 Şubat’ta ve sonrasında meydana gelen depremler nedeniyle binlerce insanımız hayatını kaybetti, binlercesi de yaralı olarak kurtuldu. Bu yüzden ülke ve millet olarak canımız yandı. Her zor dönemde birlik ve beraberliğimizi sağlayıp dayanışmamızı sürdürdüğümüz gibi yaşadığımız felaketlerde de aynı tavır ve tutumu millet olarak sergiledik. Bir olduk, beraber olduk, acıları beraber hafifletmeye yaraları birlikte sarmaya çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nı karşılıyor idrak etmeye hazırlanıyoruz. Bayram dolayısıyla bağlarımızı güçlendireceğiz, bir ve beraber olma duygusunu yeniden hatırlayıp pekiştireceğiz. Bayram vesilesiyle insani ilişkilerimizi iyileştirebilmeyi, zor durumda olana el uzatabilmeyi, depremzede kardeşlerimizi unutmamayı, büyüklerimizi ziyaret edip gönüllerini alabilmeyi temenni ediyorum. Bu vesileyle başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere, hemşerilerimizin, ülkemizin ve bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Allah, sağlık ve huzurla nice bayramlara erişebilmeyi nasip etsin. Bayramımız mübarek olsun.”

**

KAYÜ Rektörü Karamustafa’dan “Ramazan Bayramı” Mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Ramazan Bayramı vesilesiyle mesaj yayımladı.
Rektör Karamustafa mesajında, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularının artığı müstesna günlerden olan Ramazan Bayramının tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirmesini diledi.
Rektör Karamustafa’nın mesajı şöyle;
“On bir ayın sultanı bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın burukluğu ve bir bayrama daha kavuşacak olmanın ise huzur ve sevincini yaşamaktayız. Ramazan ayının manevi iklimiyle artan iyi alışkanlıklar ve güzel duyguların bayram ve bayram sonrası da devam etmesi hepimizin ortak temennisidir. 
Bayramlar sevinçtir, mutluluktur, huzurdur ve paylaşmaktır. Akrabalıkların perçinleştiği, kimsesizlerin hatırlandığı, küskünlüklerin ve dargınlıkların yerini barışa bıraktığı bu mübarek günlerde daha çok kaynaşmalı ve daha fazla beraber olmalıyız. Birbirimizi daha çok sevmeli, sıkıntılarımızın çözümü için el ele vermeyi bilmeliyiz. Her ne kadar asırların felaketi olarak yaşadığımız depremlerin acı ve üzüntüsü halen içimizde olsa da, üzüntülerimizin bir nebze de unutulmasında bayramı vesile kılalım. 
Bu duygularla Ramazan Bayramının başta üniversitemiz mensuplarına, şehrimiz ve ülkemiz ve tüm İslam Ülkelerine hayırlara vesile olmasını diler; sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram dilerim. Tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını tebrik ederim.”


 **
ÖZDOĞAN'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özdoğan mesajında şu görüşlere yer verdi. “Öncelikle tüm İslam Âlemi’nin ve Kayserili hemşerilerimin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. "Bir mübarek Ramazan Ay'ını daha geride bırakarak, bayramı idrak etmekte, bu güzel günlerin feyz, rahmet ve bereketinde buluşmaktayız.

Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu bayramı, dargınlık ve küskünlüklerimizi unutarak, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlamalıyız.

“Her zamankinden çok beraber olmaya ve kucaklaşmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’ı birlik ve beraberlik içinde idrak ettik” diyen Başkan Özdoğan, “Ramazan Ayı’nda deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanı sıra İlçemizde de yaşlı, engelli ve yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza destek olduk. Devletimize emanet edilen yetim yavrularımızla, jandarma ve polis kardeşlerimizle, canlarını vatanımızın bekası için feda eden şehitlerimizin kıymetli aileleri, depremzede ailelerimiz ve vatandaşlarımızla iftar sofralarında buluştuk” dedi.

   Başkan Özdoğan, İlçemizde bayramlaşma programımızı bayramın birinci günü saat 14:00’de Hacılar Kafe Restoran’da yapacaklarını belirterek, “Programımıza tüm hemşerilerimiz davetlidir” dedi.

 

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum