• Reklam

KAYSERİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN PROMOSYON İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMALAR

Kayseri'de Milli Eğitim Bakanlığı'na mensup yaklaşık 19 bin öğretmen maaş promosyonlarının güncellenmesini bekliyor.  Bazı ilçe milli eğitim müdürlerinin ortak çalışma çağrısına yanaşmadığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik promosyon güncellemesi konusunda çalışma başlattı.

KAYSERİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN PROMOSYON İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMALAR
02 Ekim 2022 - 11:21 - Güncelleme: 06 Ekim 2022 - 11:17
KAYSERİ'DE YAKLAŞIK 19 BİN  ÖĞRETMEN MAAŞ PROMOSYONLARININ GÜNCELLENMESİNİ İSTİYOR

Kayseri'de Milli Eğitim Bakanlığı'na mensup yaklaşık 19 bin öğretmen maaş promosyonlarının güncellenmesini bekliyor.  Bazı ilçe milli eğitim müdürlerinin ortak çalışma çağrısına yanaşmadığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik promosyon güncellemesi konusunda çalışma başlattı.

Son bir yılda yaşanan yüksek enflasyon yapılan banka promosyon sözleşmelerinde  ödenen rakamları  değersiz hale geldi. Bu nedenle öğretmenler  banka  promosyonun ivedilikle  güncelemesini istiyor bu konuda da İl Milii Eğitim Müdürü Ayhan Teltik'ten çalışma yapılmasını istiyor

Kayseri'de de özellikle öğretmen camiasında bu konuda  büyük bir beklenti var.   Milli Eğitim camiası bu konuda da özellikle Kayseri Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik'in süreci hızlandırması ve öğretmenlerin lehine sonuçlanacak bir promosyon anlaşmasının ivedilikle yapılmasını istiyor..

AYHAN TELTİK:  İLÇELERLE ORTAK HAREKET ŞART!

Öteyandan AYAKLIGASTE.COM'a öğretmenlerin banka promosyonu konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ayhan Teltik, promosyon güncellemesi için   özellikle ilçe milli eğitim müdürlükleri ile ortak hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Promosyon konusunda ilçe milli eğitim müdürlüklerine yetki verildiğini söyleyen Teltik, "Bazı ilçeler 1 yıl önce bazı ilçeler 7-8 ay önce promosyon anlaşması yapmış. Bu anlaşmalarda 2-3 bin TL promosyon datığıtılmış. Ancak son 1 yıl içerisindeki maaş artışları ve enflosyon artışları da ortada. Verilen bu promosyonlar erimiş gitmiş Güncelleme şart." dedi.



AYHAN TELTİK  "15 BİN TL PROMOSYON TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİK"

İl Müdürü Ayhan Teltik geçtiğimiz hafta İl Müdürlüğü olarak sadece kendi bünyelerindeki yaklaşık 1.000 civarında personeli kapsayan bir banka promosyonu ihalesi yapıldığını ancak bankaların en yüksek teklifinin 15.000 TL olduğunu bunun da yaklaşık 2-3 bin TL'nin sözleşme devam ettiği için ceza olarak geri ödenecek olması ve geriye 12-13.000 TL kalıyor olması nedeniyle iptal edildiğini söyledi. 

RAKAMIN EN AZ 24-25 BİN TL OLMASI GEREK

İl Müdürü Ayhan Teltik, öğretmen maaşlarının ve ek ders ödemelerinin ortada olduğunu bu nedenle bankaların öğretmen maaş promosyonu teklifi yaparken bunları dikkate almaları gerektiğini belirtti.

Teltik: "Geçen hafta il milli eğitim müdürlüğünü kapsayan ihalede 15 bin TL teklif edildi biz az bulduğumuz için  kabul etmedik ve ihaleyi iptal ettik. Şimdi Tüm Kayseri genelini kapsayan tüm İlçe milli eğitim Müdürlerinin de bize destek vermesini beklediğimiz geniş kapsamlı bir promosyon ihalesi yapmak istiyoruz burada da rakamın en az 24-25 bin TL civarında olmasını talep ediyoruz. İilçeler 'sözleşmemiz devam ediyor' diye bahanelerle geliyorlar. Lakin enflasyon ve maaş artışları ortada. geçmiş dönemde verilen promosyonlar eridi gitti. İvedilikle promosyon güncellenmesi gerekiyor" dedi.



KAYSERİ'DE 19 BİN ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR..

Kayseri'de yaklaşık olarak 19 bin öğretmenin görev yaptığı ifade ediliyor. 19. bin öğretmenin aylık ortalama ek ders ücretleri ile birlikte 13.000 TL aldıkları hesap edilirse bankalara ayda 247.000.000 (İkiyüz kırkyedi milyon TL) para yatıyor.  Bu nedenle Kayseri'de görev yapan 19 bin öğretmen biran önce promosyon güncellemesi yapılmasını istiyor. 7-8 ay önce 1 yıl önce yapılan promosyon anlaşmalarında öğretmenlere ödenen 3-4 bin TL'lik  rakamın da  yeni güncelleme ile bir kısmının ödenebileceği ifade ediliyor. 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ BU KONUDA BİZE DESTEK VERMELİ ORTAK HAREKET ŞART

İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Banka Promosyonu anlaşması konusunda bazı ilçe milli eğitim müdürlerinin "Sözleşmeyi bir 7-8 ay önce yaptık, 1 yıl önce yaptık" şeklinde ifadeler kullanarak  ortak hareket etmeye yanaşmadıklarını söyledi.

İl Müdürü Ayhan Teltik, "Kayseri'de öğretmen camiasının bu konudaki beklentilerini yakınen takip ediyoruz. Bizlere bu yönde sürekli olarak talepleri var. Bu talepleri bizlerde dikkate almak durumundayız. Bununla ilgili çalışma yapıyorum. Hafta içinde yine İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile promosyon konusunda toplantı yapacağız. Onlara konuyla alakalı çalışma yapmalarını söyledim. İlçe Milli Eğitim Müdürleri bu çalışmamıza destek olursa 19 bin öğretmen için çok verimli bir ihale yapmış oluruz" dedi.

İl Müdürü Ayhan Teltik, Özellikle, Melikgazi Kocasinan, Talas, Bünyan ve Develi gibi büyük ölçekli ilçe milli eğitim müdürlerinden bu konuda destek olmalarının beklendiğini kaydetti.  

Öteyandan İlçe Milli EĞitim Müdürleri ise promosyon anlaşmalarının 7-8 ay önce yapıldığını promosyon güncelemesi için bankalarla yapılan görüşmede ise bankalaranı bu konuya yanaşmak istemediğini ifade ediyorlar. 




ÖĞRETMENLER BEKLENTİ İÇİNDE

Banka promosyon güncellemesi isteyen öğretmenler ise hayli sıkıntılı, Öğretmenler, bu konuda büyük bir zarar gördüklerini belirtiyor  ve Enflasyonun neredeyse 10 katı kâr yapan bankalar banka promosyon sözleşmelerini güncellemeye yanaşmadıklarından şikayetçi.


( Mustafa Duran'ın 19 Öğretmenin promosyon güncelemesi beklediği konulu köşe yazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz )

KAYSERİ’DE 19 BİN ÖĞRETMEN PROMOSYON GÜNCELLEMESİ BEKLİYOR!

https://www.ayakligaste.com/yazarlar/mustafa-duran/kayseri-de-19-bin-ogretmen-promosyon-guncellemesi-bekliyor/710/

Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM 


 
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Memur=Maraba
    1 yıl önce
    Kayseri İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri İçerisinde Öğretmen olduğu gibi şef, memur, teknisyen, tekniker, vhki hizmetli işçi statüsünde çalışan insanların olduğundan bahsedilmeyen bir açıklama!