• Reklam

DEVELİ'DE ŞEKER PANCARI TARIMINDAN 326 MİLYON GELİR!

Develi’de şeker pancarı tarımıyla uğraşan çiftçilerimizin ilgisiyle şeker pancarı ilçemiz tarımında ekonomik olarak en yüksek katkıyı sağlamaya devam ediyor.

DEVELİ'DE ŞEKER PANCARI TARIMINDAN 326 MİLYON GELİR!
30 Ocak 2023 - 12:02
Kayseri Şeker tarafından 2021-2022 Kampanya Döneminde Develi'de  24 Köyde 34 bin dekar alanda 647 pancar ekicisi yaklaşık 220 bin ton Şeker pancarı üretimi yaptı. Develi Bölgesine bağlı olarak münavebeli şekilde ekim yapan Pancar çiftçileri 2021-2022 kampanya dönemi toplam pancar bedeli olarak 326 milyon TL hak kazandılar.
   Develi  Kaymakamı Mehmet Tunç, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Dede, oda başkanları ve çiftçilerimizin katıldığı törende çiftçilerimize pancar bedelinin yarısına tekabül eden 160 milyon TL’yi ayni-nakdi avans ve temlik olarak elden verilirken kalan 166 milyon ise banka hesaplarına aktarıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Cabbar “Kayseri Şeker yönetimini ve onun bünyesinde pancar ekimi yapan hemşerilerimizi bereketli bir dönem geçirmelerinden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Develi Belediyesi olarak bizler de ilçemizin tarımsal gelişimi için her zaman olduğu gibi destek olmaya devam edeceğiz” dedi. 
İlçe Müftüsü Emin Patan’ın duasın ve kurban kesilmesinin ardından program sona erdi. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum