• Reklam

DEAŞ'LI TERÖRİST KAYSERİ'DE YAKALANDI!

Kayseri'de jandarma ekipleri yine başarılı bir operasyona imza attı. Yapılan çalışma sonucu Suriye uyruklu DEAŞ Terör örgütüne üye bir terörist yakalandı.

DEAŞ'LI TERÖRİST KAYSERİ'DE YAKALANDI!
11 Kasım 2022 - 08:37 - Güncelleme: 11 Kasım 2022 - 11:50
Kayseri'de jandarma ekipleri yine başarılı bir operasyona imza attı. Yapılan çalışma sonucu Suriye uyruklu DEAŞ Terör örgütüne üye bir terörist yakalandı. Jandarma Komutanlığı konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

xKayseri İl Jandarma Komutanlığınca, Ülkemizde faaliyet gösteren terör örgütü üyelerinin tespiti maksadıyla yapılan istihbari, çalışmalar ve detaylı araştırmalar neticesinde; Suriye Ülkesinde bulunduğu dönem içerisinde:

    - DEAŞ Silahlı Terör Örgütü bünyesinde silahlı faaliyet yürüttüğü tespit edilen Suriye uyruklu (1) şüphelinin yakalanması ve delillerin ele geçirilmesine yönelik 09.11.2022 tarihinde Kayseri İli Kocasinan İlçesinde bulunan (1) adreste icra edilen arama neticesinde (1) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli; adli işlemlerinin tamamlanmasına müteakip 10.11.2022 tarihinde çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. 

2.     Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca, bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik Terörle Mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara azim ve kararlılıkla devam edilecektir.

Öteyandan hırsızlık suçundan aran bir kişi de kıskıvrak yakalandı.
Jandarma Komutanlığı'nın konuya ilişkin açıklaması ise şöyle

Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak(TCK 220), Örgüt kapsamında Evden Hırsızlık (TCK Md.141), Konut Dokunulmazlığını İhlal (TCK Md.116) Olayı. 

Olay Detaşları ise şöyle:

Kayseri İli Yeşilhisar ilçesi Musahacılı ve Gülbayır mahallelerinde 04.11.2022 tarihinde meydana gelen toplam (2) faili meçhul Evden Hırsızlık, ve Konut Dokunulmazlığını İhlal suçu olaylarının K.T., İ.T, S.D., N.D.,L.K.,E.A. isimli  (6) şüpheli tarafından devamlı ve organize bir örgüt çerçevesinde gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Şüphelilerin tamamı C.Savcısının talimatları  doğrultusunda Kayseri İl J.K.lığı JASAT, KOM ve Yeşilhisar İlçe J.K.lığı personelince müşterek olarak olayda kullandıkları araç ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmış, şüpheliler tahkikatın tamamlanmasına müteakip mevcutlu olarak adli makamlara sevk edilecektir.



Öteyandan; 

Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca terör suçlarından aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde FETÖ  üye olan vr hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan bir şüpheli Talas İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde yakalanarak gözaltı alınmıştır.

 

Haber: AYAKLIGASTE.COM
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum