• Reklam

DARBE DÖNEMLERİ VE MAZLUMİYETLER

MAZLUMDER ve ASDER Kayseri şubeleri, darbe dönemleri ve bu dönemlerde yaşanan mazlumiyetleri 300'e yakın üye ve gönüllünün katılımı ile gündeme getirdi.

DARBE DÖNEMLERİ VE MAZLUMİYETLER
04 Mart 2024 - 14:13
Mimar Sinan Parkı içindeki Sinan Kafede yapılan, yoğun ilgi gören kahvaltılı programın açış konuşmasını MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş yaptı. Taş konuşmasının başında 7 Ekim den bu yana Filistin ve Gazze’de devam eden İsrail soykırımı hakkında bilgiler verdi, katledilenlere rahmet diledi.

Taş, konuşmasının devamında Doğu Türkistan, Yemen, Afganistan, Hindistan, Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Sudan, Ukrayna ve Batı Avrupa ülkelerindeki hak mahrumiyetleri konusunda kısa bilgiler verdi. Taş, sözlerinin son bölümünde ülkemizdeki madde bağımlılığı, uyuşturucu kullanımı, kadın cinayetleri ve hayat pahalılığı konusuna da değindi ve 20.000 TL ücret alan bir vatandaşın evi kira ve çocuk okutuyorsa zekat alacak durumda olduğunu, bunun düzeltilmesi için iyileştirme tedbirlerinin alınması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de yaşanan 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 darbelerinin halkın seçtiği iktidara karşı yapılan dış destekli ve hukuksuz darbeler olduğunu bildiren Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Mehmet Hüsrevoğlu, gücünü milletten almayan bu darbelerin millete büyük mahrumiyetler ve mazlumiyetler yaşattığını söyledi. 1960 darbesinde darbecilerin onayı ile 3 devlet adamının idam edildiğini söyleyen Hüsrevoğlu, 1980 darbesinde ise birbirine denk olsun diye binlerce vatandaşın ölüme gönderildiğini, yüzbinlerce insanın da mahrum ve mazlum hale getirildiğini söyledi. Binlerce insanın hapislerde çürütüldüğünü bildirdi.

Yüzlerce misafirin bir araya geldiği darbe dönemleri ve mahrumiyetleri programının son konuşmacısı Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Konya Şubesi başkanı emekli uzman çavuş Mehmet Kanmaz oldu. Mehmet Kanmaz, 28 Şubat darbesinin postmodern bir darbe olduğunu, dış desteğin yanında ülke içinden de destekçiler bulduğunu bildirdi. Kanmaz, basın, siyaset, bürokrasi ve sivil toplumun bir bölümünün darbecilere destek verdiklerini bildirdi. 28 Şubat darbesinin Türk milletinin fabrika ayarlarına müdahale olarak milletin Müslüman kimliğine ve kültürüne devletin verdiği yetkiyi kullanarak bir müdahale olduğunu bildirdi. 28 Şubat darbesinin askeriyede, üniversitelerde, kamu kurumlarında, eğitim ve iş hayatında büyük mağduriyet ve mazlumiyetler oluşturduğunu da bildiren Kanmaz, bunların önemli bir kısmı telafi edilmiş olsa da telafi bekleyen birçok mahrumiyetin halen devam ettiğini bildirdi.

Millete karşı darbe yapanların 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 darbelerinden sonra yargılanmadığı için 28 Şubat darbesinin yapıldığını da söyleyen Kanmaz, 28 Şubat darbesini yapıp büyük zulümlere sebep olan darbecilerin 2000'li yıllardan sonra yargılanıp cezalandırıldığını, gücünü milletten alan iktidarların milletle birlikte yapacakları anayasa değişikliği ile darbe dönemlerinin tarihe karışması gerektiğini de sözlerine ekledi. Programa davet için Kayseri MAZLUMDER’e teşekkür etti.
MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Taş, darbe dönemlerini ve sebep olduğu hak mahrumiyetlerini unutturmamak ve Gazze soykırımını hatırlayıp Gazzeli mazlumlara sahip çıkmak adına düzenledikleri ve büyük ilgi gören programa emek veren ve katılanlara teşekkür ettiğini bildirdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum