• Reklam

WhiteBIT 5 yaşına giriyor: Avrupa'nın lider kripto para borsası 5. yıldönümünü kutluyor

13 milyonu aşkın kullanıcıya ulaşan WhiteBIT, küresel kripto para borsaları arasındaki yerini sağlamlaştırıyor. 2018'de Volodymyr Nosov tarafından kurulan WhiteBIT, beşinci yılını 60 bin USDT değerinde ödül havuzu ve özel etkinliklerle kutluyor.

WhiteBIT 5 yaşına giriyor: Avrupa'nın lider kripto para borsası 5. yıldönümünü kutluyor
20 Kasım 2023 - 11:50
Statista tahminleri doğrulanmış kripto para kullanıcı sayısının 2018’deki 35 milyonluk değerinden 2022 itibarıyla 425 milyona kadar yükseldiğini gösterirken, kripto para adaptasyonundaki artış nitelikli ürün ve hizmetler sunan kripto para borsalarının ayrışmasını beraberinde getirdi. Sürekli gelişim halindeki kripto para ekosistemine yeni ürün ve hizmetlerle katkıda bulunan ve bu yönüyle ayrışan şirketler arasında konumlanan Avrupa’nın lider kripto para borsası WhiteBIT, 5. yılını tamamladı. 

2018’de Ukrayna’da Volodomyry Nosov tarafından kurulan ve beş yılda 13 milyonu aşkın kullanıcıya ulaşarak dünyanın en büyük kripto para borsalarından birine dönüşen WhiteBIT, 5. yıldönümünü 60 bin USDT değerinde ödül havuzunu da içeren özel etkinliklerle kutluyor. 

Hem gelişti, hem değişen piyasa koşullarına uyum sağladı

2019’da Ukrayna grivnası işlem çiftini devreye alan WhiteBIT, bugün 10 itibari birimi ve 350 işlem çiftiyle hizmet veriyor. Gelişmiş fiat terminaliyle SEPA, Checkout, PayUnicard ve diğer altyapılarla itibari para birimlerinin yatırılması ve çekilmesi için pek çok yöntem sunan borsa, 5 yıl içinde alım satım ürün ve araç yelpazesini de kullanıcı beklentilerine ve değişen piyasa koşullarına göre şekillendirdi.

WhiteBIT’in 13 milyonu aşkın kullanıcısı, bugün itibarıyla piyasa, limit, stop-piyasa ve multi-limit emirleriyle spot ticareti ve 10x kaldıraçla marj ticaretinin yanı sıra, kriptodan kriptoya, fiattan kriptoya ve kriptodan fiyata değişim işlemleri gerçekleştirebiliyor. Kendi becerilerine göre katılabildikleri alım satım yarışmalarıyla kripto piyasalarına dair deneyimlerini artırabilen kullanıcılar; teknik grafik analiz araçları, algoritmik ticaret hizmetleri entegrasyonu, widget’lar, fiyat uyarıları gibi hayatlarını kolaylaştıran araçlardan da yararlanabiliyor.

WhiteBIT Coin, piyasa değeri en yüksek 100 kripto arasında 

2018’den bu yana geliştirdiği yeni ürünlerle bir kripto para borsasından ekosisteme dönüşen WhiteBIT; dijital varlıklarda uzun vadeli yatırımlardan gelir elde etmeyi sağlayan WhiteBIT Earn, kullanıcıların gelecek vaat een yeni projelere erken erişim olanağı bulmasını sağlayan WhiteBIT LaunchPAD, farklı mağazalardan ürün ve hizmet satın alımını mümkün kılan Dijital Hediye Kartları gibi projeleriyle de dikkat çekiyor. Ayrıca WhiteBIT ekosistem kripto para birimi WhiteBIT Coin’in (WBT) CoinGecko verilerine göre piyasa değeri en yüksek 100 kripto para birimi arasında olduğu biliniyor.

VIP programıyla özel kullanıcılarının sadakatini komisyonlarda %100 indirim ve kişisel danışman gibi hizmetlerle ödüllendiren WhiteBIT, kurumsal müşteriler ve piyasa yapıcılar için de özel programlar sunuyor. AML (kara para aklama) doğrulaması gibi kripto sektör standartlarını karşılamak konusunda da şeffaflık sunduklarını dile getiren WhiteBIT Kurucusu ve CEO’su Volodymyr Nosov, 5 yıl içinde dünya çapında değerleri ve vizyonları ortak paydada buluşan geniş bir kullanıcı topluluğunu birleştirdiklerini, bu sayede yüksek kaliteli blokzinciri teknolojilerinin yayılmasında çıtayı yükselttiklerini kaydediyor. 

Kripto ödemelerden merkeziyetsiz çözümlere 

Yetki İspatı algoritması üzerine kurulu blokzinciri ağı olan WB Network üzerine bir ekosistem inşa eden WhiteBIT, bir hizmet olarak yazılım şirketi (SaaS) olan Whitepay çözümüyle üye işyerlerinin online ve yüz yüze ödemelerini kriptoyla alabilmelerini mümkün kılıyor. Kripto ekosistemindeki etkin kullanıcıları hedefleyen WhiteSwap ile merkeziyetsiz borsa seçeneği de vaat eden WhiteBIT, WhiteEX adını verdiği fiziksel kartlarla WhiteBIT borsasına bakiye yüklemeyi kolaylaştırıyor. Kullanıcılarına kişiden kişiye (peer-to-peer) Counter-Strike 2 oyun içi ürün ticaretini white.market platformuyla yapma fırsatı veren WhiteBIT, WB Soul ile ağ içindeki kullanıcıların dijital kimliklerini oluşturmalarına ve özelleştirmelerine da olanak tanıyor. 

Savaşa rağmen Avrupa’nın lider kripto para borsaları arasında 

Ukrayna Milli Futbol Takımı, FC Barcelona, Trabzonspor Futbol Kulübü ve FACEIT’in resmi kripto partneri WhiteBIT olarak, 2022’de Ukrayna tam anlamıyla bir savaşın içindeyken, yalnızca kendi kaynaklarını ve şeffaf faaliyet politikalarını kullanarak krizi atlatmakla kalmadıklarını, aynı zamana Ukraynalılara yardım etmek için özel araç ve fırsatlar sunduklarını dile getiren WhiteBIT Kurucusu ve CEO’su Volodymyr Nosov, 5. yıllarına ilişkin değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırıyor:

“Son beş yılda inovasyona olan bağlılığımız sayesinde gelişmiş teknolojilerin yalnızca teknoloji tutkunlarının değil, herkesin günlük hayatının bir parçası olması gerektiğini göstermiş olduk. Kullanıcı odaklı düşünmeyi ve en iyi sonuçlara ulaşmak için sınırları zorlamayı prensip olarak belirliyor; var olan ürünleri geliştirirken, kullanıcı taleplerine göre özel ve devrim niteliğinde çözümler de ortaya koyuyoruz. 13 milyonu aşan ve sayıları her geçen gün artan kullanıcılarımız, önümüzdeki yıllarda WhiteBIT’i daima yenilik ve inovasyonlarla yan yana görecek.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum