• Reklam

TEKELİOĞLU: DEPREM FELAKETİ TARIM BÖLGELERİNE BÜYÜK ZARAR VERDİ

YÜciTA Başkanı Prof.Dr. Yavuz Tekelioğlu, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin, tarımın anavatanı, bereket diyarı birbirinden güzel pek çok ilimizi vurduğunu söyledi.

TEKELİOĞLU: DEPREM FELAKETİ TARIM BÖLGELERİNE BÜYÜK ZARAR VERDİ
11 Nisan 2023 - 10:45
YÜciTA Başkanı Prof.Dr. Yavuz Tekelioğlu, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin, tarımın anavatanı, bereket diyarı birbirinden güzel pek çok ilimizi vurduğunu söyledi. 

Yavuz Tekelioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem, tarımın anavatanı, bereket diyarı birbirinden güzel pek çok ilimizi vurdu. Depremden etkilenen bölgemiz güzel vatanımızın her köşesinde olduğu gibi zengin ve eşsiz değerlere ev sahipliği yapmaktadır. Kültürümüzün ayrılmaz parçası yerel ve geleneksel ürünlerimiz bu değerler içinde çok özel yer tutmaktadır. Deprem bölgesi, ülkemizin adeta “Coğrafi İşaretler Kalesi ve Gastronomi Merkezi” konumundadır. Türkiye’nin halen sahip olduğu 1329 adet tescilli coğrafi işaretin 338 adedi (%25,4) depremden etkilenen bölgelerimize aittir.



Coğrafi işaret tescilli ürünlerimiz kültürel kimliğimizin temsilcisi olmalarının yanı sıra önemli ölçüde istihdam ve ekonomik değer yaratmaktadır. Bu değerleri korumak, bölgedeki üretimi ve üreticilerimizi desteklemek adına coğrafi işaretlerimizin korunması gerektiğinin önemini vurgulamak istiyoruz. Yörelerimizin yeniden kalkınması için bölgedeki üretici kooperatiflerimiz ile gastronomi sektörünün paydaşlarını, zincir market, restoran ve sektör temsilcilerimizi bir araya getirmeye karar verdik.

YÜciTA (Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı) olarak depremin acısını yaşarken yaralarımızı yine bu toprakların bereketi yerel ürünlerine sahip çıkarak saracağımıza inanıyoruz.

Bu bağlamda, ilkini gerçekleştireceğimiz “YÜciTA YERELLE EL ELE DEPREM DAYANIŞMA BULUŞMASI” konulu etkinliği YÜciTA ev sahipliğinde 12 Nisan 2023 Çarşamba günü 12:00-13:30 saatleri arasında zoom üzerinden gerçekleştirilecektir. Sizleri etkinliğimize davet eder, katılımınızdan onur duyarız.

Saygılarımızla,

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum