• Reklam

SİVEREKTE ÖĞRETMENE HAKARET

Bugün Siverek ilçesinde seçim görevi olan öğretmenlere Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilen eğitimde, memur öğretmenlere hakaret içeren ifadeler kullandı. Bunun üzerine bazı öğretmenler salonu terk etti. Öğretmenlerin bu tepkisine salonda bulunan hakim “Soruşturma açacaklarını” söyledi.

SİVEREKTE ÖĞRETMENE HAKARET
16 Mart 2024 - 11:23
Yaşanan bu olaya Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanı Oğuz ÖZAT ve Şanlıurfa Şube Başkanı Mustafa KUTLU sert tepki gösterdi. 

Öğretmenler sahipsiz değil!!

Eğitim Gücü Sendikası Şube Başkanı Mustafa KUTLU, sosyal medyasından yaptığı açıklamada, öğretmenlere hakaret edilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını, sendika avukatları aracılığı ile hukuki süreç başlatacaklarını söyledi. 

Öğretmenler her Bakanlığın amelesi olmuş, hakarete uğruyor, MEB her şeye sessiz!
Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanı Oğuz ÖZAT da yaptığı paylaşımda Milli Eğitim Bakanlığına öğretmenine sahip çıkma çağrısı yaparken öğretmenlere hakaret eden Yüksek Seçim Kurulu memuru hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
ÖZAT; “Siverek ilçesinde Seçim Kurulu toplantısında hadsizce ve ahlaksızca öğretmenleri aşağılayarak, "Anladınız mı, anlayabiliyor musunuz?” Sonrasında da “Düzgünce anlayın, seçim günü aptal, aptal sorular sormayın" Cümleleri ile salondaki öğretmenleri aşağılamaya çalışıp, hakaret eden o Seçim Kurulu memurunun hesabını mahkemede soracağız. Böyle bir terbiyesizlik olmaz öğretmenleri kimse bu kadar küçük göremez. Madem görüyorsunuz o zaman sandık kurulu üyesi, sandık başkanı yapmayın. Siverek'teki Seçim Kurulu hâkimi, bu cümleler üzerine Salonu terk eden öğretmeni tehdit edemezsin. Öğretmenlerin önce gururunu ve onurunu savunmak zorundasın. Memurunun bu terbiyesiz cümlelerinin hesabını sormak yerine öğretmenleri tehdit ediyorsunuz. Salonu terk eden tüm öğretmenlerin gözlerinden öpüyorum, Öğretmenlik gururu kişisel şahsiyetini savunan bu öğretmenlerimize “Helal olsun!” diyorum. Milli Eğitim Bakanına da sesleniyoruz; “Yeter artık! Öğretmen, her Bakanlığın amelesi, işini yapan olmuş bir de aşağılanıyor.İl Milli Eğitim Müdürlerimiz de öğretmenlerimizi yalnız bırakmamalı. Ayıptır sizi oraya o makama, öğretmenleri, eğitimi emanet için koyuyorlar, emanetin hakkını verin. Urfa Milli Eğitim Müdürü size sesleniyorum. Bu aşağılanma ve bu ahlaksızca cümlelere gereğini yapacak mısınız Eğitim gücü Sendikası olarak Pazartesi memur hakkında günü hem savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz, hem de Adalet Bakanlığı’na bildiriyoruz. Ayrıca öğretmeni tehdit eden Seçim Kurulu Hakimini Adalet Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kuruluna şikayet edeceğiz. Sürecin de takipçisi olacağız. 
Eğitim Gücü Sendikası var, artık öğretmenlerimiz yalnız değil!”dedi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum