• Reklam

Pedallar İncesu'nun tarihi sokaklarında çevrildi

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve UCI tarafından sınıflandırılan Anatolia MTB StageRace yarışlarının Kayseri etabı İncesu ilçesinde yapıldı. 30 ülkeden 110 sporcunun katıldığı yarışmada sporcular en iyi derece için İncesu’nun tarihi sokaklarında pedal çevirdi.

Pedallar İncesu'nun tarihi sokaklarında çevrildi
25 Ağustos 2023 - 12:21
Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından sınıflandırılan "Anatolia MTB StageRace" 3 etaplı yarışın ilki İncesu ilçesinde gerçekleştirildi. 30 ülkeden 110 sporcunun katıldığı yarışmaya İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek,  İncesu Kaymakamı Aydın Göçer, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyon, Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve sporcular katıldı.
İncesu Şampiyonalara Ev Sahipliği Yapmaya Hazır
 Zamana karşı yapılan yarışma İncesu İstiklal Meydanında başladı.Sporcular Rum evlerinin yoğun olduğu Bulgurcu Mahallesinin tarihi sokaklarında pedal çevirdi. Zaman zaman heyecanlı anların yaşandığı yarışmada genel klasmanda Cemil Bozkurt birinci, Fatih Savlık ikinci, Nasuh Yılmazdağ ise üçüncü oldu.Elit kadınlarda ise birinciliği Alina Sarkulova, ikinciliği Azize Bekar, üçüncülüğü de TatyanaGenelava elde etti. Furkan Akçam'ın birinci olduğu elit erkekler kategorisinde ise Ahmet Can Akpınar ikinci, DenisSergiyenko da üçüncü oldu. Yarışma hakkında açıklama yapan İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek “ Tarih ve turizm ilçesi olan İncesu’nun tanıtımı için yaptığımız çalışmalar, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle meyvelerini vermeye başladı. Uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihi mekanlarımızda restorasyon devam ederken, spor alanında önemli etkinliklerin İncesu’da yapılması bizleri memnun ediyor. İncesu, ülke genelinde ve uluslararası birçok şampiyonaya ev sahipliği yapmaya hazır” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum