• Reklam

OKX'ten "Akıllı Senkronizasyon": Traderlar için erişilebilirliği ve risk yönetimini optimize eden "Copy Trade Özelliği"

OKX’ten “Akıllı Senkronizasyon”: Traderlar için erişilebilirliği ve risk yönetimini optimize eden “Copy Trade Özelliği”

OKX'ten "Akıllı Senkronizasyon": Traderlar için erişilebilirliği ve risk yönetimini optimize eden "Copy Trade Özelliği"
28 Şubat 2024 - 12:02
OKX’ten “Akıllı Senkronizasyon”: Traderlar için erişilebilirliği ve risk yönetimini optimize eden “Copy Trade Özelliği”

Web3 ekosisteminin geleceğini inşa etmede öncü rol oynayan teknoloji şirketi ve kripto borsası OKX, bugün Copy Trade aracını “Akıllı Senkronizasyon” özelliği ile daha da güçlendirdiğini duyurdu. Bu yenilikçi özellik, lider traderın işlemlerinin, lider traderın marjini ve copy traderın kullanılabilir varlıklarına göre belirlenen emir marjinleri ile kopyalanmasına imkân sağlıyor. Bu kopyalama işlemi traderın pozisyon boyutu, marjini ve fiili pozisyonunu kapsıyor ve tüm bunları parametre ayarlarını manuel olarak ayarlamaya gerek olmadan yapıyor.

Kullanıcının pozisyonu ile al-sat hesabı arasındaki fark yüzdesi gerçek zamanlı olarak hesaplandıktan sonra, Akıllı Senkronizasyon pozisyon büyüklüğünü belirlemek için bu yüzdeyi otomatik olarak copy traderın hesabına uyguluyor, böylelikle kaldıraç, marjin ve işlem çifti ayarları gibi işlem parametrelerini senkronize ediyor.

Örneğin, hesap boyutu 10.000 USDT olan bir lider trader 1.000 USDT’lik bir pozisyon açtığında, bu tutar toplam hesap büyüklüğüne göre %10’luk bir pozisyon boyutunu temsil eder. Akıllı Senkronizasyon  özelliğini etkinleştiren ve hesap büyüklüğü 1.000 USDT olan bir copy trader, lider traderın söz konusu işlemini kendi hesap boyutunun %10’u oranında kopyalayacak, böylelikle copy trade işleminin pozisyon boyutu 100 USDT olacaktır. Bu özellik, işlemleri otomatik olarak gerçekleştirdiğinden manuel ayar yapma ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve hata riskinin azaltılmasına yardımcı olarak hem copy traderlar hem de lider traderlar için kullanıcı deneyimini büyük ölçüde geliştiriyor.

Akıllı Senkronizasyon, OKX’in Copy Trade ekosistemindeki üçüncü mod olarak kullanıma sunuldu ve diğer iki modu tamamlıyor: “Sabit Sözleşme Kopyalama” ve “Oransal Kopyalama”. Sabit Sözleşme Kopyalama ve Oransal Kopyalama modlarında, tek bir kaynağın varlıkları birkaç lider trader arasında dağıtılabilir ve hangi lider trader önce işlem yaparsa onun işlemleri kopyalanır. Bunun aksine, Akıllı Senkronizasyon varlıkları otomatik olarak tek bir lider tradera kilitleyecek şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede, copy traderların varlıklarının birkaç lider trader arasında dağıtılmasını önleyerek az deneyimli kullanıcıların, varlıkların dağıtılmasından kaynaklanan aşırı kaldıraç riskinden korunmasına yardımcı olur. Bu, işlem sıklığını azaltmanın yanı sıra diğer iki moda kıyasla daha sürdürülebilir bir işlem ömrü oranı da sağladığından yeni başlayanlar için uygun bir seçimdir.

OKX’in Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Yöneticisi Lennix Lai yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Akıllı Senkronizasyon’un kullanıma sunulması, otomatik işlemler alanında inovasyon ve öncülüğe verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Akıllı Senkronizasyon sayesinde kullanıcılarımızın güvenle işlem yapmasını sağlıyoruz. Ayrıca, bu yeni özelliğimiz kullanıcıların copy trade deneyimini basitleştirerek risk yönetimini de güçlendiriyor. Copy Trade ekosistemimizde yaptığımız bu son yükseltmenin mevcut modlardan farklı olarak getirdiği bu yeni mod, risk seviyeleri ve parametre tercihleri farklı olan çok daha çeşitli bir copy trader grubuna hizmet eden bir ürün ortaya koyuyor.”

OKX 10 Kasım tarihinde “Spot Copy Trade” özelliğini kullanıma sundu ve bu özelliği sunan birkaç borsadan biri oldu. Spot Copy Trade,OKX kullanıcılarının hem Spot hem de Vadeli İşlem piyasalarına erişerek daha çok al-sat fırsatını keşfetmelerini sağlıyor ve sadece spot copy trade işlemlerine odaklanırken OKX’in sağladığı derin likidite ve istikrardan yararlanmak isteyen kullanıcılar için en uygun seçenek olarak öne çıkıyor.

OKX’in Copy Trade ekosistemi, onu piyasadaki diğer copy trade platformlarından ayıran bir dizi eşsiz özellik barındırıyor. Benzerleri arasında, Vadeli İşlem piyasası için hem “tek yönlü” hem de “hedge” pozisyon modları sunan tek araç olarak öne çıkıyor. Bu sayede, traderlar sadece tek bir yönde pozisyon tutma veya aynı anda hem uzun hem de kısa pozisyonları sürdürme arasında seçim yapabiliyor. Bu da onlara al-sat yaklaşımlarını belirleme açısından daha fazla esneklik sağlıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum