• Reklam

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: FELAKETİN EN BÜYÜK SORUMLUSU AKP'DİR

Yİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Erzincan İliç’te yaşanan maden faciası ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı.

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: FELAKETİN EN BÜYÜK SORUMLUSU AKP'DİR
15 Şubat 2024 - 10:07
İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: FELAKETİN EN BÜYÜK SORUMLUSU AKP’DİR

-AKP İKTİDARI RANT UĞRUNA BU UYARILARIN HEPSİNE KULAK TIKAMIŞTIR! BU FELAKETİN EN BÜYÜK SORUMLUSU AKP’DİR

-2021 YILINDA AKP’Yİ UYARDIK! NE YAZIK Kİ GÖZ GÖRE GELEN BİR MADEN FACİASINI YAŞADIK

-MİLLETİN PARASI KANADALI ŞİRKETE, 5’Lİ ÇETENİN ÜYELERİNE GİDERKEN VATANDAŞIN PAYINA YİNE SİYANÜR, YİNE ÖLÜM DÜŞMÜŞTÜR

-AKP İKTİDARI İÇİN DOĞANIN YEŞİLİNİN BİR ÖNEMİ YOKTUR, DOLARIN YEŞİLİNİN ÖNEMİ VARDIR

-2003 YILINDAN BU YANA TÜRKİYE'DE 529 MADEN İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETMİŞTİR!

-TÜRKİYE MADEN KAZALARI SONUCU YAŞANAN ÖLÜMLER DE DÜNYADA İLK SIRALARDA

 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Erzincan İliç’te yaşanan maden faciası ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Ataş, “Meclis çatısı altında AKP iktidarının getirdiği maden kanunu teklifi görüşülürken ne yazık ki göz göre  gelen bir maden faciasını yaşadık” dedi. İYİ Parti olarak tehlikeye 2021 yılında dikkat çektiklerini ve iktidarı uyardıklarını dile getiren Ataş, “AKP iktidarı rant uğruna bu uyarıların hepsine kulak tıkamış, bu felaketin en büyük sorumlusu konumuna gelmiştir” şeklinde konuştu. Ataş, “Milletin parası Kanadalı şirkete, 5’li çetenin üyelerine giderken vatandaşın payına yine siyanür, yine ölüm düşmüştür” ifadelerini de kullandı.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) parti grubu adına konuşan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Erzincan’da meydana gelen facianın göz göre geldiğine dikkat çekerek, hukuk dışı uygulamalara da değindi. Ataş, “Erzincan İliç’te Fırat Nehri’ne sadece 350 metre mesafede Kanadalı bir firma ve bizim meşhur ihale rekortmeni bir yandaş firmamız birlikte siyanürle altın arıyor. Bu süreçte mahkeme kararı beklenmeksizin yapılan kapasite artırımları, maden sahasının ÇED gerekli olmaksızın genişletilmesi gibi sürekli hukuka aykırı gelişmeler yaşanıyor” dedi.

AKP İKTİDARI RANT UĞRUNA BU UYARILARIN HEPSİNE KULAK TIKAMIŞTIR! BU FELAKETİN EN BÜYÜK SORUMLUSU AKP’DİR!

İYİ Parti’nin de geçmişte bölgedeki tehlikeye dikkat çektiğini, ancak AKP iktidarının bu uyarılara kulak tıkadığını ifade eden Milletvekili Dursun Ataş, “Biz de İYİ Parti grubu olarak gelmekte olan tehlikeye defalarca kez dikkat çektik. 2021 yılında 2 Genel Başkan Yardımcımız maden sahasını yerinde inceleyip basın açıklaması yaptılar. Daha sonra Mart 2022'de milletvekili arkadaşımız Sayın Şenol Sunat bu madenle ilgili soru önergesi vermiştir. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener de Haziran 2022'de grup toplantımızda yine gelen tehlikeye uzun uzun dikkat çekmiştir. Ancak AKP iktidarı rant uğruna bu uyarıların hepsine kulak tıkamış, bu felaketin en büyük sorumlusu konumuna gelmiştir” diye konuştu.

MİLLETİN PARASI KANADALI ŞİRKETE, 5’Lİ ÇETENİN ÜYELERİNE GİDERKEN VATANDAŞIN PAYINA YİNE SİYANÜR, YİNE ÖLÜM DÜŞMÜŞTÜR

Vatandaşa gelince 3 kuruşun hesabını yapan AKP iktidarının iş yandaşa gelince bir kalemde milyonlarca dolar vergi borcunu sildiğini hatırlatan Milletvekili Dursun Ataş, “Emekliye, asgari ücretliye, memura yani vatandaşa gelince 3 kuruşun hesabını yapan AKP bu yandaş maden şirketinin bir kalemde tam 7,2 milyon dolar vergi borcunu silmiştir. Bu facia sonrası 10 milyon metreküp siyanürlü toprağın Fırat Nehri’ne ve havaya karışması sonucu vatandaşlarımızın, hayvanların ve çevrenin yani kısaca tüm canlı yaşamının bundan nasıl etkileneceği, kısa ve uzun vadede neler olabileceği hâlâ tam olarak hesaplanamamaktadır. Yani, milletin parası Kanadalı şirkete, 5’li çetenin üyelerine giderken vatandaşın payına yine siyanür, yine ölüm düşmüştür” dedi.

AKP İKTİDARI İÇİN DOĞANIN YEŞİLİNİN BİR ÖNEMİ YOKTUR, DOLARIN YEŞİLİNİN ÖNEMİ VARDIR

Ülkemizde yaşanan önceki maden facialarını da hatırlatan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi: Tıpkı Soma da olduğu gibi, tıpkı Siirt Şirvan’da olduğu gibi, Zonguldak’ta, Amasra’da yaşadığımız gibi bu facia da bize göstermektedir ki AKP iktidarı için insan hayatının bir önemi yoktur, 5’li çetenin önemi vardır; AKP iktidarı için doğanın yeşilinin bir önemi yoktur, doların yeşilinin önemi vardır. AKP iktidarı için vatandaşın bir önemi yoktur, yandaşın önemi vardır.

2003 YILINDAN BU YANA TÜRKİYE'DE 529 MADEN İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETMİŞTİR

Dünyada yaşanan maden kazalarından da bahseden Milletvekili Ataş, Çin örneği verdi. Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Dünyanın en büyük kömür üreticilerinden bir tanesi olan Çin’de 2008 yılında 100 milyon ton başına düşen ölüm sayısı 127 olurken Türkiye'de bu sayı, bu oran 722 olarak kaydedilmiştir. Sadece 2003 yılından bu yana Türkiye'de 529 maden işçisi hayatını kaybetmiştir ama AKP zihniyetine göre bunlar sürekli olan şeylerdir, bu işin fıtratında vardır. Bu zihniyetin acı sonucu olarak da bugün Türkiye maden kazaları sonucu yaşanan ölümler de dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. Bu vesileyle, son olarak, arama kurtarma çalışmaları devam eden kayıp vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklı şekilde kurtarılmalarını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum