• Reklam

İTÜ, Demirel'i Kabri Başında Andı

İstanbul Teknik Üniversitesi, kuruluşunun 250. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında Türkiye’nin yakın tarihinde iz bırakmış mezunlarını anıyor. Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ mezunlarıyla birlikte 8 Eylül günü 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kabrini ziyaret etti.

İTÜ, Demirel'i Kabri Başında Andı
09 Eylül 2023 - 15:52

Üniversitemiz, kuruluşunun 250. Yılı Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği kabir ziyaretleriyle İTÜ’ye değer katan, Türkiye tarihe geçmiş mezunlarına vefa gösteriyor. Daha önce, Özal ve Erbakan’ı kabirleri başında anan rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, 8 Eylül günü, Isparta’nın İslamköy ilçesinde yer alan Süleyman Demirel’in anıt mezarı ziyaret etti.

Bizler, İTÜ’lü olarak değerli insanların mirasını taşıyoruz.

Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in anıt mezarı başında yaptığı anma konuşmasında, “Emek ve çabalarıyla İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bugünlere taşıyan akademisyenler, bilim insanları ve öğrenciler memlekete, bilime ve insanlığa eşsiz katkılarda bulundular. Bizler, İTÜ’lü olarak bu değerli insanların mirasını taşıyoruz... İTÜ’nün 1773’ten bugüne 250 yılık tarihi ve kültürü, kurum ve insan ilişkisine dair en güzel örneklerden biridir. Bizler için İTÜ’nün kapısından giren herkes artık İTÜ Ailesinin bir parçası olmuştur,” diyerek İTÜ’nün mezunlarıyla arasındaki “aile bağı”na dikkat çekti.

Prof. Dr. Koyuncu, “Kıymetli mezunumuz Süleyman Demirel, 16 Mayıs 1993 tarihinde ülkemizin 9. Cumhurbaşkanı seçilerek tüm İTÜ’lüleri gururlandırdı. Türk siyasetinde ve bürokrasisinde kilit bir figür olarak yerini alan değerli mezunumuz Süleyman Demirel; 250 yıllık İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yetiştirdiği çok önemli şahsiyetlerden biridir. Bugün kendisini rahmetle ve saygıyla anıyoruz,” sözleriyle Demirel’in hem Türk siyasi tarihindeki yerini hem de İTÜ için değerini vurguladı. Etkinlik kapsamında ayrıca, İTÜ’nün gerçekleştirdiği “250. Yılda 250 Bin Fidan” kampanyasına Süleyman Demirel adına 250 adet fidan bağışı yapıldı.

İTÜ, mezunlarına vefa göstermeye devam ediyor…

250. yıl etkinlikleri kapsamında İTÜ, yaşadıkları döneme damga vurmuş olan mezun ve akademisyenlerini; bilim dünyamıza kazandırdıkları çalışmalar ve ülkemize kattıkları değer dolayısıyla, gerçekleştireceği kabir ziyaretleriyle anmaya devam edecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum