• Reklam

GÜLAY ÇETKİN : BİZİ KIRMAYAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Eğitimci Gülay Çettin "BİZİ KIRMAYAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. İşte Gülay Çetkin'in o yazısı:

GÜLAY ÇETKİN : BİZİ KIRMAYAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ
15 Mart 2024 - 10:40
Eğitimci Gülay Çettin "BİZİ KIRMAYAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. 

İşte Gülay Çetkin'in o yazısı:

MOBBİNG GÜNLÜKLERİ 12 
BİZİ KIRMAYAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Eğitim, paydaşları açısından en zengin alanlardan biridir. Üniversitelerden, kolluk birimlerine, sendikalardan belediyeye kadar birçok alan sayabiliriz.
Bu paydaşlardan biri olan eğitim sendikaları da eğitimin daha iyi olabilmesi için gayret gösterir, sahanın sesi olur, işbirliğini güçlendirir, olumlu ve yapıcı eleştirileri ile eğitimi iyileştirme çalışmalarına destek olur.
Sendika olarak yaptığımız Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretlerinde de müdürlerimiz “Sahanın daha çok farkında olmamızı sağlaması açısından..” diyerek sendikaların eğitim için öneminden bahsetmişlerdir.
Günlüklerimiz üç aydır devam ediyor. Her hafta değişik konulara değiniyoruz. Bahsettiğimiz konuları da yazıp geçiyor takip editör, gerekli girişimleri yapıyoruz.
Yazı dizimizin 7.sini 2 Şubat’ta “okulların siyasi çalışmalara alet edilmemesi” üzerine yayınlamıştık. Seçim döneminin yaklaşması ve Belediye Başkan adaylarının belirlenmesinin ardından hummalı seçim çalışmaları başlamış, adaylar sahada görülmeye başlanmıştı.
Özellikle liseler, ilk oy kullanacak seçmenlerin bulunması açısından adayların hedef kitlesi olmaktadır. Eğer hali hazırda da Belediye Başkanı ise, “ziyaret” adı altında seçim çalışması yapabilmektedir.
Sözümüz yok. Herkes işini yapacak. Siyasetçi siyasetini yapacak elbette.
Ancak Denizli’de adayların belli olduğu ilk 3 gün içinde biri açılış bahanesiyle miting havasında olmak kaydıyla 3 adet liseye Belediye Başkan adayı yanında İl-İlçe Milli Eğitim Müdürü ile ziyaretlerin yapılması dikkatlerden kaçmamış, “eğitime siyasetin karıştırılması” açısından rahatsızlık vermişti.
Eğitim Gücü Sendikası sahanın sesi olmaya, sahanın sorunlarının en üst mercilere kadar ulaştırmaya çalışan bir sendika olarak Denizli’de bunu İLK ve TEK dile getiren sendika olmuştur. 
Öğrencilerden tutun da öğretmenlere kadar bu durum rahatsızlık veriyorsa, eğitim zarar görüyorsa Eğitim Gücü Sendikası susmaz, durmaz. 
Ve rica ettik. 2 Şubat’ta bunu dile getirdik. O tarihten itibaren de bu tarz ziyaretleri bir daha görmedik. İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, teşekkür ederiz.
Eğitim, Gazi Mustafa Kemal’in de dediği gibi “kaybedilecek tek bir ferd dahi” olmayan, geleceğin hazırlanması açısından çok hassas olunması gereken bir alandır. 

Eğitim adına hepimiz aynı yöne bakan paydaşlarız. Birlikte daha güçlü olacağımız inancıyla tekrar teşekkür eder, daha güzel daha başarılı günlerimizin olmasını dileriz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum