• Reklam

DURSUN ATAŞ: HER EVDE EN AZ 1 İŞSİZ VAR!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, TÜİK’in işsizlik verilerine tepki gösterdi. Açıklanan rakamların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Milletvekili Ataş, “İktidar, rakam oyunları yapadursun gerçek işsizlik 8 milyonu geçmiş durumda. Bunun yanında her evde en az 1 işsiz bulunmakta. Genç nüfusun yaklaşık dörtte 1’i işsiz” diye konuştu.

DURSUN ATAŞ: HER EVDE EN AZ 1 İŞSİZ VAR!
12 Ocak 2022 - 14:24 - Güncelleme: 12 Ocak 2022 - 14:30
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) işsizlik sorununa dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, açıklanan işsizlik rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Gerçek işsizliğin TÜİK’in açıkladığı rakamlardan katbekat fazla olduğuna dikkat çeken Ataş, “İktidar, rakam oyunları yapadursun gerçek işsizlik 8 milyonu geçmiş durumda” dedi.

HER EVDE EN AZ 1 İŞSİZ BULUNUYOR

Meclis’teki konuşmasında, “İktidar, gerçek rakamları saklayacağına işsizliğe kalıcı çözümler bulmalı, üretimi ve istihdamı desteklemelidir” ifadeleriyle de dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,  “TÜİK’e göre, ülke genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre 39 bin kişi artarak 3 milyon 777 bin kişi oldu, işsizlik oranı ise değişmeyerek yüzde 11,2 seviyelerinde gerçekleşti. Ancak TÜİK verilerinin milletimiz nezdinde hiçbir inandırıcılığı kalmamıştır. İŞKUR verileri bile TÜİK verilerini yalanlamaktadır. İŞKUR verileri, TÜİK’in açıkladığı aylık işsiz sayısından 3,2 kat daha fazladır. İktidar, rakam oyunları yapadursun gerçek işsizlik 8 milyonu geçmiş durumda, her evde en az 1 işsiz bulunmakta. Genç nüfusun yaklaşık dörtte 1’i işsizdir. İş bulan üniversite mezunlarının birçoğu da meslekleriyle alakasız işlerde asgari ücretle çalışmaktadır. İktidar, gerçek rakamları saklayacağına işsizliğe kalıcı çözümler bulmalı, üretimi ve istihdamı desteklemelidir” şeklinde konuştu.

ATAŞ, ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİNE YAPILAN YÜZDE 36 ZAMMA DA TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, araç muayene ücretlerine yapılan yüzde 36 oranındaki zammı Meclis gündemine taşıdı. Art arda gelen zamların vatandaşın belini büktüğünü dile getiren Ataş, AKP iktidarına tepki göstererek, “Vatandaşın cebinden elinizi çekin” dedi.

 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşların sesi olmaya devam ediyor. Milletvekili Ataş, bu kez de araç muayene ücretlerine gelen zamlara ve bu konuda yaşanan tartışmalara dikkat çekti.  Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan Ataş, “Araç muayene ücretlerine 2022 yılında yüzde 36 zam geldi. Bu zamlarla beraber küçük araç muayenesi 507 TL'ye, büyük araç muayenesi 685 TL'ye, traktör ve motorlu bisiklet muayenesi 258 TL'ye, egzoz muayenesi ise 110 TL'ye yükseldi. Sadece on beş, yirmi dakika süren ve zorunlu tutulan bu işlem için bu fiyatlar çok yüksektir. Vatandaşa bakım, onarım, tamir, değişim gibi hiçbir hizmet sunulmadığı için yapılan bu işin maliyeti de oldukça düşüktür. Vatandaşın, zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamadığı, akaryakıta gelen zamlar yüzünden aracına dahi binemediği bu dönemde vatandaşın beli bu zamlar yüzünden iyice bükülmüştür. Bu ücret ve zamlar gözden geçirilmeli ve tekrar düzenlenmelidir. Vatandaşın cebinden elinizi çekin” ifadelerini kullandı. 


 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum