• Reklam

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, ŞEHRE ÇAĞ ATLATACAK PROJELERİNİ KTO'YA ANLATTI

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni dönemde şehri geleceğe taşımak adına büyük projeler hayata geçireceklerini ve Kocasinan’da yaşamanın ayrıcalıklı hale geleceğini söyledi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, ŞEHRE ÇAĞ ATLATACAK PROJELERİNİ KTO'YA ANLATTI
27 Mart 2024 - 11:49
Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı’na konuk oldu. Kapris Park Balo ve Kongre Merkezi’nde Ticaret Odası Üyelerine, yeni dönemde şehre çağ atlatacak, vizyon projelerini anlatan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’a ve Kayseri’ye değer katacak çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade etti.
“KOCASİNAN'DA YAŞAMAK AYRICALIKLIDIR”
Kayseri’nin kalbine dokunacak projelerle Kocasinan’a özgü ve Kocasinan’ı farklılaştıracak bir şehir inşa edeceklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “2015 yıldan bu yana 9 yıllık bir süreçte Kocasinan ve Kayseri için çalışıyor ve üretiyoruz. İlk göreve başladığımızda ‘Yeni Kayseri Kocasinan’da kurulacak, Kocasinan,  Kayseri’nin Yeni yüzü Olacak ’diye iddialı bir sözle başlamıştık. Bu söze, inanarak ve güvenerek söyledik. İnancımız bu bereketli toprakların neler yapabileceğiydi ve güvencimizde milletimizdi. Bu noktada Kocasinan’ın her bir köşesinin birbirinden farklı ortaya koyabileceğimiz, yapabileceğimiz değerleriydi. Bu değerleri gün yüzüne çıkartabilmek için 3 başlıkta kendimize çalışma prensibini seçtik. ‘Çözüm, Proje ve İnsan Odaklı’ çalışmaları ilke edindik ve Şükür Allah’a bu 3 ana prensip doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
“ŞEHRİN İNSANINA DEĞER KATACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”
İnsanı merkez alan hizmet odaklı belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Günümüzde en çok konuşulan ve en çok gündem olması beklenen işlerin başında çevre geliyor. İklim değişiklikleri, kuraklık, atıklar ve canlılar olmak üzere bunların hepsi bir bütün olarak çevreyi kapsıyor. Bu noktada 5 yıl içerisinde 1,5 milyon metrekare alanı kapsayan ve yaklaşık 200 noktada park yapmayı hedefliyoruz. Şehrin merkezinde ve merkeze yakın yerlerde ağaçlandırma çalışmaları ile 3,5 milyon metrekare orman alanını Kayseri’mize kazandıracağız. Toplamda 5 milyon metrekare yeşil alan kazandırmış olacağız. Şehrimizin, imar planlama noktasında bir kimliği var. İnşallah bu dokunuşlarla birlikte daha kimlikli şehir haline getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
“KAYSERİ’DE TEK, TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK PROJELER, ÜLKENİN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAK”
Kocasinan’ın büyük hedefleri olduğunu ve bunun içinde altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Yaptığımız yatırımlarla kendi kendine yeten bir belediye olduk. Kendi asfalt plentimiz ve kendi agrega tesisimiz ve araçlarımızla Kocasinan’da bugüne kadar bin 322 km yol yaptık ve bin km daha yol yaparak, toplam 2 bin 347 km yol yapmayı hedefliyoruz. Şehrin bütün ulaşım akslarını sırtlayacak ulaşım yolları yaptık. Çiftçiden direk vatandaşa ulaşacak olan Organik Pazar Projesini hayata geçireceğiz. Hanım kardeşlerimizin üretimin içerisinde olmasını önemsiyoruz ve bunu için Hanımeli Kadın Kooperatifi ile üretim yapıyoruz” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN ÇALIŞMALARLA GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Yenilikçi belediye anlayışıyla her alanda Kocasinan’a değer kattıklarını söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, “Dost Eli ProjemizleDost Market ve Dost Mağaza, Çölyak Paketi ve Glütensiz Kafe Sinan’ın yanı sıra Gönül Kazanı ile 65 yaş üstü büyüklerimize ve engelli kardeşlerimize her gün sıcak yemek ulaştırıyoruz. Yatağa bağımlı Evde Sağlık Hizmetleri, Dost Kapısı ve Gençlik Aile ve Danışmanlığı gibi çalışmalarımızla vatandaşlarımıza daha kapsamlı hizmet vereceğiz. Ahievran Mahallesi Eğitim Kampüsü, Özel Çocuklar için Mola Evi ve Engelsiz Nakil Aracı hizmetimizle her zaman olduğu gibi engelli kardeşlerimizin yanında olacağız” ifadelerine yer verdi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMLE ŞEHRİ, DAHA DİRENÇLİ HALE GETİRİYORUZ”
İlçe belediyeler ölçeğinde Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projeleri yapan belediye olduklarına değinen Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak 10 farklı bölgede kentsel dönüşüm yapıyoruz ve bu kentsel dönüşümü bu şekilde büyük alanda kendi personel ile kendi kaynaklarınla yapan sayılı belediyeyiz. Bu zamana kadar 3 bin 59 aileye sıcak yuvasını kazandırdık” diye konuştu.
Daha güzel Kayseri için hep birlikte inşa edeceklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim en önemli hedeflerimizden biri, şehir ekonomisini büyütecek işler yapmak. İşin özü, insana hizmet etmek ve şehri güzelleştirmektir. Mutlu bir şehirde yaşamak ve geleceğin teminatı yavrularımızın keyifçe yaşayacakları bir şehir olması için projeler yapıyoruz. Önemli olan geleceğe hizmet verebilecek büyük projelere imza atmaktır” .
Toplantının sonunda Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, günün anısına Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür plaketiverdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum