• Reklam

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLADI: FETÖ İLE MÜCADELEMİZ DEVAM E DİYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “1 Kasım tarihi itibarıyla, FETÖ’ye yönelik 5 bin 875 operasyon yapıldı. 8 bin 286 şüpheli gözaltına alınırken bin 343’ü tutuklandı, bin 400’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.” dedi.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLADI: FETÖ İLE MÜCADELEMİZ DEVAM E DİYOR
10 Kasım 2023 - 08:46
İçişleri Bakan  Ali Yerlikaya TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda Açıklamalarda Bulundu
 
 
İçişleri Bakan  Ali Yerlikaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığımız ve bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçe sunumunda açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı bütçesine ilişkin sunumunda Bakan  Yerlikaya, ülkemizin huzuru ve güvenliği adına İçişleri Bakanlığı ailesi olarak 600 bin personel ile yılın 365 günü gece gündüz demeden büyük bir inanç, azim ve ferasetle görevlerini icra ettiklerini ifade etti.

Başta terör, organize suçlar, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar ve asayiş olmak üzere tüm suç ve suçlularla mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Bakan  Ali Yerlikaya, “Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı olarak biz, ülkemizin huzur ve güvenliği için varız” dedi.

Cumhuriyetimizin 100. yılından alınan büyük ilhamla,  Cumhurbaşkanı  liderliğinde, aziz milletimizle birlikte ülkemizi siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda yüksek hedeflere ulaştıracak Türkiye Yüzyılı’nın inşa edildiğini söyleyen Bakan  Ali Yerlikaya; “Türkiye Yüzyılı’nın temelini oluşturan Vizyon Belgesinin 16 başlığından biri ‘’Huzur’’dur. Çünkü Türkiye Yüzyılı vizyonunun öncelikli hedeflerinden biri de huzurun kökleştirilmesidir. Bunun için de insan hak ve özgürlüklerinin, can ve mal güvenliğinin her türlü fiili ve potansiyel tehdide karşı güvence altına alınması şarttır.” dedi.

 “Huzur ve Güven Tesis Ediliyor”

Terörü ülkemizin gündeminden çıkarmaya kararlı olduklarını vurgulayanBakan  Ali Yerlikaya, “40 yılı aşkın süredir ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden, 40 bini aşkın vatan evladımızı şehit eden, hain Bölücü Terör Örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlar ile güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu alan hakimiyeti neticesinde terör, hamdolsun bitme noktasına geldi. Artık terör nedeniyle kapalı tek bir yaylamız, terk edilmiş tek bir köyümüz, mezramız, tek bir kulübemiz dahi kalmadı.” şeklinde konuştu.

AK Parti hükümetlerinin 21 yıldır devam eden istikrarlı politikaları, Cumhur İttifakındaki ortakların güçlü desteği ve milli tavır sergileyen diğer siyasi partilerle beraber terör ve terörizme karşı büyük bir başarı kazanıldığını ifade eden Bakan  Ali Yerlikaya; eğitimden sağlığa, üretimden turizme altyapı hizmetlerinden ulaşıma kadar hayata geçirilen “eser ve hizmet siyaseti” anlayışının bölgesel farklılıkları en aza indirdiğini, fırsat eşitliğinin önündeki engelleri ortadan kaldırdığını belirtti.

Terör örgütlerine karşı durmadan, duraksamadan operasyonlar düzenlendiğini söyleyen Bakan  Ali Yerlikaya; “Terörün etkisizleştirildiği ve beli kırıldığı için bugün Hakkari’de Cilo Fest’ler düzenleniyor bölgemizde yeni istihdam alanları açılıyor, huzur ve güven tesis ediliyor.” dedi.

Geçmişte adı terör ile birlikte anılan Cudi ve Gabar’ı anımsatan Bakan  Ali Yerlikaya, Şırnak’ta TPAO Bölge Müdürlüğünün kurulduğunu, artık gençlerimiz için yeni bir istihdam alanının ortaya çıktığını ve petrol üretimindeki artışın ülke ekonomimize nefes olacağını dile getirdi. 

1 Ocak 2023 - 1 Kasım 2023 itibarıyla Bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik 3 bin 54’ü şehir, 16 bin 702’si kırsal olmak üzere toplam 19 bin 756 operasyon yapıldığını ifade eden Bakan  Ali Yerlikaya; bu operasyonlarda 84’ü ölü, 525’i sağ, 5’i yaralı ve 107’si teslim olmak üzere 721 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakan  Ali Yerlikaya konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Operasyonlar kapsamında 6 bin 11 şüpheli gözaltına alınırken bin 178’i tutuklandı, bin 297’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Teröre katılım sayıları yok denecek kadar azalırken Diyarbakır Annelerinin feryatları 5. yılına girdi. Son 5 ayda evlat nöbetlerinde 4 terör örgütü mensubu daha teslim oldu ve ailesine kavuşanların sayısı 46’ya ulaştı. Terörle mücadelede, Diyarbakır Annelerinin dimdik duruşları, yürekleri dağlayan ağıtları, tüm dünyada yankılandı, yankılanmaya da devam ediyor.

FETÖ’yle Mücadelede 5 Bin 875 Operasyon

Bakan  Ali Yerlikaya, “1 Kasım tarihi itibarıyla, FETÖ’ye yönelik 5 bin 875 operasyon yapıldı. 8 bin 286 şüpheli gözaltına alınırken bin 343’ü tutuklandı, bin 400’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.” dedi.

DEAŞ’e yönelik bin 149 operasyon düzenlendiğini açıklayan Bakan  Ali Yerlikaya; bu operasyonlar sonucunda 227 teröristi etkisiz hale getirildiğini, 2 bin 57 şüphelinin gözaltına alınırken 524’ünün tutuklandığını ve 507’si hakkında adli kontrol kararı verildiğini aktardı.

İçişleri Bakan  Ali Yerlikaya Sol Terör Örgütlerine yönelik 238 operasyon yapıldığını, bu operasyonlarda 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 535 şüphelinin gözaltına alınırken, 73’ünün tutuklandığını ve 152’si hakkında adli kontrol kararı verildiğini ifade etti.

Bakan  Ali Yerlikaya, “Bu dönemde etkisiz hale getirilen bu hainlerin 7’si Kırmızı, 15’i Turuncu, 30’u Gri, 1’i Mavi, 1’i de Yeşil kategoride olmak üzere Toplam 54’ü sözde üst düzey teröristti. Son 10 ayda 104’ü bombalı eylem olmak üzere, toplam 126 eylem güvenlik güçlerimizin fedakar çalışmaları neticesinde önlendi.” şeklinde konuştu.

Terör örgütlerine karşı yapılan operasyonların bir ayağını da terörizmin finansmanı ile mücadelenin oluşturduğunu söyleyen Bakan  Ali Yerlikaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Terör örgütlerinin finans sağlama yöntemlerini çürütmek ve finans kaynaklarını bitirmek amacıyla, güvenlik güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde son 10 ayda 167 operasyonda, 955 şahıs gözaltına alındı. Bunlardan 125’i tutuklandı. Bu operasyonlar sonucu, 27 milyon 323 bin 138 TL para ele geçirildi. Terör örgütlerine karşı, yurt içinde yürüttüğümüz faaliyetlerde, Milli Savunma Bakanlığımız, MİT ve tüm bakanlıklarımız, devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla uyum içerisinde çalışıyoruz. Her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha ifade etmek isterim ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde “Son terörist etkisiz hala getirilinceye kadar” Türkiye’nin huzuru için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”

“300 Organize Suç Örgütü Çökertildi”

1 Ocak - 1 Kasım 2023 tarihleri arasında Organize suç örgütlerine yönelik 370 operasyon düzenlendiğini belirten Bakan  Ali Yerlikaya; “5 bin 411 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan bin 800’ü tutuklandı, bin 481’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Bu dönemde 1’i uluslararası, 13’ü ulusal, 33’ü bölgesel, 253’ü yerel organize suç örgütü çökertildi.” dedi.

İçişleri Bakanlığı olarak uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel organize suç örgütlerine yönelik mücadeleyi aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Bakan  Ali Yerlikaya; “Bu mücadelede temel stratejimiz suç ve suçlunun takibinde kapasitemizi daha da arttırmak, suçun oluşmasını beklemeden caydırıcılığı ortaya koymak, güvenliğin görünür olmasını sağlamak, suça meyilli insanların istismar edebileceği bir boşluk bırakmamaktır.” şeklinde konuştu.

“Teröristle Zehir Tacirlerini Eş Değer Görüyoruz”

Bakan  Ali Yerlikaya gerçekleştirilen son 10 ayda uyuşturucuyla mücadelede 197.354 operasyon düzenlendiğini, bu operasyonlarda 23 bin 973 şahıs tutuklandığını, 8 bin 969 şahıs hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı. 

AK Parti kurulduğu ilk günden itibaren başta uyuşturucu olmak üzere bağımlılıkla mücadelede çok sağlam bir duruş sergilediğini sözlerine ekleyen BBakan  Ali Yerlikaya; “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın Başkanlığındaki, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu tarafından ortaya konulan stratejik hedefler doğrultusunda, her türlü bağımlılıkla etkin mücadeleye, İçişleri Bakanlığı olarak sorumluluk alanımızda en üst seviyede katkı sunuyoruz. Bu çerçevede temel hedefimiz, insanlık suçu olarak gördüğümüz uyuşturucunun ülkemiz için ulaşılmaz ve yasaklı bölge olmasını temin etmektir. Her zaman söylüyoruz, teröristle zehir tacirlerini eş değer görüyoruz.” dedi.

Bakan  Ali Yerlikaya konuşmasına şu şekilde devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi bu konuda devletin ve milletin el ele vermesi, tam bir dayanışma ve seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerekmektedir. Çünkü bu büyük mücadeleyi millet olarak el ele vererek kazanabiliriz. Arz ve talep cephesinde verilen mücadelede Toplumumuzun tümünün gayret ve çabasına ihtiyacımız var. Bir yandan arzla ilgili, her türlü yasa dışı maddenin ülkemize girişini engellemeye çalışıyoruz. Diğer yandan ise taleple ilgili, başta gençlerimizden başlamak üzere toplumumuzun tüm kesimlerine yönelik; En İyi Narkotik Polisi Anne, Narko Rehber, Narko Nokta, Narko Tır, Narko-Kaan, Narko-Göçmen, Narko-Yarışmalar ve Narko 191 projelerimizle bilinçlendirme faaliyetleri yürütüyoruz. Yapılan bu faaliyetlerle birlikte bugüne kadar 10 milyondan fazla insanımıza ulaşıldı.”

Önemle üzerinde durulan NARVAS (Narkotik Vaka Analiz Sistemi) projesine de değinen Bakan  Ali Yerlikaya; projenin 1 Haziran 2022 tarihinde pilot il olarak İstanbul’da başladığını, 1 Kasım 2023 itibarıyla 30 Büyükşehir uygulandığını, 1 Ocak 2024 itibarıyla 81 ilimizde yaygınlaştırılmasının planlandığını ve proje ile 112 ve UYUMA mobil uygulaması üzerinden gelen narkotik ihbarlarının daha etkin analizini sağlanmasının amaçlandığını dile getirdi.

Bakan  Ali Yerlikaya, “NARVAS vatandaşlarımız tarafından yapılan bildirimlerin analiz edilmesine, suçluların tespiti ve yakalanmasına, yer ve zaman odaklı mücadele planları ve stratejileri hazırlanmasına olanak sağlayan bir yazılım projesi. Hangi saatlerde, hangi sokak başında, hangi noktada uyuşturucu satışı yapılıyor, en ücra yerleri dahi tespit edip suçluları yakalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum